Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

FOTO. Mihai Neamţu i-a impresionat pe sătmăreni. Au stat 3 ore să-l asculte!

Scriitorul Mihai Neamţu i-a impresionat pe sătmăreni la conferinţa pe care a susţinut-o marţi seara la Filarmonica Dinu Lipatti, venit aici la invitaţia consilierului judeţean Adrian Cozma. Oameni de cultură, feţe bisericeşti, sătmăreni simpli dar iubitori de neam şi ţară au stat peste trei ore să îl asculte pe filozof.

El şi-a început prelegerea subliniind sacrificiile pe care l-au făcut înaintaşii noştri pentru Unirea din 1918, arătând că mulţi dintre ei sunt necunoscuţi şi astăzi, dar şi despre greşelile de după Revoluţie. Apoi a vorbit despre ororile comunismului şi despre Europa de astăzi, cu provocările şi conducătorii care par total depăşiţi de situaţie. Mihai Neamţu s-a declarat un creştin conservator, arătând că pentru a înţelege viitorul trebuie să cunoaştem foarte bine trecutul.

El a ţinut să sublinieze şi latura creştină a demersului său, arătând că de-a lungul istoriei Europa pe care o ştim astăzi astăzi n-ar fi existat fără creştinii care au respins de atâtea ori atacurile musulmanilor.

Despre cartea lui Mihai Neamţ – “Povara Liberăţii”, a vorbit scriitorul sătmărean Felician Pop, el afirmând că Mihai Neamţu nu se abate de la menirea sa, iar cartea nu este nici de departe una care să încerce să devină bestseller ci este una care spune lucrurilor pe nume. De cele mai multe ori problemele ridicate sunt de-a dreptul dureroase  iar Mihai Neamţu a ales să prezinte varianta neromanţată, asumându-şi totodată riscurile care rezultă de aici.

Concluzia trasă de filozof este că tânăra generaţie are nevoie de poveştile frumoase ale eroilor din generaţiile trecute pentru a merge mai departe.

La finalul conferinţei, sătmărenii prezenţi s-au declarat foarte impresionaţi de prestanţa filosofului, mulţi mulţumind pentru licărirea de speranţă ce au primit-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.