Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Referendum Satu Mare: Localitatea în care n-a votat niciun localnic!

Referendum Satu Mare: Niciun locuitor dintr-o localitate din judeţul Satu Mare nu a votat sâmbătă la referendum. Potrivit datelor oficiale raportate de Biroul Electoral Central, niciunul din cei 160 de alegători înscrişi la secţia de votare nr. 318 din incinta Grădiniţei din Turulung Vii nu a votat sâmbătă. Totuşi, a fost înregistrat un singur vot, pe listă suplimentară. Probabil a fost un trecător sau un membru al secţiei de votare delegat din altă parte, membru de partid. Astfel, prezenţa la Turulung Vii este de 0,62% după prima zi.

Voturi foarte puţine s-au înregistrat în mai multe localităţi. De exemplu în Corod, din cei 412 alegători au votat doar 2, procentul fiind de 0,48%, iar la Dobolţ din cei 343 de alegători au votat tot 2, aici procendul fiind de 0,58%.

Câte trei persoane au votat în Livada Mică, Pelişor, Medieş Vii  şi Hrip.

Referendum Satu Mare: Prezenţă slabă în prima zi: 3,45%

Referendum Satu Mare. Doar 3,45% din sătmăreni au votat sâmbătă până la ora 21,00 când s-au închis urnele, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, date publicităţii la ora 22,30.

La nivel naţional prezenţa este de 5,72 %

Din cei 315.195 de sătmăreni înscriţi pe şistele electorale, au votat 9.483. Pe liste suplimentare au mai votat 1.244 de persoane iar cu urna mobilă 160 de persoane.

În total, în judeţul Satu Mare au votat 10.887 de persoane.

Pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de prezenţă de minimum 30%.

Secţiile de votare se vor redeschide duminică la ora 7,00. Paza este asigurată de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Judeţul Satu Mare se află pe locul 3 la cea mai slabă prezenţă, după Harghita cu 2,22% şi Covasna cu 2,31%.

2 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Probabil cel care a votat pe listele suplimentare s-a simtit in siguranta, cu atata politie in jur. Ne bucuram mult ca Statul nostru isi mobilizeaza resursele pentru a impiedica actiunile ilegale din zonele centrelor de votare. Nu acelasi lucru a facut cand doua curve au plecat in Costa Rica doldora de bani, de bani murdari, bineinteles.

  2. Breda Gheorghe Răspunde

    Daca intrebarea era; Doriti sa mearga Dragnea la puscarie?, Da sau Nu?. Prezenta era suta la suta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.