Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

VIDEO. PROIECT. Autostradă pentru sătmăreni: va porni din Vama Petea și va traversa Ardealul

Nemulțumit de faptul că Guvernul nu vrea sau nu reușește nicicum să construiască autostrăzi, deputatul PMP Ionuț Simionca a decis să fac un proiect legislativ referitor la Autostrada Nordului. Deputatul a anunțat astăzi că autostrada va porni de la vama Petea, traversând apoi Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și  Suceava.

Este un proiect legislativ care, dacă va trece până în ianuarie 2019, va trebui să fie terminat în 4 ani. Am propus ca prevederile acestei legi să intre în vigoare în patru ani… Sunt peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal pe care noi vrem să-i conectăm cu occidentul, să poată să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria, în Germania… Avem nevoie de autostrăzi în România, avem nevoie de infrastructură și doar așa se poate dezvolta țara noastră. Nu pot să stau cu mâinile în sân și să văd cum Guvernul stă nepăsător și nu face nimic…”, a declarat deputatul Ionuț Simionca, citat de bistriteanul.ro.

Deputatul este conștient că are de-a face cu un proiect îndrăzneț despre care multă lume va crede că e imposibil sau irealizabil, însă mizează pe sprijinul colegilor săi și are de gând să ceară ajutorul tuturor colegilor din Transilvania, indiferent de partid.

„Cu cât lăsăm mai mult timp să treacă, cu atât România va ajunge mai rapis codașa Europei”, a conchis deputatul.

Sursa – Bistriteanul.ro

6 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Aceasta idee de autostrada e una fara substrat economic, doar arata foarte bine pe hartie.

    • vio sm Răspunde

      Buna
      Eu am platit impozitul in avans pe tot anul si mai platesc lunar pe venit ,stratul economic de la mine este
      generos.

  2. ciprian Răspunde

    De ce nu va alaturati Aliantei Vestului, initiativei primarilor din Timisoara, Arad, Oradea si Cluj, ca sa obtineti bani direct de la sursa(Bruxelles), fara sa mai treceti prin Bucuresti.. am dat multi bani Bucurestiului fara sa obtinem ceva, acum e timpul si pentru noi,cei din Ardeal

    • y Răspunde

      @ciprian, din ce partid fac parte primarii acestei alianțe? De aia. La noi din păcate la asta se rezumă multe. Plus că UDMR cam susține guvernul, deci dacă se aliază iese cu scântei.

    • Tibi Răspunde

      Mai du-te prin Moldova sa veizi cati bani au primit aia. Paduri taiate si inundatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.