Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Finanţiştii ameninţă cu greva după anunţul ministrului Teodorovici privind disponibilizările

Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante s-a reunit în sedintă extraordinară pentru a analiza declaratiile publice privind reducerile de personal, în conditiile în care sistemul fiscal de colectare si administrare a bugetului national al României are un deficit de aproximativ 3700 de functionari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ 7 ani.

Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecință.

Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii nostri, la nivel national, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitati lunar salariatilor din sistemul fiscal din România.

Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale total insuficiente (calculatoare, softuri, etc) si conditii uneori improprii pentru desfăsurarea activitătii  (sedii insalubre, lipsa spatii arhivare, etc)

În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante a purtat discutii cu ministrul finantelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunostintă că există premisele declansării unui conflict de muncă la nivel national, care poate duce la blocarea activitătii de colectare si administrare a veniturilor la bugetul statului.

Sursa: Samfisc

23 comentarii

  1. y Răspunde

    Bine că au ieșit în stradă. Să vadă tot sătmăreanul câți sunt.

    • Alin B Răspunde

      Nu le este rușine scursurile naibii sunt plini de bani fără să muncească,au mașini de lux ,vile ,firme căpușa de contabilitate,concediu de lux .
      Pretenții cât China iar când vin în control te streseaza până le dai șpagă. Unii sunt putrezi de bogati doar din șpagă.

  2. Rodica Răspunde

    Stai , ca sunt mai multi decat arata poza ! Astia-s doar o parte ; ei vorbesc de deficit de personal , dar de deficitul bugetar (cauza salariilor nesimtite pe care le au ) nu pomenesc nimic ; si cu tupeu ne mai spun ca au neplatite orele suplimentare ! Da cine-i pune sa-si ia atatea libere ? Sa lucreze ca si la privat sambata , uneori si duminica , sa nu aiba atatea sarbatori legale libere , si-uite asa nu vor mai fi nevoiti sa faca ore suplimentare (?) ! Ei vorbesc de lipsa dotarilor , sau a spatiilor insalubre in care-si desfasoara activitatea ? Pai sa-si mute birourile pe santier, sau in hale si depozite in care nu exista aer conditionat sau incalzire , sa priceapa ce inseamna sa n-ai conditii de munca ! Se laudau mereu cu investitiile facute in soft-uri ( a se vedea si cel de la CNAS) , si-acum uite soft-ul , nu e soft-ul ! Acum culeg roadele …. eficientei activitatii lor si a ….. paguboaselor guvernari ! Sa le fie de …bine!

    • y Răspunde

      Ca fost bugetar știu și eu foarte bine. Până la ora 9 nu-i frumos să deranjezi, dar ei până la 10 musai să digere kaveul. Apoi dacă îi deranjezi în acest răstimp nu-i frumos iarăși plus să s-ar putea să-i “superi” cu deranjul. Între timp se discută intens Suliman, care copil are diaree sau febră sau alte lucruri de “urgență planetară”. Pe la 10 hopa e bai, ceva ar trebui repede făcut, dar cel târziu la 12 deja sunt pe “teren”. De fapt sunt la cumpărături sau iau copilul de la grădi. Deci caută-i unde poți. Normal că bagă ore suplimentare de vreme ce zilnic pierd ore întregi cu nemuncă! Ce am scris este experiență proprie zi de zi.
      Ar trebui făcut totul ca în vest, online, dar online-ul ăla să și funcționeze. Și concursurile pe post să nu fie și funcție de carnetul de partid. Din păcate asta stă în picioare nu numai în sistemul bugetar dar de exemplu și la Apaserv. De aceea stă țara asta așa de “bine”!

  3. unu Răspunde

    pe jumatate i as da afara, incompetenti.

  4. abc Răspunde

    Le sugerez greva foamei. Oricum stăm prost cu banii. Așa facem economie înainte de sărbători plus poate ne vin iarăși hainele de anul trecut.

  5. Blaga Răspunde

    Stați puțin,acești oameni au ieșit deoarece pe lângă cei ce vor fîi dați afară de la finanțe își vor pierde serviciul contabili și personalul auxiliar care lucrează la firmele de contabilitate ale soților ,neamurilor celor disponibilizați

  6. UNU Răspunde

    asa este blaga corect foarte multi finantisti fac contabilitate pentru firme – deci penibil.

  7. cârcotaş Răspunde

    Ăştia sunt pesedişti de vază,declaraţi sau nedeclaraţi.Mulţi încearcă o jenă faţă de ce se întâmplă dar când îşi aduc aminte de Băse parcă mai bun îi ăla care dă decât cel care taie.Dă-le încolo de principii.

  8. Kinga Stan Răspunde

    Cred ca se cam calca pe picioare acolo la finante !!De asemenea cred ca s-au adunat acolo toate pilele judetului,toate ”parasutele smekerilor” din finante .E adevarat ca salariul pana prin 2007 era extrem de mic,insa Ialomitianu le-a triplat salariul iar acum au cele mai mari salarii din sistem !!De nici jumatate din cati sunt nu e nevoie,pentru ca foarte multi freaca menta acolo !!

  9. IOANA Răspunde

    PUTUROSI DRAQLUI….NU AU RUSINE ??????????

