Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Felician Pop și-a lansat un volum la Târgul de Carte de la Cluj-Napoca

Traducătorul Felician Pop a lansat un nou volum, marți, 2 octombrie, în cadrul Târgului de Carte ”Transilvania”, organizat la Cluj Napoca.
Editura Kriterion a organizat lansarea cărții bilingve, româno- maghiare, ”În grădina mamei mele/Anyám kertje”, aparținând lui Rodion Markovits, născut la Gherța Mică. Versiunea românescă a apărut în traducerea scriitorului sătmărean, Felician Pop. Directorul editurii Kriterion, Szabo Gyula, a subliniat faptul că Felician Pop se află la cea de a doua carte tradusă din opera lui Rodion Markovitds, prima fiind, ”Reb Ancili și alte povestioare vesele despre evreimea Oașului”, apărută în 2014, la aceeași prestigioasă editură.
Cartea a fost prezentată de directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, instituție care a finanțat apariția acestui volum, sub egida Consiliului Județean Satu Mare.
În final, Felician Pop a subliniat faptul că recuperarea valorilor spirituale ale Sătmarului, este una din preocupările sale principale, și ceea ce l-a determinat să traducă din Rodion Markovits este tocmai acest triplu filtru imagologic al autorului: un scriitor de origine evreiască, educat în cultura maghiară dar care scrie despre români.
Traducătorul a mai subliniat faptul că în Sătmar etniile au trăit vreme de secole într-o deplină armonie și lecția de viață a acestor oameni ar trebui să constituie paradigma socială a lumii de azi.

5 comentarii

  1. Soros Răspunde

    Un băiat valabil @

  2. Ionel M. Răspunde

    Felician Pop este un om de cultură foarte valoros, ce face cinste Sătmarului!

  3. M. Răspunde

    Felicitări!

  4. Ionela Boicsuk Răspunde

    Felicitari, un om care ar trebui apreciat la valoarea lui adevărată.
    Sa dea Domnul sa devină director din nou. Locul lui e la cârma instituțiilor de cultura.

  5. cititor Răspunde

    Nimeni nu este profet in tara lui, de ce judetul Satu Mare nu isi apreciaza oamenii valorosi?
    Felician Pop este un corifeu al slovei scrise si vorbite, fiecare localitate din judetul Satu Mare ar avea cate ceva de spus -lucuri bune despre el, fiindca si-a lasat amprenta in fiecare localitate ce a vizitat-o, si probabil a vizitat 95% din judet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.