Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Referendum Satu Mare: 1,03% din sătmăreni au votat în această dimineaţă. Procentaj total: 4,48%

Referendum Satu Mare. Doar 1,03% din sătmăreni au votat duminică dimineața, până la ora 10,00. Sâmbătă, în acelaşi interval, au votat 0,63%.

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, prezenţa la nivelul judeţului Satu Mare, de sâmbătă dimineaţa, de la deschiderea urnelor, până duminică la ora 10,00 este de 4,48%

La nivel naţional prezenţa este de 7,24 %

Din cei 315.195 de sătmăreni înscrişi pe listele electorale, au votat, în total, 12.434. Pe liste suplimentare au mai votat 1.527 de persoane iar cu urna mobilă 160 de persoane.

În total, în judeţul Satu Mare au votat 14.121 de persoane.

Pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de prezenţă de minimum 30%.

Judeţul Satu Mare se află pe locul 3 la cea mai slabă prezenţă, după Harghita cu 2,88% şi Covasna cu 2,96%.

5 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Normal unde sint mai multi extrahuni ….rusine pentru toti lenesi !!!!

    • Rodica Răspunde

      Aici trebuie sa-ti dau dreptate doar pe jumatate – daca intrebarea de pe buletinul de vot facea referire clara si nu generalista la ceea ce ar urma sa se modifice din constitutie , clar alta ar fi fost prezenta la urne ; cum explici faptul ca pentru a se face acest pas (referendumul) au trebuit adunate in primul rand 3 milioane de semnaturi pentru a exista temeiul legal modificarii articolului respectiv si organizarii acestui referendum ? Ori la urne nu s-au prezentat nici macar cei care au solicitat treaba asta ! Asta a fost de fapt palma data psd-ului si sustinatorilor lui ! Au compromis pana si lucrurile sfinte la care tine poporul acesta ( sigur , cu unele exceptii , nesemnificative ) , asa ca pentru psd a fost si un test , sa vada cum sta in sondaje , ca sa nu zic si de banii aruncati de pomana cu aceste alegeri! Si-ti dau dreptate in privinta participarii la vot in judetele cu populatie maghiara majoritara – cand ai vazut sa voteze udmr-ul masiv pentru o problemea nationala ? Se prezinta la vot doar la alegerile pentru parlament (ca sa fie bine reprezentati) insa ce nu inteleg multi dintre ei este ca nu au nivelul de trai mai ridicat , si ei se confrunta cu aceleasi probleme ca si majoritatea populatiei , si ei aduna aceleasi griji si nesiguranta ca noi , toti !

  2. y Răspunde

    @Rodica, nu trebuie să cauți ceva acolo unde nu este. Care era totuși treaba cu ungurii în cadrul acestui referendum? Ce are votul a max. 1 milion de unguri din țară de este așa de prețios, restul țării nimic ? Noi de când avem vreo 5-6 confesiuni principale ne-am învățat să ne tolerăm între noi. Nici legebetiștii nu mă deranjează de exemplu pe mine doar să mă lasă în pace. Problema supusă votului nu era nici a 10-a cea mai importantă problemă de dezbătut și supus votului. BOR-ul a fost care s-a agitat și s-a dat peste cap, este o palmă dată de enoriași, totuși 81% din populație este ortodoxă. A fost un pseudoreferendum despre o pseudoproblemă, iar populația țării a dat dovadă de înțelepciune și a tratat problema așa cum trebuie. Cu indeferență. Și uite ce frumos a răsărit și azi Soarele!

    • Rodica Răspunde

      Stii care era treaba ? Ca tocmai ce raspundeam postarii anterioare mie ( cea a ministerului afacerilor externe -cum imi place mie sa-i zic) , care vezi si tu ce parere are despre …extrahuni ( l-am citat)! Si nu cred ca nu esti de acord cu ce-am zis ( asa ,in subconstientul tau sigur imi dai dreptate ) ; sunt niste constatari ce le-am facut de-a lungul timpului pe baza realitatilor . Si da , ai dreptate , soarele a rasarit frumos , asa ca , sa ai o zi insorita din toate punctele de vedere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.