Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Bani mai mulți pentru cuplurile de aur din Satu Mare

Sătmărenii care împlinesc 50, 60 sau 70 de ani de căsătorie vor primi mai mulți bani de la Primărie. Astfel, cuplurile de aur și diamant ale Sătmarului vor încasa câte 1.000 de lei, dublu decât până acum. Proiectul de hotărâre privind acordarea acestor premii va fi supus aprobării în şedinţa de Consiliu Local care va avea loc mâine.

,,Având în vedere respectul pe care trebuie să îl acordăm cuplurilor care au împlinit cel puţin 50, 60 sau 70 de ani de convieţuire neîntreruptă, de la încheierea căsătoriei şi ambii soţi au domiciliul stabil în municipiul Satu Mare, indiferent de locul încheierii căsătoriei, motivat de faptul că aceste persoane fac cinste instituţiei căsătoriei, considerăm că se impune să le fie acordată o recompensă bănească în sumă netă de 1.000 lei din bugetul local şi o diplomă de fidelitate din partea autorităţilor locale. Este de observat faptul că se doreşte modificarea sumei de la 500 la 1.000 lei”, se arată în raportul de specialitate.

Conform aceluiași raport de specialitate, în fiecare an un număr de 140 cupluri vor împlini cel puţin 50 de ani de convieţuire neîntreruptă, de la încheierea căsătoriei, urmând a beneficia de suma de 1.000 lei net şi de o diplomă de fidelitate; 30 cupluri vor împlini cel puţin 60 de ani de convieţuire neîntreruptă, de la încheierea căsătoriei, urmând a beneficia de suma de 1.000 lei net şi de o diplomă de fidelitate; 15 cupluri care vor împlini 70 de ani de convieţuire neîntreruptă, de la încheierea căsătoriei şi au domiciliul stabil în municipiul Satu Mare vor beneficia de suma de 1.000 lei net şi de o diplomă de fidelitate.

Privind acordarea unei recompense băneşti şi a unei diplome de fidelitate cuplurilor care au împlinit cel puţin 50, 60, respectiv 70 de ani, de la încheierea căsătoriei şi ambii soţi au domiciliul stabil în municipiul Satu Mare, indiferent de locul încheierii căsătoriei va fi suspus votului mâine, 20 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local.

Dacă proiectul va trece, această modificare va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.