Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO&VIDEO. ,,Marea Unire a Oșenilor”: Manifestări de anvergură la Negrești-Oaș

Sute de persoane s-au adunat astăzi în capitala Țării Oașului pentru a sărbători în avans Centenarul Marii Uniri. Organizatorii au pregătit un program amplu pentru a marca așa cum se cuvine marea sărbătoare a românilor.

Ziua Națională a României, sub semnul Centenarului Marii Uniri, este sărbătorită în avans la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, organizate în cadrul proiectului „Marea Unire a Oșenilor – Reconstituirea delegației Oașului participantă la 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia”.

Marea Unire a Oșenilor a debutat la ora 12.00, cu un ceremonial militar, urmat de sfințirea drapelului și a plăcii omagiale dedicată participanților Oașului la Marea Unire de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, după care s-a trecut la arborarea drapelul României.

De asemenea, pe cerul capitalei Țării Oașului s-au arătat câteva avioane MIG, prezența aparatelor de zbor reprezentând salutul ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Toate cuvintele care îmi vin în minte sunt prea puține și pot părea goale pentru a descrie ceea ce simt în aceste zile, a declarat primarul municipiului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

După sfințirea și arborarea drapelului României, participanții au asistat apoi la plantarea Stejarului Centenar și îngroparea „capsulei timpului”, după care au fost depuse jerbe de flori în memoria înaintașilor care s-au jertfit pentru unitatea națiunii române.

Prima parte a manifestărilor s-a încheiat cu o paradă militară impresionantă. În a doua parte a manifestărilor, negreștenii vor asista la un program de muzică patriotică și populară.

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Zsenik Răspunde

    Cum e aia “sarbatoare in avans” ???! Nu au mai avut rabdare sa se adune triburile?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.