Ultima actualizare: azi, 07:18

Locale

FOTO. A început “Conferinţa de îngrijire a pacientului”. Ministrul Sănătăţii n-a mai ajuns

,,Conferința de Îngrijire a Pacientului” un eveniment care îşi propune să îi informeze pe asistenţii medicali cu privire la cele mai bune tehnici din acest domeniu, a început astăzi la Satu Mare. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu a mai ajuns la deschidere, deși a fost anunțată prezenţa acesteia. Ea le-a transmis asistenţilor că va ajunge la ora 19,00, înainte de cina festivă, când le va transmite un mesaj.

La conferinţă participă peste 300 de asistenţi din mai multe judeţe, fiind invitaţi şi oaspeţi din străinătate care să prezinte cele mai eficiente tehnici de îngrijire a bolnavilor.

“Este o primă manifestare proprie a Spitalului Judeţean Satu Mare, este un subiect care abordează un subiect extrem de actualitate şi anume planul de îngrijire a pacientului. Este foarte important în ce priveşte segmentul actului medical această componentă pentru că foarte mult din ce înseamnă îngrijire la patul bolnavului, ca şi intrument, ca şi procedură, nu este încă foarte bine definitivată, nu este un model unic care să poată fi implementat. Noi practic ne dorim ca în aceste zile să aibă loc o dezbatere, o dezbatere privind modul de îngrijire a pacientului, care sunt cele mai bune modele de bune practică, care sunt cele mai bune exemple, care sunt cele mai eficiente soluţii în ceea ce priveşte calitatea îngrijirii bolnavului, şi mă refer aici la calitatea îngrijirii directe”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc.

Evenimentul este organizat de Spitalul Județean de Urgență în parteneriat cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) filiala Satu Mare.

,,Tema conferinței, ,,Mai aproape de pacient – Folosește planul de îngrijiri – îmbunătățirea siguranței și calității îngrijitorilor în spital”, este o temă de actualitate privind nevoia de implementare a Planului de îngrijire la nivelul tuturor unităților sanitare cu paturi din țară. Conferința va reuni, pentru prima dată la nivel național, personalul medical implicat în procesul de îngrijire a pacientului, facilitând astfel dialogul multidisciplinar, diseminarea bunelor practici, precum și realizarea unor relații de colaborare pe viitor”, au declarat organizatorii.

 

2 comentarii

  1. cetațean Răspunde

    Frumos, curat, politicos, profesionist – adică TOT ce LIPSEȘTE în spitalele noastre!!!

  2. Adinutza Răspunde

    Ia întrebați la întâmplare 10 satmareni(sau imprejurimi)si vedeti cat sunt de mulțumiți de serviciile medicale pe care le-au primit la URGENȚE sau care au fost internați în Spitalul SATU MARE.Va spun eu…..aici e loz în plic sau bani in plic fara ei nu se uita nimeni la tine.(si cu ei la tine e loz în plic VIAȚA TA SAU A CELOR DRAGI TIE)Asa ca putem visa ca va veni si ziua în care le va pasa cu adevarat de OAMENI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.