  10. Driver Răspunde

    Toti cei care ati scris mai sus aveti perfecta dreptate…aceasta specie…jigodii ce sunt.
    Nu le consider oameni. NU FAC ABSOLUT NIMIC. Merg in control si iti cere spaga…contabilitate in privat…in ore de lucru stau la tigara si cafea.
    Rusine sa va fie!!!
    Dracu sa l ia pe aceste jigodii de pe pamant.
    Nici dracu nu are nevoie de ei.

  11. Privat Răspunde

    Urgent trebuie făcută curățenie la ANAF, sunt mult prea mulți, sunt puturoși, șpăgari, vorbesc scârbosc cu oamenii, chiulesc de la muncă foarte mult, invocând fel și fel de motive (minciuni) și nu fac mai nimic pentru leafa care nici nu o merită, plus că șpăgile sunt la ordinea zilei, nemaivorbind de tot felul de afaceri. Este inadmisibil și strigător la cer. Nu se mai poate așa. Are perfectă dreptate ministrul Finanțelor Teodorovici !!!

  12. cineva Răspunde

    Pe mine cel mai tare ma deranjeaza ca in Satu Mare avem locatii publice ( restaurante ,placintarii, crasme,mag.alimentare ) care functioneaza chiar daca mizeria este pana in gat , chiar daca cel putin 30 % din marfa de pe raft este expirata, chiar daca se vand tigari la bucata si mai ales la minori,chiar daca jumatate din personal lucreaza la negru,chiar daca tot orasul este presarat cu saci plini de frunze sau gunoaie lasate de asa zisele firme de curatenie si asta pt.ca cei din institutiile publice ( Sanepid,Primarie,Protectia consumatorului,Sanitar veterinar,Finante ) care in mod sigur cunosc aceste aspecte nu isi fac datoria asa cum trebuie .Socotesc ca cei de la finante , ( sa ma ierte cei care totusi sunt corecti) se pot prinde intr_ o hora a neputintei cu cei de la celelalte institutii aratate mai sus ca tot se apropie sarbatoarea Marii Uniri

  13. Driver one Răspunde

    Adevarul e scris in rinduriile de mai sus.
    Asta e ..niste puturosi si mancatori de bani publici…
    Paraziti asta e cel mai bun cuvant ptr ei

  14. I Răspunde

    Și că tot tacamul sa fie complet, mai sunt unii șefi de birou care își bat joc de uni funcționari care sunt corecți, muncitori și oameni cinstiți. Țipă cat ii tine gura, sunt cu capul in nori, împrăștiați, dezorganizați și vai de curul lor. În special la biroul juridic. E una ci că șefa de birou……..vai de p……da ei, țipă și urla prin toate părțile și din toate încheieturile. O cunoaște tot ANAFUL ce-i poate capul ăla tâmpit. Dar sa satura ea de tipat odată pentru totdeauna când sa ferească Dumnezeu dacă i se va întâmpla ceva rău vreunui coleg sau colegă și va ajunge din cauza stresului să pățească ceva……. că apoi nu o vad bine când sa trezit terfelită în toată presa națională și pe deasupra să mai răstoarne și biroul pe ea acolo în instituție vreun membru al familiei celui bolnav de nervi sau doamne ferește avc sau infarct din cauza ei. Fiecăruia ii vine rândul. Și ei îi va veni…….

  15. gheorghe Răspunde

    Multi dintre ei au fost strungari la UNIO si reprezentanti de sindicat si de utc,carieristi .La revolutie au fugit din fabrica de mania oamenilor iar acum i-am vazut cu gipane si cand ii intrebi unde muncesc …la finante.Era un terchea berchea responsabil cu garagara comunista iar acum este inspector la finante.Numai in romania se poate intampla asa ceva!!!Mi-e scarba si lehamite!!!

  16. Jan Răspunde

    Ma intreb – retoric desigur – cind vad oamenii astia care este impresia unanima a societatii despre ei, nu le crapa obrazul de rusine sa iasa in public, sa mearga , vorba vine , “in control” ?
    Macar atita bun simt de ar avea, cind mergi la ghiseu sa le dai bani din care apoi ei isi iau salariul, sa nu te trateze cu dispret, cu scirba….!
    Da, cel putin 30% dintre bugetari ar trebui trimisi sa lucreze ceva, orice ar fi mai bine decit sa taie frunze la ciini !

  17. Jan Răspunde

    Aaaaa, am uitat sa mai lamurim ceva pentru necunoscatori :
    conducerea ministerului a stabilit ca o parte din suma amenzilor date i tr-o luna, merge in buzunarul functionarului sub forma de “stimulent” !!!!
    Asa ca dragi age ti economici, degeaba va straduiti sa fie totul perfect, ei din star vin sa va amendeze ca suma bagata in buzunar sa fie cit mai mare.

  18. Garuboz Răspunde

    Jan nu ai dreptare 30% s-a ramana iar 70% s-a plece!

  19. Carmen Răspunde

    Este unul care a terminat “managment sportiv” la o fabrica de diplome.Acum este inspector la garda financiara.

  20. gigi Răspunde

    Foarte bine putorile Dracului cand mergeai la ei cu o treaba încă se uitau urat la tine ca i-ai deranjat ca stăteau cu tel in mana pe FB,acuma sa stea acasă asa o sa aiba mai mult timp pt FB ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.