Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO&VIDEO. Centura Sătmarului, filmată din avion. Traseul exact!

Asociația Pro Infrastructură a postat în această seară imagini din avion cu Centura Sătmarului din care poate fi văzut trasul exact dar şi stadiul lucrărilor.

“Astăzi vă prezentăm o premieră absolută: prima filmare din avion a Variantei de Ocolire Satu Mare, cel mai important proiect de drum național nou aflat în execuție! Lucrările la șoseaua de 19,54 km sunt realizate de asocierea de companii italiene Itinera-Collini. Deși contractul în valoare de 304 milioane lei fără TVA a fost semnat la sfârșitul lui 2015, autorizația de construire a fost obținută abia pe 28.06.2018, antreprenorul înregistrând o mobilizare bună și un avans semnificativ până în prezent”, precizează Pro Infractructură.

Din cei aproape 20 de km ai centurii, 14 km vor fi la profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul vor avea o singură bandă pe sens.

Proiectul mai cuprinde două noduri rutiere denivelate și un pod peste râul Someș în lungime de 650 m.

Termenul de execuție este de 18 luni, dar o estimare realistă pentru finalizarea șantierului este trimestrul IV al anului 2020, din cauza volumului mare de muncă și a complexității lucrărilor rămase.

“Solicităm în continuare constructorilor și oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere seriozitate maximă pentru buna derulare a contractului, în așa fel încât Municipiul Satu Mare să fie eliberat cât mai rapid de traficul de tranzit”, a mai precizat asociaţia.

10 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Mulțumiți celor de la Asociația Pro Infrastructura!
    Acum o săptămână au făcut o filmare cu drona cu stadiul Centurii Carei!

  2. x-ulescu Răspunde

    Peste o suta de ani e gata , un pod peste somes , pasaje peste calea ferata si drum , vedeti cat a durat sa faca pasajul peste calea ferata la centura Careiului….

    • y Răspunde

      Sau de câți ani tot reparăm podul Decebal. E deja demn de Guiness Book.

      • x Răspunde

        Sau pasajul de la Moftin ,peste calea ferata

        • sebi Răspunde

          Acolo la Moftin am crezut că vor să facă trambulină olimpică de sărituri cu schiurile și vreo opt ani , cât o trecut pe acolo inclusiv zburdalnicul ministru sătmărean Sisi , au frecat menta . În timpul ăsta de la Mateszalka la Budapesta pe autostradă erau cel puțin 20 de pasaje , soluții pentru proștii care fac numai construcții megalomanice , parcă văd că și la centura asta se vor scărpina și vor amâna cel puțin zece ani .

  3. x-ulescu Răspunde

    Sugestie pentru cei care fac planul de invatamant , infiintati cursuri de mecanici pe utilaje ,betonisti si lucratori la drumuri, au sansa sa faca ucenicia si sa se pensioneze de la acest santier

    • y Răspunde

      Auzi vecine de alfabet, acum ești cam rău dar din păcate ești pe aproape. Dar și eu cred că vor băga de aici o vechime de vreo 15 ani. Aproape un CV. Aștept cu sufletul la gură fel de fel de scuze cu tot felul de chestii neprevăzute. Alea umflă buzunarele, actele adiționale.

      • Tibi Răspunde

        Atata timp cat intra banii in conturi la politicieni totul va merge la foc automat. Sa nu te miri daca cumpara asfalt de la Tehnic Asist.

  4. x-ulescu Răspunde

    sper din tot sufletul sa gresesc , sa zicem ca la anu plec in concediu vreo 10 zile si cand ma intorc in oras sa pot circula pe aceasta centura.

  5. Nicolae Răspunde

    Apoi D-le x-ulescu daca tot zici ca te-ai intoarce in oras dupa 10 zile de concediu, de ce ai merge pe centura, ca aia va ocoli orasul ? :-))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.