Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Arbitru FIFA: ,,Ne desfășurăm activitatea ilegal la Satu Mare”. Careianul Istvan Kovacs, implicat!

Octavian Şovre, arbitru cu ecuson FIFA şi preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) Bihor, s-a autodenunţat. Acesta a trimis o scrisoare deschisă către FRF, CCA şi presei sportive în care anunţă că a condus ilegal meciuri disputate pe suprafaţa altui judeţ, respectiv Satu Mare, forul de aici al “flueiraşilor” fiind condus de Istvan Kovacs.

“Subsemnatul Şovre Octavian, arbitru înc adrul CCA prin prezenta vă aduc la cunoştintă faptul că împreună cu alţi colegi care domiciliem în judeţul Bihor, ne desfăşurăm activitatea în cadrul CJA Satu Mare ilegal, nestatutar şi încălcând regulamentele în vigoare, în special art.83 din ROOAF…Totodată vă aduc la cunşotinţă că Protocolul de colaborare ataşat este FALS”, se arată în autodenunţul lui Şovre.

Ce conţinea Protocolul de Colaborare, semnat de Şovre şi de Kovacs

Obiectivele colaborării:

  • sprijinirea arbitrilor în activitatea lor
  • asigurarea unui număr suficient de jocuri pentru arbitri
  • asigurarea arbitrajelor calitative
  • asigurarea cantintativă a arbitrilor pentru competiţiile desfăşurate
  • dezvoltarea activităţilor desfăşurate

 

“Am folosit o ştampilă ce nu am predat-o CJA Bihor la sfârşitul mandatului meu de preşedinte CJA Bihor, am antedatat-o şi după cum se observă la Bihor nu are număr de înregistrare. Îmi asum cele afirmate deoarece NU doresc ca acest document aflat deja în anchetă să îmi pericliteze cariera de arbitru. Recunosc că am greşit şi sper împreună cu ceilalţi colegi să primim clemenţă”, se arată într-un alt pasaj al documentului trimis de Şovre.

Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu a comentat pentru ProSport: “Nu cumva e autodenunţ că au zis că arbitrează anumite meciuri şi au încasat doar banii?! Şi-au făcut chitanţe unul la altul…Autodenunţ pe ce atunci? Că te-ai dus tu acolo şi celălalt a venit la tine. E protocol! Se poate face, nicio problemă. Nici la Divizia C nu au fost meciurile astea, că acolo deleagă Federaţia, deci e problemă de campionat judeţean.

Păi şi eu acum mulţi ani am făcut schimb de experienţă cu alţii din alt judeţ, adică ei să vină la noi şi noi să mergem acolo. Repet, asta să nu fie problema: să nu apară meciuri arbitrate mai multe faţă de cât au arbitrat. Bine, asta e caz penal, sper să nu fie aşa. Îl ştiu pe Şovre, e un om serios, la Kovacs…nu am încredere”.

Sursa – ProSport

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.