Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Transportatorii, aproape de grevă. Așteaptă ultima întâlnire cu ministrul Transporturilor

Transportatorii de persoane vor inceta efectuarea curselor regulate intre judete si in interiorul acestora incepand de joi, la ora 12:00, daca proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras. Cu toate acestea, transportatorii așteaptă o ultimă întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, decisivă în luarea unei decizii.

Ordinul de ministru propune modificări ale modului în care firmele sunt punctate la licitațiile privind atribuirea traseelor interjudețene de transport de persoane. În acest moment, cel mai important criteriu de departajare la atribuirea licenţelor este vechimea. Practic câştigă mereu aceeaşi companie în detrimentul uneia care poate avea un parc auto similar şi maşini moderne.

“Incepand de acum in 48 de ore cheia va fi scoasa din contact. Mai exact, joi, la ora 12:00, cheia este scoasa din contact si cei care au curse nu le vor mai efectua. Cred ca la acest demers se vor ralia toti patronii de firme, nu doar cei care fac si (transport – n. r.) interjudetan si judetean, ci si cei care fac judetean”, a afirmat Hagiu, dupa dezbaterea publica organizata de Ministerul Transporturilor pe marginea acestui proiect.

 

2 comentarii

  1. Cicio Lina Răspunde

    Printre altele Ordinul prevede innoirea parcului,cu AUTOBUZE NOI !! Daca cei care se lauda cu ”vechimea” lor in transporturi vin cu autobuse noi,atunci n-are de ce sa le fie frica !!In judetul Satu Mare majoritatea autobuselor sunt EPAVE,multe dintre ele circuland cu starea tehnica extrem de precara si care demult trebuiau aruncate la fier vechi !! Daca nu-si innoiesc parcul atunci SA VINA ALTII,dar cu autobuse noi !!

  2. Florin Răspunde

    Sa intre statul inapoi cum era pe vremuri. Sa intre banii la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.