Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Polițiștii încearcă să-i convingă pe șoferi să nu mai anunțe radarele prin flash-uri

Poliţia Română încearcă să-i convingă pe şoferi să renunțe la flash-uri și să nu-i mai atenţioneze pe ceilalţi conducători auto că urmează un radar. Oamenii legii spun că există posibilitatea ca printre şoferii atenţionaţi să se afle persoane date în urmărire naţională sau internaţională. 

Într-o scrisoare deschisă publicată pe pagina de Facebook a Poliției Române, oamenii legii vin cu un argument împotriva obiceiului răspândit printre şoferii din ţara noastră de a se atenţiona reciproc prin flashuri cu privire la existenţa unui radar auto.

 

„Dragă şoferule, Te-aş ruga să nu mai dai flash-uri în trafic şi îţi spun şi de ce am această rugăminte. Imaginează-ţi că mergi cu maşina de acasă spre serviciu şi observi un echipaj de poliţie. Care este primul tău gând? Te-ai gandit că stau la pândă şi sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e aşa! După ce treci de echipajul de poliţie, vezi o altă maşină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ţie ţi se pare că ar merge cu viteză şi te gândeşti să le dai flash-uri şi ,,să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârşit. Dar dacă într-una din acele maşini este un urmărit naţional sau internaţional şi ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliţie, nu mai este oprit şi reţinut? Te-ai gandit la asta? Probabil că nu. Să-ţi reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu şi că există posibilitatea ca el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave”, se arată în mesajul Poliţiei Române.

Accidente produse din cauza flash-urilor.

„Alege tu aici câteva fapte din Codul Penal. Dacă te-ai gândit să dai flash-uri, sigur ştii şi ,,lucrurile astea”. Aceeaşi situaţie… observi un echipaj de poliţie, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre maşinile din sens opus este condusă de un şofer începător…şi DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îţi dă flash-uri, înseamnă că sigur în faţă se află un radar. Să revenim…un şofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, aşa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului şi se opreşte într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil”, se arată în continuare în mesajul autorităţilor.

De asemenea, polițiștii critică şi şoferii care „dau flash-uri” conducătorilor auto care se deplasează cu viteza regulamentară.

„Şi dacă tot vorbim de ,,flash-uri”, te-aş ruga să dai dovadă de experienţa pe care crezi că o ai şi să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar când cineva din faţa ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci şi să dai, iar, flash-uri ca ”să se dea la o parte ”, pentru că te grăbeşti şi te gândeşti că ,,asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”…pentru că ştim amândoi că nu este aşa. Dacă te opreşte un poliţist, sigur îl apostrofezi – ,,dar pe ceilalţi nu-i vezi?” Ba sigur că îi vede şi i-ar şi opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atât de mult să-i explici că ai permisul de mult timp şi chiar dacă mergi tare, nu ai ,,făcut niciun accident”. Îţi mulţumesc încă de pe acum pentru atenţie şi sper să ne vedem în trafic, doar pentru a ne saluta. Nu uita! Pe toţi ne aşteaptă cineva drag acasă!”, se încheie mesajul autorităţilor.

 

 

14 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Va e frica ca nu faceti planul ?
    De obicei unde stati cu radaru ? in locurile unde au fost multe accidente din cauza vitezei ?? sau dupa curbe ,ascunsi in localitati si amendati soferii care merg cu 55 la ora ?
    Eu voi da flasuri in continuare

  2. 007 Răspunde

    Eu nu am dat si nu dau flash-uri,dintr-un simplu motiv,cei avertizati o lasa mai moale pana trec de radar, dupa care baga talpa pana la radiator, fara nicio regula de circulatie.De aici si pana la accidente nu e cale lunga,asa-i?Cand faci flash-uri, precis ca te gandesti ca viata ta ,a familiei tale, nu este pusa in joc,NICIODATA de acesti indivizi ? Si ca sigur o sa circule regulamentar,ihi ,s-o vedeti si pe asta???
    In concluzie,daca ar fi prinsi de radar,vitezomanii,s-ar cumintii,pentru ca ar fi amendati si ar primi puncte de penalizare,stiind ca data viitoare ,trebuie sa o lase mai moale,pentru ca DACA NU sunt AVERTIZATI,iau iar amenda,iar puncte ,si tot asa pana ar ramanae fara permis.
    Deci fara flsh-uri,daca vrei sa-ti protejezi viata ta si a celor de langa tine de acesti bezmetici ai soselelor…
    In rest ,a prevenii este mai ieftin decat a repara.

