Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Razie de proporții a polițiștilor, în weekend: 71 de permise reținute! Șoferi drogați și rupți de beți

14 infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant și 71 de permise de conducere reținute, este bilanțul acțiunilor desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare și cei din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, pe parcursul acestui sfârșit de săptămână.

Polițiștii Serviciului Rutier și cei din cadrul Biroului Rutier Satu Mare au acționat în acest weekend 23 – 25 noiembrie a.c., pe raza municipiului și a județului Satu Mare, în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere, cu accent pe alcool și depășirea limitei de viteză, acestea fiind două dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 14 infracțiuni la regimul rutier în flagrant, fiind depistați 9 conducători auto care au condus autovehicule pe drumurile publice având o concentrație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 3 conducători auto care se aflau sub influența substanțelor psihoactive și 2 persoane depistate la volanul unor autovehicule fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, în cazul a 44 de conducători auto, care au depășit limita maximă de viteză cu peste 50 km/h și 9 șoferi care au fost depistați având o alcoolemie de până la 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat și suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile, în cazul a 18 conducători auto, care au efectuat depășiri neregulamentare.

Exemple:

La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au oprit în municipiul Satu Mare un autoturism, condus de un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana de la volan nu posedă permis de conducere de nici o categorie și fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Tot la data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii rutieri sătmăreni au oprit pentru control în municipiul Satu Mare un conducător auto, de 22 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

În urma controalelor efectuate, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat la data de 23 noiembrie a.c., un conducător auto, care se afla la volanul unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat și fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au identificat la data de 24 noiembrie a.c., pe raza localităților Boinești și Odoreu, trei conducători auto de 33, 22 , respectiv 25 de ani din județul Satu Mare care se aflau la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, fiind testați cu aparatul alcooltest au rezultat concentrații alcoolice de 0,45 mg/l, 0,63 mg/l, respectiv 0,41 mg/l, toți fiind conduși la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cazurile s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influența băuturilor alcoolice.

 La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe raza localității Odoreu, un tânăr, de 25 de ani, din comuna Botiz, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Riki Răspunde

    Bravo, scoateti de pe sosele aceste animale periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.