Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Doliu în fotbalul românesc – Un fost mare jucător al Olimpiei Satu Mare s-a stins din viață

Doliu în fotbalul românesc – Un fost mare jucător al Olimpiei Satu Mare s-a stins din viață. Viorel Firu Smarandache, fost sfert finalist al Cupei Cupelor cu Steaua, a decedat sâmbătă la vârsta de 65 de ani.

Smarandache a făcut parte din echipa roș-albastră în prima parte a anilor ’70, când a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Cupelor și a câștigat titlul în sezonul 1975-76 informează gsp.ro.

Mai mult, a jucat în celebrul meci cu OFK Belgrad din 1974, primul de pe arena Ghencea, demolată între timp. A făcut pereche, în centrul apărării, cu Ștefan Sameș.

Născut la Coșovenii de Sus, județul Dolj, pe 2 iulie 1953, Smarandache a debutat la Universitatea Craiova, pentru care a jucat 11 meciuri în primul său sezon la seniori. După alți 5 ani la Steaua, fundașul s-a transferat la Olimpia Satu Mare.

A promovat în Liga 1, apoi a ajuns și în finala Cupei României, pierdută de sătmăreni în fața Universității Craiova (1-3). Smarandache a fost integralist în finală.

Cariera și-a încheiat-o după ce a mai trecut pe la Gloria Buzău și, în final, la Electroputere Craiova, unde a mai reușit o promovare în liga secundă.

La echipa națională are un singur meci.

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.