Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Persoană căzută în parcare la Kaufland. Toţi au ocolit-o! Revolta unui sătmărean

O persoană a căzut astăzi în parcarea supermarket-ului Kaufland, situat pe Drumul Careiului, chiar la intrarea în magazin.

Imaginile au fost surprinse de un sătmărean care a asistat la scenă şi a observat că nici paznicul hyermarketului şi nici trecătorii nu s-au oprit să facă dacă totul este în regulă. E adevărat că persoana părea una fără adăpost şi sub influenţa alcoolului, dar putea fi lovită de un şofer neatent.

“După ce văd că nu vorbește nimic și nici nu se mișcă, zic să merg la pază să aibă ei grijă, că asta e meseria lor. Văd o femeie la intrare și îi pun că e cineva căzut pe drum, iar răspunsul ei a fost că nu e treaba mea și să-mi văd de cumpărături. Dar adaug, dacă o omoară o mașină cine răspunde? Fiți atenți ce spune doamna agent de pază: să o omoare, mai puțin cu un bețiv… Apoi, merg la mici spunându-i că bine că ea primește salar. Încă vreo două persoane îi spun ceva puțin în treacăt. (…) Așa ne respectăm între noi? Oricine poate ajunge bețiv”, a scris sătmăreanul Alexandru Cosma, pe facebook.

În cele din urmă a fost chemat un echipaj de ambulanţă care a ridicat persoana respectivă.

7 comentarii

  1. Bogdan Răspunde

    Ignoranța este mare. Nimeni nu se încumetă să ajute o persoană străină. Din păcate am trăit asta pe pielea mea venind in Satu Mare. Într-o după amiază mergând la alergat pe dig am gasit un domn care căzuse și s-a lovit la cap. Făcuse hipertensiune, toți factorii fiind prielnici, ceva tărie consumată, afara 35°c. Zăcea acolo de aproape 2 ore, lumea trecea pe lângă el dar nimeni nu s-a oprit să vadă ce are și să sune la ambulanță. Întâmplător omul și-a făcut curaj să ma abordeze să mă întrebe cum să ajungă acasă. În urma căzăturii își pierduse orientarea în spațiu. Am sunat la 112 și am rămas cu el până la venirea echipajului SMURD. Alți bătrâni care se plimbau pe pistă îmi spuneau cu nonșalanță ca zace acolo de mai bine de o oră, totuși nimeni nu se oprise să vadă cu ce poate ajuta… Trist… A fost printre primele experiențe în Satu Mare care mi-a lăsat un gust amar dn punct de vedere civic…

  2. Dascalu Răspunde

    Asta este. Din păcate Satu Mare a ajuns un oraș de câcat din toate punctele de vedere, fie vorba că vorbim de cea mai mică speranță de trai, fie că vorbim de infrastructură, fie că vorbim de actul medical, etc., e jalnic. Păcat, totul e distrus!!!

  3. x-ulescu Răspunde

    Si pana la urma cine a chemat ambulanta , cetateanul revoltat ? …. care putea din prima sa dea un telefon la 112.

  4. unnu Răspunde

    CU ORI CINE POATE SA INTAMPLA TREABA ASTA sa se cade pe drum si nu multi oamen ajuta din pacate asta treaba

  5. Toma Necredinciosu Răspunde

    De ce oare cei cazuti din cauza drogurilor sunt tratati ca niste monstri iar cei alcoolizati au parte de simpatie ?

  6. M Răspunde

    dar asta, satmareanul revoltat, de ce mama ta te plimbi si intrebi lumea, in loc sa faci doi pasi catre persoana cazuta si sa suni la 112?

    e mai usor sa pusti o poza, nu? mai revoltatule, toti is porci si mizerii, dar tu ce ai rezolvat?

    niste mizerii si aia care nu au reactionat, dar mai mare mizerie este “satmareanul nostru revoltat”.

  7. mipudeco Răspunde

    Din pacate, nu stii de ce o persoana este la pamant. Poate sa fie un om bolnav sau un om beat. In cazul omulu bolnav este omeneste sa dam un telefon la salvare. In cazul omului beat, nu stii cum reactioneaza, se ridica si pleaca sau te loveste, te injura. Cum este de procedat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.