Ultima actualizare: azi, 14:50

Locale

Încep lucrările de repunere în siguranță a Hotelului Dacia

Veste bună pentru întreg Sătmarul. Simbolul orașului, Hotelul Dacia, este mai aproape ca niciodată să își recapete strălucirea.

Directorul Direcției pentru Cultură Satu Mare, Zamfir Danciu, a declarat că încep lucrările de repunere în siguranță a Hotelului Dacia. Potrivit acestuia, în urmă cu o lună hotelul a fost predat oficial noului proprietar, iar lucrările ar urma să înceapă în câteva zile.

Zmfir Danciu a mai declarat că noul proprietar are intenții serioase de a reînvia Hotelul Dacia.

14 comentarii

  1. raudetot Răspunde

    Noul proprietar???

  2. M Răspunde

    Tibi draga, au fost mai multe articole chiar si aici despre vanzarea hotelului.

    Dar nu conteaza, mai bine sa arate ca si acum, numai maghiarii sa nu il cumpere. Nu conteaza ca vor sa-l renoveze in totalitate.

    Mentalitate zerooo. Ramania isi merita soarta!

    • Tibi Răspunde

      Ce imi zici mie, am zis eu ceva de proprietar? Am zis de primar care ii vede doar pe unii. Cat despre renovat vise placute.

      “Reprezentanții proprietarilor ne-au declarat că în această săptămână vor începe lucrările de conservare a clădirii. De exemplu, acolo unde nu sunt geamuri să se pună un placaj, ceva, ca să nu intre apa”, a declarat Zamfir Danciu pentru ….”

      • matroz Răspunde

        Mai putem pune niste panouri:TEREN MINAT,ocoliti prin Soarelui si VA ASUMATI RESPONSABILITATEA FRECVENTAND ZONA!

  3. Rodica Răspunde

    Nu puteam sa stau pasiva , sa nu comentez aspectul ; pai cum sa-si recapete stralucirea de odinioara , punand placaje acolo unde nu sunt geamuri ? Ce renovare sau conservare este asta ? Si daca chiar vrea
    sa-l ….. reinvie , atunci ce mai asteapta noul proprietar ? Daca este cu acte in regula , de ce nu s-a apucat de nimic ? E ceva ciudat aici , imi scapa , sau se ascunde ceva si vom constata mai tarziu ? Sa zicem ca se vor clarifica lucrurile in aceasta privinta , dar cum ramane cu cei care l-au adus in halul in care este ? Nu-i nimeni raspunzator pentru tot ce s-a distrus acolo ? Cladirile de patrimoniu (revendicate ulterior sau vandute) au un statut aparte si ar trebui sa faca obiectul unor anchete pentru cei care le devalizeaza (e si cazul Cazinoului din Constanta , doar ca acolo se pare ca primaria gestioneaza lucrurile si vor incepe si acolo renovarea) . Si ar fi interesant de aflat cum a putut intra in posesia hotelului numitul Tantas (daca nu ma insel) si in ce conditii i s-a incredintat ? Sau cineva a avut interesul sa-l aduca in acest hal deplorabil sa-i scada valoarea pentru a putea fi mai usor de preluat ? Pentru aceste aspecte n-avem justitie , dna , politie ,anaf , institutii ale statului care sa se implice ? Ne raspunde cineva ?

  4. y Răspunde

    Din păcate ai dreptate @Rodica. Este o rușine imensă. La o administrație locală cât de cât funcțională așa ceva pur și simplu nu are voie să se întâmple. Și rușine UDMR cu Szabó Pisti și cu Illyés Gyuszi în frunte. Știu ei foarte bine de ce. Să ajungă o clădire simbol în halul ăsta! Este revoltător!
    @Rodica , eu cred că nu sunt în ordine toate hârtiile și proiectele, plus că am impresia că trebuie reactualizate, unele au cel puțin 10 ani. Plus că din cauza intervenției ”competente” a pocăitului oșan trebuie făcute lucrări suplimentare.

    • Rodica Răspunde

      Aceasta era emblema orasului , pe care au reusit s-o distruga ! Tin minte ca pe vremea OJT-ului si BTT-ului ( si chiar si-n primii ani dupa 1989) acolo erau cazati multi straini , aveam si noi un punct de atractie in oras , da acu a venit vremea mall-urilor si a hiper-marketurilor ! Si culmea , nu raspunde nimeni (penal , ma refer ) !

      • y Răspunde

        @Rodica, unii câteodată sunt mai egali decât plebeimea. Sincer pe mine nu mă încălzește dacă este cineva condamnat pentru că în cazul clădirii suntem deja în ultimul moment sau secundă, cum vrei. Și pe Țânțaș l-au condamnat, a stat ceva la zuhaus și … ? Daunele stabilite după expertize și contraexpertize au fost anulate la Curtea de Apel, clădirea este distrusă. Primarul actual al trebui urgent să meargă la colegul lui de breaslă penelist din Oradea. Are ce învăța. Și mai vrem turism! Pentru ce? Unde? Eventual turism de catastrofă cum fac unii în America când vine uraganul.

        • Rodica Răspunde

          Sunt de acord cu tine , dar atunci cand zic de raspundere penala , consider ca cel mai important lucru este recuperarea prejudiciului din speta respectiva . In cazul nostru , cum ziceai si tu , nu stiu daca s-a recuperat 1 leu pentru ce pagube sunt acolo ! Noi sa fim sanatosi , ca-n rest hotii si politicienii (nu intamplator am facut aceasta asociere) isi vad de treaba lor !

          • y

            @Rodica, singura chestie care mă lasă nedumerit este că la Apel s-a anulat prejudiciul stabilit de vreo 3-4 experți diferiți. Din motive umanitare? Sau de ce? Acum nu știu cum se mai poate procesul relua sau cumva recuperat ceva prejudiciu. Am impresia că trebuie să înghițim în sec, din păcate.

  5. Rodica Răspunde

    Pai cum sa anulezi un prejudiciu stabilit ? Inteleg sa fie diferente intre sume , dat fiind faptul ca au fost experti diferiti la calculul prejudiciului , inteleg si sa accepti suma cea mai mica calculata , dar nu inteleg cum poti anula acest lucru ? In baza a ce ? Exista temei legal pentru anulare ? Nici nu trebuiau sa faca multe calcule , era suficient sa se deplaseze la fata locului , sa vada situatia ! Gata , am inteles , nu mai trebuie studiat dreptul pentru a ajunge in magistratura , trebuie sa inveti cum sa furi , cum sa faci evaziune si-apoi sa dai legi pe care sa nu le respecti ! De-aia nu accepta cei din magistratura legea aceea care-i obliga la raspundere ! Stiu ei ceva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.