Ultima actualizare: azi, 11:44

Locale

FOTOGALERIE. Piața Mică va fi modernizată din temelii! Au fost demarate lucrările

Piața Agroalimentară, cunoscută și ca Piața Mică, a intrat într-un amplu proces de modernizare. Noul spațiu agroalimentar va cuprinde locuri amenajate pentru comercianții de fructe și legume, lactate, precum și o zonă acoperită pentru tarabele producătorilor sătmăreni.

Lucrările de demolare au fost demarate luni, 1 octombrie, urmând ca în perioada următoare să se desfășoare și cele privind refacerea rețelei de canalizare și alimentare cu apă.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a făcut o vizită pe șantierul din Piața Mică și a stat de vorbă cu producătorii care au fost mutați pe platoul din vecinătatea pieței.

“Am anunțat la începutul acestui an că vom interveni pentru modernizarea din temelii a piețelor sătmărene. Asta se întâmplă în Piața Mică unde se vor face ample lucrări de modernizare. Contractul a fost semnat în primăvara acestui an, iar acum după finalizarea tuturor procedurilor, firma care a câștigat licitația se poate apuca de treabă. Urmărim în primul rând îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort atât pentru producători, cât și pentru cumpărători. Cred că sătmărenii, dar și mici producători care vin de atâția ani să își vândă produsele aici merită un spațiu adaptat nevoilor și condițiilor actuale“, a declarant primarul Kereskényi Gábor.

Astfel, în zona A, respectiv în incinta pieței, se va amenaja o clădire cu un etaj, la parter urmând să fie un spațiu de vânzare a laptelui și vestiare, la etaj vor fi spații pentru personalul care administrează piața precum și un spațiu pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor de prelevare a probelor luate de personalul D.S.V.S.A.  Suprafața pieței va fi acoperită cu o copertină metalică pentru protecție împotriva apeler pluviale, întreaga zonă urmând să fie îngrădită. În zona B, respectiv în spatele pieței se va reface toaleta publică care va deservi și cumpărătorii.

Investiția este finanțată din bugetul local, fiind alocați aproape 1,5 milioane de lei pentru ca spațiul agroalimentar să fie unul modern și să corespundă nevoilor producătorilor locali. Termenul de execuție este de aproximativ 10 luni.

 

5 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Să nu uitați să montați un gard pentru a împiedica pietonii să treacă strada haotic și de asemenea, să nu poată idioții și parcheze pe trotuar!

  2. RENTEA Răspunde

    BINE MA GABORE …………….VEZI CA SE POATE ????

  3. Rodica Răspunde

    Iar bagati titluri aiurea ! A moderniza din temelii inseamna a rade tot , adica a darama si curata tot in acea locatie si-apoi a incepe si reconstrui din nou ; ori e clar ca nu asta se intampla , ci -vorba lui Ghita – carpiti si mai retusati pe ici , pe colo , mai schimbati un acoperis , mai izolati pe unde e nevoie ,mai trageti doua trei tevi , asa ca nu va mai impaunati cu ce faceti si ce dregeti din temelii ! Ca sa nu mai zic ca proiectele cu reabilitarea tuturor pietelor din Satu Mare dateaza de mai multa ani ; doar ca atribuirea contractelor de prestari servicii a durat , pana ce …..v-ati scarpinat cui sa le atribuiti , pardon , cui a iesit castigator la ….licitatie ! Spor la treaba va doresc , sa terminati cat mai repede , ca nu stiu cum se descurca cei care-si castiga existenta de-acolo , srl-isti si producatori agricoli!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.