Ultima actualizare: azi, 11:04
Locale

DEMERS. Pălinci din Satu Mare, pe lista produselor atestate în UE

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat, vineri, 21 decembrie, care sunt produsele românești atestate de Uniunea Europeană. 

Daea a declarat că printre produsele în proces de autorizare se numără și pălincile sătmărene.

“Sunt puține și este un obiectiv al nostru în programul de guvernare să mărim acest număr și 10 sunt în proces de autorizare: Pălinca de Satu Mare, Țuica de Zetea, Țuica de Argeș, Pălinca de Cămărzana, Vinars Târnave, Vinars Segarcea, Vinars Murfatlar, Vinars Vaslui, Vinars Vrancea, Cârnații de Pleșcoi, Cașcavalul de Săveni, Telemeaua de Sibiu, Salata cu icre de știucă de Tulcea, Salata tradițională cu icre de crap, Plăcina dobrogeana”, a precizat Petre Daea.

3 comentarii

 1. altu fara bmw Răspunde

  10 care-s15.

 2. Jan Răspunde

  Din articol trebuie inteles ca pe linga cele enumerate mai sint 10 in curs de omologare…
  Semnele de punctuatie nepuse cum trebuie pot schimba radical intelesul.
  Iata un exemplu:
  Ion pleaca la razboi lupta ca un erou moare nu se intoarce acasa.

  Iata cum schimba radical intelesul, semnele de punctuatie:
  Ion pleaca la razboi. Lupta ca un erou. Moare ? Nu. Se intoarce acasa

 3. Nimeni Răspunde

  Chestia asta cu autorizarea unor palinci de UE e tot la fel de dubioasa ca ministrul agriculturii. Vedem zilele acestea cum angajatii DSVSA se duc din curte-n curte sa opreasca taierea porcilor cu PPA sau nu, lucru sa zicem absolut normal, desi carnea infestata nu dauneaza sanatatii omului. In schimb, in supermarketuri se comercializeaza bine-mersi produse din carne cu glutamati, nitrati, potentiatori, coloranti, E-uri cu zecile, absolut nocive pentru populatie si nimeni nu le face nimic. De ce aceasta discriminare? De ce nu oprim acest atac la sanatatea noastra cu aceste otravuri autorizate sau nu? As vrea ca reprezentantii DSVSA sa dea un raspuns la aceste lucruri, altfel, consider ca se ocupa de lucruri slabe si idioate, care nu au nimic comun cu atributiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.