Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

FOTOGALERIE. S-a dat startul Festivalului Racilor! Sute de kilograme de fructe de mare în centrul Sătmarului

Sute de kilograme de fructe de mare au ajuns în municipiul Satu Mare! Taverna Racilor Herăstrău a ajuns în premieră în orașu nostru, iar în această după-amiază a dat startul Festivalului Racilor și Fructelor de Mare.

Sătmărenii au fost întâmpinați cu un meniu bogat, din care nu lipsesc creveții, scoicile, tentaculele ori calamarii. Zeci de pofticioși s-au adunat în Piața 25 Octombrie în această după-amiază, miercuri, 10 octombrie, la ora 14.00, la deschiderea oficială a festivalului.

Festivalul se va încheia abia duminică, 14 octombrie.

 

23 comentarii

  1. Ana Răspunde

    O intrebare bon fiscal se da obligatoriu sau la cererea clientului??? o verificare a fiscului sub acoperire nu ar strica….

  2. M Răspunde

    chiar sunt curios daca vor iesi macar 50 de oameni. ideea e buna, dar daca nu iese fumul de la mic nu prea iesi bine

    • unu Răspunde

      Dacă “targhetul” ar fi fost de 50 de clienți, băieții ăştia care sfidează mâncătorii de mici ar fi plecat după prima oră de la deschidere. Am trecut pe acolo in jurul orei 15 și am “gustat” și eu o porție. În cele 30-40 de minute cât am stat, cei 50 de clienți au trecut deja pe acolo. Așa că… datul cu părerea nu ne iese întotdeauna!

  3. IOANA Răspunde

    PT POPORUL ASTA MAMALIGA SA DUCETI CU BRANZA SI CONSERVA DE PESTE , CARNOCIR CU FASOLE

    • Rodica Răspunde

      Poporul asta , cum spui , si ma gandesc ca faci si tu parte din el , nu are o cultura gastronomica in fructe de mare ! Cum cei de pe la Palma de Mallorca nu sunt mari mancatori de ceafa de porc ! Sau cei din Laos n-ar da niste gandaci prajiti pe un piept de pui la gratar ! E normal , sa nu se inghesuie lumea , nici chiar din curiozitate la toate minunatiile acelea ; noi ( cu unele exceptii , ca totdeauna) avem traditiile noastre in materie culinara , oricat ar incerca unii sa ne convinga de necesitatea acestor …..festivaluri ! Si pun ramasag cu oricine ca daca ar fi sa se aleaga dintre o mamaliguta cu branza si niste midii , sigur mamaliguta ar iesi castigatoare ! A propos , ai garantia ca tot ce se serveste acolo este proaspat pregatit ? Nu de alta , da tot astia erau si acum doua saptamani la Festivalul castanelor din Baia Mare si nici acolo nu aveau ….aglomeratie pe langa ei ! In schimb lumea savura cu pofta mici , carnaciori , pulpe de pui si must ! Sa vina ….urmatorul festival ! Era sa uit – e bun carnocirul cu fasole , ca n-am mai incercat?

      • y Răspunde

        @Rodica, mai mult ca sigur lucrează cu materie primă congelată. Dar faptul că poporul ăsta trăiește lângă și din (aproape exclusiv) porc nu înseamnă că nu sunt bune. Te rog încearcă niște raci, sunt absolut delicioși,merită banii. Sunt mai fragezi decât carnea de pui și sunt mai dulci. Sau niște midii. Astea de exemplu erau în cultura noastră gastronomică. În ce privește carnea existentă din comerț te rog frumos nu mă obliga să reiau explicațiile despre cum se ”produce” carnea din comerț că în veci nu mai cumperi. Eu am văzut, nu sunt vegetarian dar aleg bine de tot de unde cumpăr. De altfel poporul ăsta cu preasfințitul pork așa de bine stă la capitolul sănătate că nu strică ceva altceva. Iar dacă spui că în Mallorca nu se mănâncă sau nu se preferă carnea de porc înseamnă că nu ai fost în Spania. Una din specialitățile lor este purcelul în vin la cuptor. Suntem bieți copii, niște amatori pe lângă ei. Iar ”jamon” – ul la ei este aproape religie. Să nu te audă un spaniol.

        • Rodica Răspunde

          Mai , mai , ce-am scris si ce-ati inteles ! Ziceam ca-n Spania (inclusiv insulele Baleare ) nu se da in vant lumea dupa carnea de porc , nu ca nu se consuma deloc ! Poate nu stii , dar in sudul si in vestul Spaniei fructele de mare eclipseaza la …consum carnea de porc (ceafa , gratar si chiar carnatii chorizo) , nu degeaba zona e denumita paradisul fructelor de mare ! In rest , n-am treaba fiecare consuma ce vrea ; cunosc foarte bine si ce se comercializeaza la noi in materie de porc , pui , vita si crede-ma incerc sa fac intotdeauna alegerile corecte ! Ca nu-mi reuseste mereu , eh sunt om , deci sunt supusa greselii ! Comprendes ? Hasta la vista ! Y buena comida para todos los amigos !

  4. satmarean Răspunde

    Așa cum sunt ”iubitori” de mici, sunt și ”iubitori” de fructe de mare. SIMPLU ȘI NORMAL!

    • Rodica Răspunde

      Exact , insa te las pe tine sa spui incotro inclina balanta ; si fiindca tot e simplu si normal ( n-am sustinut contrariul, am facut doar niste constatari) cum explici faptul ca pe la ora 9 ( AM ) deja midiile si celelalte scoici erau deschise ( cu siguranta stii ca se deschid doar la preparare in contact cu lichid sau aer cald , simplu si normal) dar cele de pe taraba erau gata …pregatite , puse dintr-un alt recipient (sa-i zicem) si incalzite ; plus ca e de preferat consumate pe loc , nu lasate pe a doua sau a nu stiu cata zi ! Hai , sa ai pofta buna la specialitati , ca doar nu ne-om contrazice dintr-o ….cerneala de sepie !

      • y Răspunde

        @Rodica crede mă și noi am mânca probabil mai multe chestii din astea dacă ar fi proaspete, eu și familia mea cel puțin. Congelate nu mai sunt la fel în afară de caracatița și calmarul.
        PS. Felicitări pentru google translate!

        • Rodica Răspunde

          Din clasa a V-a si pana in a XII-a am avut limba de predare in spaniola ; deci , no era necesario google traduccion , porque muchas veces es una mala traduccion , crede-ma ! Sa ai pofta buna daca totusi te incumeti si-ti trage cu ochiul ceva de prin tigaile alea !

  5. ciprian Răspunde

    Hei de kurtos kalacs ati uitat…ce bine ar merge cu niste rapane si dupa aia niste “rágógumit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.