Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Sătmărenii refac Drumul Unirii. Un grup de călăreți pornește duminică din Satu Mare spre Alba Iulia

Asociația Ecvestră Perla Neagră Satu Mare reface traseul sătmărean al Unirii, așa cum a fost el în urmă cu o sută de ani, și anume, călare. Astfel, la inițiativa avocatului Adrian Cozma, consilier județean, zece membri ai Asociației vor porni călare spre Alba Iulia, aidoma înaintașilor noștri.

Pornirea va avea loc duminică, 25 noiembrie, la ora 8.00, din fața Primăriei orașului Ardud, unde grupul de călăreți va fi salutat de oficialitățile locale, în frunte cu primarul  Marius Ovidiu Duma.

Traseul acestei călătorii va trece prin Cehu Silvaniei, Hida, Gilău, Râmeți, iar în ziua de 1 Decembrie, delegația sătmăreană va ajunge la Alba Iulia spre a aduce un pios omagiu luptei și jertfei eroilor neamului românesc, pentru împlinirea celui mai fierbinte vis al tuteror românilor din cele patru zări.

,,Acesta este felul în care noi, membri Asociației, am vrut să înscriem în biografia noastră personală sărbătorirea primului Centenar al României, alături de întregul nostrum neam, spre a fi generațiilor viitoare, pildă și îndemn”, anunță membrii Asociației Ecvestră Perla Neagră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    FELICITĂRI ȘI SĂ AJUNGEȚI CU BINE LA ALBA IULIA, ORAȘUL MARII UNIRI!

  2. comentator Răspunde

    De mine Cozma asta poa’ să și rămână acolo.

  3. falnic băiat ,păcat de cal Răspunde

    O luați pe autostrada?Nu Porniți si voi din Satmar de la Troița ?Asa drum măreț îl începeți de la țărănoaia ?
    PS Cozma tu ce traseu refaci ?Ca o delegația sătmăreană condusă de Traian Cavasi a pornit din SM in 30 nov 1918 cu carele pana la Gara Baia Mare iar de acolo cu un tren special ,împreuna cu reprezentanții celorlalte plăși din N-V României, au mers pana la Cluj,iar de acolo la Albă Iulia.O alta delegație a pornit din Tasnad si s-a reunit cu delegația plecată din SM la Dej iar de acolo George Pop de Basesti a preluat conducerea delegației.
    Vezi tu așadar micuțule chiar daca ne aflam la 1918 Transilvania avea infrastructura( nu se mergea cu calul) ,voi politicienii de cacat din zilele noastre doar o mâzgăliti pe harta,hahalere nesimțite ahtiate doar după avere si popularitate.Asa ca degeaba sti tu sa mâi ștraful ca nici măcar istoria uniriii nu o Cunoști!

    • abc Răspunde

      Da, dar atunci nu fură din start, că pleacă de la asociația lui ecvestră și trece și pe la prietenul lui liberal primarul de Ardud.

  4. sebi Răspunde

    Nu mai vorbiți de autostrăzi , îi ca și cum ai vorbi de funie și săpun în casa spânzuratului . Politicieni călare , politicieni cu ștrafuri ,asta-i sărbătoarea națională ? . De i-ar vedea pe ăștia înaintașii din 1918 probabil i-ar scuipa între ochi .

  5. Traian Răspunde

    Promovați un ordinar . Totul este pentru el și imaginea lui de nimic . Ar trebui sa va delimitări de astfel de indivizi ,nu aduc onoare orașului .

  6. rider Răspunde

    Ce bataturi o sa aiba la buci
    :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.