Ultima actualizare: azi, 11:44

Locale

RECORD la referendum. Localitatea din Satu Mare cu prezenţă de 86,36%!

RECORD la referendum. O localitate din Satu Mare a reuşit să obţină un procentaj la prezenţă de peste 85%. Este vorba despre satul Aciua, unde pe listele electorale se află 66 se alegători. Din aceştia au votat 20, dar au mai votat 37 de persoane pe listele suplimentare, astfel că numărul total al votanţilor este de 57. În procente, asta înseamnă o prezenţă de 86,36%.

Pe locul doi la prezenţă se află secţia din Racşa Vii. Aici au votat 124 din cei 222 de alegători de pe liste, plus alte persoane pe listele suplimentare, procentul fiind de 59,45%.

Pe locul trei se află secţia din satul Dacia. Din cele 132 de persoane de pe liste au votat 56, dar au mai votat 19 pe liste suplimentare, astfel că procentul a fot de 56,81%.

DE cealaltă parte, procentul cel mai mic este în satul Oar. Din cei 1.355 de alegători au votat doar 21, la care s-au mai adăugat 5 de pe listele suplimentare, procentul fiind de 1,91%.

Rezultatele la nivel de judeţ

Referendum Satu Mare. Doar 14,89% din sătmăreni au votat în cele două zile cât a ţinut referendumul.

Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Central, prezenţa la nivelul judeţului Satu Mare, din cei 315.195 de sătmăreni înscrişi pe listele electorale, au votat, în total, 42.358. Pe liste suplimentare au mai votat 4.031 de persoane iar cu urna mobilă 553 de persoane.

În total, în judeţul Satu Mare au votat 46.942 de persoane.

Pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de prezenţă de minimum 30% la nivel naţional, însă prezenţa a fost de 20,41%.

 

9 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Nu a mai fost palinca autobuze galeti cu faina si ulei pt fraieri nu au mai fost dusi tiganii nu au facut buletine intr.o zi …..

  2. un satmarean Răspunde

    stau in orasul cu cei mai multi prosti din tara, mi-e rusine…ma mut

  3. 007 Răspunde

    @un satmarean,in primul rand cand cataloghezi o masa de indivizi ca fiind proasta, fie ea, la micro,mezo sau macro societate,atunci sigur ai o mare problema.Ma abtin sa ti-o diagnostichez dintr-un simplu motiv,esti sub demnitatea mea si a 99,9% dintre satmareni.Dar totusi ,poate iti spune ceva legea nebunului,cum ca,,…el se simte normal si noi nebuni”.
    In rest mi-e mila de tine,boala ta nu are leac (din pacate)…oricate carti si oricata educatie ai primi .No offence !

  4. IOANA Răspunde

    OARE DE CE NU MA MIR ??????
    REPREZINTA STAREA MENTALA A NATIUNI DE ACOLO……..
    PREOTUL A ZIS MANCATI-AS …….DOAMNE AJUTA

  5. cetatean Răspunde

    Aceasta e rusinea partidelor si a Bisericii care intruna turuia sa voteze lumea ! Incet incet se schimba generatia care asculta orbeste de popa !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.