Ultima actualizare: ieri, 23:38
Locale

Aflată în insolvenţă, Tehnic Asist dă asigurări că va deszăpezi drumurile din judeţ

Aflată în insolvenţă, conducerea societăţii Tehnic Asist a dat asigurări că se va ocupa de deszăpezirea drumurilor din judeţul Satu Mare. În acest sens firma a transmis autorităţilor judeţene informări în care arată că are utilajele pregătite să intervină dar şi stocuri suficiente de material antiderapant sau combustibil.

Nu se ştie însă ce se va întâmpla cu celelalte lucrări contractate de societate în judeţul Satu Mare.

Amintim că Tehnic Asist, firma care a câştigat foarte multe contracte de lucrări în judeţul Satu Mare, a intrat în insolvenţă. După ce au fost întârziate mai multe plăţi, iar unele firme au ameninţat cu procese, conducerea firmei a decis să ceară intrarea în insolvenţă, astfel încât să fie implementat un plan de redresare. În acest sens, multe din firmele care au de recuperat bani de la Tehnic Asist, îşi vor primi banii, în 2019.

Magistrații Tribunalului Botoșani au aprobat cererea administratorului Daniela Vlas și au desemnat administrator firma Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL.

Judecătorii i-au cerut Danielei Vlas, soția afaceristului Mirel Vlas, să depună toate actele din care să rezulte ce avere personală are.

Decizia magistraților Tribunalului Botoșani: Admite cererea formulată de debitoarea soc. Tehnic Asist SRL, având ca obiect deschiderea procedurii generale a insolvenţei. Desemnează administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL. Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului judiciar toate documentele informaţiile cerute cu privire la activitatea și averea debitoarei, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurilor patrimoniale efectuate în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii”.

Tehnic Asist are peste 16o de angajaţi în țară, mulți dintre ei fiind în județul Satu Mare. Firma adus inclusiv muncitori din străinătate. În 2017 Tehnic Asist a avut o cifră de afaceri de peste 113 milioane de lei,  şi un profit de peste trei milioane de lei.

În judeţul Satu Mare există mia multe firme care au de încasat bani de la Tehnic Asist. Acestea au primit bilete la ordin cu date ce expiră în 2019. Firma are însă la rândul ei de recuperat bani de la stat.

 

6 comentarii

 1. cetatean Răspunde

  Statul are bani pentru biserici si catedrale si blocheaza conturi foarte repede dar cand e vorba sa-ti faca plati si nu se tine de cuvint nu poti sa nici sa-l blochezi nici sa-l fortezi .Asta demonstreaza ca suntem condusi de iresponsabili !!!

  • Cristi Răspunde

   Multi vorbesc aiurea ,altii denigreaza si injura firma…
   Ideea e urmatoarea: Situatia in care se afla firma asta si multe alte firme din tara asta se datoreaza exclusiv conducerii tarii…mai exact guvernarea asta fantoma!Pretul la motorina a explodat,dobanzile la credite au crescut datorita exploziei robor, salariile au crescut fara sustenabilitate…oare unde se va ajunge?
   Firmele straine prospera si cele romanesti pica pe capete…explicatie??

 2. Mae Răspunde

  Așa este sug tot și nu dau nimic de lasă gol !!!!!,nu-i interesează de tine ca firmă ca angajat ,nu pot sa înțeleg ,ei sa ceartă pe tot felul de prostii !!!! Cred ca doar o revoluție ne mai poate salva !!!!

  • Cristi Răspunde

   Stii care e partea interesanta?
   Statul nu isi plateste datoriile la timp pentru x servicii pe care firma ta la presteaza in baza unui contract,dar tu ca si firma trebuie sa platesti TVA-ul aferent facturii la timp ca altfel te executa!Cum e asta?

 3. mirciulica Răspunde

  si io ce ma fac acum cu televizorul lui razvanel?

 4. ghiorghi Răspunde

  nu mai primeste nimeni nici un ban, lucreaza in bucuresti cu tass infologistic srl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.