Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Accident grav în municipiul Satu Mare. Un bărbat a fost lovit pe trecerea de pietoni

Un pieton, de 70 de ani, a fost accidentat grav în urma unui accident rutier produs pe raza municipiului Satu Mare.

 Concret, în cursul zilei de ieri, luni, 26 noiembrie, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe strada Prahovei, din municipiul Satu Mare.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un conducător auto, de 27 de ani, din comuna Dorolț, aflându-se la volanul unui autovehicul, pe fondul neacordării priorității de trecere, a accidentat un pieton, de 70 de ani, din localitatea Satu Mare, care s-a angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea gravă a pietonului. Persoana de la volan a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

17 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Probabila declaratie a soferului: :Mi-a sarit in fata. Nu l-am vazut”. La 70 ani e probabil atlet si sprinter de performanta….. Cu legea justitiei actuale, scapa usor (ma refer la sofer).

  2. Alin Răspunde

    Da…dar si pietonii sunt niste animale care nu se asigura…..nu se asigura trec strada ca niste boi….trecerea de pietoni este locul unde trec pietonii dupa ce s.au asigurat nu unde treci ca bou fara sa te asiguri….asa a trecut si mosu la 70 de ani totul li se cuvine ca doar e mos si e pe trecere nu ?

    • Bogu Răspunde

      Trecerea de pietoni este si acel loc in care, conform Codului rutier, in calitate de sofer trebuie sa incetinesti. Incetinirea se face cu pedala din stanga sau mijloc (schimbator manual) si NU pedala din dreapta. Drumuri bune!

  3. Geo Răspunde

    Trec multi pietoni efectiv fara sa se asigure, altii cu telefonul in bornău, nemaivorbind de tinerii din ziua de azi, absolut iresponsabili, pasivi, cu căștile în urechi, trec fără să se asigure, ingrizitor !!!

    • y Răspunde

      Cam așa este, dar fă și tu un exercițiu. Coboară te rog din mașină și încearcă o zi să circuli pe jos. O să vezi, de fapt chiar te rog insistent să numeri că din să zicem 100 de șoferi în trafic câți îți acordă prioritate pe trecere de pietoni. Tu între timp te asiguri și aștepți. Mult și bine.

    • Unu' Răspunde

      Da, aici ai dreptate, mulți așa fac, dar, sincer, nu cred că e cazul bătrânului nostru! La 70 de ani sigur nu a zbughit-o pe trecerea de pietoni ca fulgerul!
      În schimb, și mulți “șoferi” sunt atenți la orice altceva decât la condus! Gen vorbit la telefon, live-uri pe Facebook, SMS-uri / Whatsupp și alte măgării!
      Tocmai din acest motiv, poliția ar trebui să intervină mai des și mai brutal în haosul din traficul din sătmar și din țară!

  4. Alin Răspunde

    Da te asiguri mult si bine dar …..traiesti nu ?

    • y Răspunde

      Doar numără mașinile și cronometrează timpul cât stai și aștepți, Aline. Eu fac parte din specimenul care mai circulă și pe jos nu duce gunoiul la container sau nu merge la budă cu jeepul, așa că pot să mă crezi știu ce vorbesc.

      • Unu' Răspunde

        Cretinoidul ăsta de @Alin o fii vreun “omurile cu bemweurile” care urcă în mașină fix în fața scării și coboară fix în ușa magazinului sau parchează la handicapați!

    • Unu' Răspunde

      Mă bou cu țâță, cine cristosu’ mă-ti are prioritate PE TRECEREA DE PIETONI?!?
      Îți spun io sigur, nu TU cu mașina ci nenorocitul de pieton!
      TU ai OBLIGAȚIA să oprești ÎNAINTEA trecerii de pietoni dacă observi că sunt pietoni PREGĂTIȚI să traverseze, nu pietonul trebuie să se roage de șofer!

      Sper ca următoarea victimă să fie vaca de mă-ta care te-o fătat, avorton prost care ești!

  5. Pavel Răspunde

    Da, ce vrei sa te lodeasca vo masina ???

  6. 007 Răspunde

    Din pacate acest ,,razboi”pieton-sofer, nu se va termina niciodata…spun niciodata, pentru simplul fapt ca fata de soferi,pietonii nu au nicio pregatire in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice, si culmea nici macar instinctul de protejare a vietii proprii, ceea ce-i face sa cam circule,,dupa ureche ,cu efecte tragice ,din pacate,pe care le vedem si citim zilnic.Cum naiba poti sa te arunci cu capul inainte,fara sa te asiguri(cu atat mai mult daca traficul este mai aglomerat,chiar renuntand sa folosesti un marcaj nesemaforizat in aceasta situatie(eu asa fac,unde este posibil)punanduti integritatea fizica si chiar viata in pericol,fara sa te gandesti ca la volan poate fi unul exact ca tine .Cum poti ca pieton sa traversezi strada fara sa te asiguri ,gandind asa,,…e trecere ,sa opreasca, ca eu am prioritate”?
    Veti zice,pai nu e obligat soferul sa se asigure la trecerea de pietoni?Ba da,asa-i.Dar de ce nu pui problema ca pieton lipsit de price protectie in fata unei masini,asa,daca vine unul neatent,baut,drogat sau teribilist si ma ia cu fulgi cu tot ?!Stiti de ce ?Dintr-o incapatanare prosteasca ce functioneaza la ambii participanti la trafic,sub sintagma,,mie nu mi se poate intampla”
    Mama are o vorba care spune ca ,,daca te feresti si D-zeu te fereste”
    P.S.Am constatat fiind si sofer ,ca trecerile nesemaforizate sunt cele mai periculoase si in special cele care se gasesc la cca.50 m de cele semaforizate(vezi Drumul Carei,etc,etc)Cum scapa soferul de semafor ,accelereaza si la cati-va metrii franeaza sau mai grav,forteaza trecerea printre pietoni si de aici inevitabilul nu e departe…In concluzie pietonilor,mare atentie,nu va fortati norocul mai mult decat puteti duce…pentru a nu ajunge intr-un scaun cu rotile sau si mai grav .De ce ?Pentru ca soferul (la fel de neatent ca tine)e protejat de caroserie,scapa cu suspendare, pe cand tu…ti-ai facut viata ta si a familiei un iad.Atentie,daca tu nu ai grija te tine,NU ARE NIMENI !

  7. avut Răspunde

    Nu are nicio scuza soferul. Eu unu incetinesc la fiecare trecere de pietoni unde nu am vizibilitate maxima, si chiar daca nu e nimeni, ma feresc de genul asta de eveniment. Si pietonii sunt obligati sa se asigure, asa cum sunt soferii obligati sa incetineasca…atunci cand niciunul nu face ce trebuie, se intampla asa ceva

  8. Nimeni Răspunde

    Daca respecti regulile de circulatie atunci fata de lege s-ar putea sa fii nevinovat, daca, in schimb, respecti si neregulile de circulatie atunci s-ar putea sa si supravietuiesti.

    • y Răspunde

      Da. Dar pe unele străzi din instinct conduci mai atent puțin. Este și cazul străzii Prahovei din mai multe motive. Cred că nu trebuie să le enumăr.

  9. Nimeni Răspunde

    Cea vinovata de producerea accidentelor de circulatie este in fapt “Statistica”, si astazi sunt prevazute cateva, si maine, si poimaine, s.a.m.d., iar unele vor fi pe trotuar unde de regula nu circula masini(sau in parcarile Mall-urilor, cine poate sti?).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.