Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Un clujean cere ca „viniturile” să plătească taxă lunară

Un clujean a postat pe rețelele de socializare o întrebare care a pus pe jar foarte mulți internauți. Acesta a întrebat dacă alți clujeni ar fi de acord ca persoanele din alte localități, care se stabilesc în Cluj, să plătească o taxă suplimentară.

Din ce în ce mai mulți clujeni acuză viniturile (n.r. – cetăţeni veniţi în oraş din alte părţi) pentru prețurile mari ale locuințelor și pentru traficul îngreunat, scrie MonitorulCj. Cu toate că se spune despre ardeleni că sunt extrem de ospitalieri, această imaginie idilică pe care și-au format-o începe să disprară, deoarce din ce în ce mai mulți clujeni îi arată cu degetul pe cei care au ales să se stabilească în Cluj-Napoca.

Astfel, un clujean, a publicat pe un grup de Facebook următorea întrebare:

„Sunteți de acord ca cei care se stabilesc din alte orașe în Cluj-Napoca să plătească taxe de ședere lunar”?, motivând ulterior că „niște bani câștigați în plus de primărie sunt bineveniți”.

Specialiștii spun că acest fel de reacții provin de la instinctul primar de protejare a teritoriului, deși în cazul unei comunități cu un grad mai mare de civilizație nu ar trebui să apară.

Sursa – monitorulcj.ro

5 comentarii

  1. figaro Răspunde

    Mentalitate de ghiolban la individul asta. Adica, ipotetic, daca ar plati o taxa lunara “viniturile” cu ce 3.14zda la ma-sa ar fi viata lui mai buna? Ca traficul tot ala ar fi, aglomeratia tot aia… se trezesc toti tampitii sa vorbeasca… si cred ca daca o stiu face, chiar au dreptate.

  2. Satmarean Răspunde

    Poate el îi mai ”vinitură” decât alții.

    • Bogu Răspunde

      Salut. Am sa-ti zic eu, cu siguranta ca sunt foarte multi asa zisi clujeni, cu o cultura profund mediocra. Defapt vorbim despre istoria Clujului, un oras al nobililor maghiar si al evreilor pana in 1920. Nobilimea romana era foarte putina pana in 1867, cand a avut loc o reforma ampla a comunitatii. Comunismul practic a facut orasan din ‘taranul de cluj”, si nu trebuie sa explic ce inseamna cultura unui taran la bloc. Vezi istoria cartierelor Manastur, Zorilor, Marasti, Someseni, Bulgaria, Iris. Ca si o alta remarca care denota cradul precar de civilizatie si lipsa de cultura sau mai stiu eu ce urma de ospitalitate este faptul ca d-nul Funar Gheorghe a fost primarul “comunitatii clujene” din 1992 pana 2004…..Studentii cu flotant (proveniti din afara municipiului Cluj-Napoca), care ulterior s-au stabilit in aceasta asa zisa “capitala a Ardealului”, au avut o contributie semnificativa in dezvoltarea Clujului de astazi. Nu vreau sa jignesc intreaga comunitate cu origini clujene vechi, insa o foarte mare parte are aceste caracteristici.

  3. Gyuri Răspunde

    În Cluj trăiesc mulţi ţărănoi care cred că Clujul este reprezentat de ei.Personal cred că clujenii sunt sub mentalitatea sătmărenilor.Este o realitate că aceşti ţărănoi dacă au nevoie de o locuinţă că-i dau părinţii afară au o problemă mare dacă au venituri modeste.Pur şi simplu oraşul îi elimină.IT-ştii şi numeroşi ghiolbani ,,pun mâna” pe Cluj.Tinerii găsesc o viaţă interesantă în Cluj pe banii părinţilor dar oraşul te stoarce de bani dacă vrei să-i trăieşti farmecul.Şi care-i farmecul să stai în trafic zeci de minute în fiecare zi?

  4. M Răspunde

    Pai el ar fi primul care ar trebui sa plateasca ?? mare bou.

    Cu ce metoda ar calcula el cine de unde a venit, nu trebuie sa mergem mult in trecut doar o viata de om si si-ar schimba opinia boul.

    Poate un inginer din SM care s-a stabilit in Cluj contribuie mai mult la bugetul local decat cretinul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.