Ultima actualizare: ieri, 23:31
Locale

FOTO/VIDEO. Satu Mare în 1918! Aşa s-a hotărât unirea cu ţara!

Satu Mare în 1918! Actorii Teatrului de Nord Satu Mare au refăcut, astăzi, momentele din urmă cu 100 de ani când în municipiul Satu Mare s-a luat decizia unirii cu România.

Actorii au intrat în pielea personajelor de atunci, în cadrul proiectului „Sătmărenii și Marea Unire”. Ei s-au deplasat de la Muzeul Judeţean la statuia dr. Vasile Lucaciu, după care a urmat citirea rezoluției Marii Uniri din balconul Muzeului Județean Satu Mare.

În încheiere au avut loc momente artistice susținute de Petrică Mureșan, George Negrea și Fanfara de la Beltiug condusă de Mircea Câcu.

Prima parte a manifestările dedicate Zilei Naționale a României, organizată de Muzeul Județean Satu Mare s-a încheiat la ora 16.00, cu citirea Rezoluţiei Marii Uniri din balconul Muzeului Judeţean.

Manifestările organizate de Muzeul Județean continuă și mâine, cu vernisajul expoziţiei: „Aurel Popp şi Marele Război”- la Secţia de Artă a Muzelui, începând cu ora 17.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO/VIDEO. Drapelul României, arborat pe Palatul Administrativ

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, drapelul României a fost arborat pe clădirea Palatului Administrativ din Centrul Nou al municipiului Satu...

Închide