    • Altu Răspunde

      Te rog să faci un drum până în Moldova sau în Sud mergând regulamentar. Sunt curios in câte ore sau zile faci un drum de 600 km. Nu spune nimeni că trebuie mers ca nebunul dar dacă socotești că 80% din drum treci prin localități unde limita e de 50 km te apucă disperarea.

      • avut Răspunde

        mai bine omori pe altul incercand sa economisesti 30 de minute o ora…?

        • Altu Răspunde

          Nu te omoară șoferii,te omoară gunoaiele care ne conduc și de 30 de ani nu au făcut infrastructura. Dacă ar fi drumuri decente să poți scoate o medie de 80-90 km la oră și să nu trebuiască să depășești atâtea obstacole , accidentele s-ar reduce. Statul are pretenții dar ne oferă fix o p__ a ambalată frumos la alegeri. Votati-i in continuare.

  3. x-ulescu Răspunde

    La camioane este un dispozitiv ,un fel de cutie neagra ,care inregistreaza printre altele si viteza ,sunt verificate metrologic.De ce nu sunt obligatorii pe toate masinile ? Sa zicem ca te opreste pe ruta Satu Mare – Cluj si vede ca ai mers cu 130 la ora pe acesta ruta , unde e voie sa se mearga cu viteza asta intre Satu Mare si Cluj ?? nicaieri , automat amenda !!! ,tehnologia este ..de ce nu se poate legifera ?

    • Norick Răspunde

      Stii cat te costa “jucaria” despre care vorbesti ?? Nemaivorbind de controlul diagramelor – asta nu poate sa-ti faca politistul , doar personalul cu atributii de control din cadrul Autoritatii Rutiere Romane – A.R.R.
      Si daca este ideea buna – sansele pentru implementare sunt egal cu zero… :-)))
      P.S. Unde esti Schumacher ??? – am comentat – hai baga tare ,-)))

    • Demostene Răspunde

      Poate ne spui și când ai fost ultima dată până în București respectând la sânge viteza legală. Evident că nu ai fost dar este de „bon ton” să dai sfaturi și povețe pe care tu nu le-ai pus în practică niciodată. E plină lumea de duplicitari, sfătoși, și de personaje care utilizează dublul standard când se raportează la ei. În măsura în care am avea infrastructură rutieră aș accepta toleranța zero la respectarea normelor rutiere. Din păcate ne dau lecții de morală și spirit civic tocmai „dalmațienii”. Îi poftesc pe funcționarii cu statut special și salarii voluminoase care au pretenția ca șoferii să renunțe la flashuri să conducă pe ruta Satu Mare- București fără să folosească girofarul sau legitimația din dotare și după mai vorbim.

  4. cetatean Răspunde

    Da, am facut 17 ore din Satu Mare pana in Tulcea si cu o amenda pentru 62km/h. adevar pentru altu. Infrastructura/

  5. cetatean Răspunde

    Nu am nimic impotriva amenzilor contraventionale dar ce ma enerveaza sunt cele date hoteste cu panda,tupu si chestii josnice adica la un control de rutina obligat sa-ti gaseasca ceva ;trusa expirata,fisura pe parbriz orice doar sa iti arate ca e ciumeg :))) Am o interebare pentru rutiera ;Aveti plan de amenzi,de recoltare permise,de penale ?Nu ma astept sa raspundeti cu sinceritate pentru ca un raspuns adevarat ar pune institutia intr-o situatie de kk :))) Pentru asta va uraste cetateanu de rand ca sunteti platiti de el si nu aveti nici un respect si nu va e jena sa va comportati hoteste pentru a fi mandrii ca v-ati facut planu !

    • Altu Răspunde

      Statul militienesc s-a întors . Uitați ce se întâmplă la nivel înalt,ori ești cu noi, dacă nu ,ești împotriva noastră și vei fi eliminat. Așa e și cu milițienii, ești un anonim ,ești bun de plată. Ești membru de partid faci ce vrei. Poliția nu educă ci face planul pt stăpânii lor. Fiți cuminți ,să nu le dea drumul din lesă, ați văzut în august ce s-a întâmplat dacă au fost asmuțiți.

  6. sebi Răspunde

    oricum sunt destui fraieri care nu dau flashuri ,mai ales prin SJ acolo pe unde trece un singur drum, Satu Mare – Cluj și acolo se stă la pândă la greu – viteză , linie continuă , etc , Sute de sătmăreni au rămas acolo fără permis din cauza idioților care nu semnalizează prezența gaborilor . Noroc că s-au inventat stațiile că mai poți conduce cât de cât liniștit.

  7. cărcotaş Răspunde

    Eu dau flesh-uri la cei cu viteză şi comportament agresiv,chiar dacă nu e poliţia în trafic.Îi protejez astfel pe cei care conduc legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.