Ultima actualizare: azi, 20:50

Locale

Electrica: ,,Mai există două defecțiuni în județ”. Când se vor rezolva toate avariile

Prefectul Darius Filip a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). Ordinea de zi a ședinței a cuprins informări din partea instituțiilor responsabile privind îndeplinirea atribuțiilor din  Planul de măsuri  pentru prevenirea şi combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase specifice sezonului rece 2018 – 2019.

Conform datelor transmise de către reprezentatul Secției Satu Mare a Drumurilor Naționale precum și de către reprezentanții Consiliului Județean  Satu Mare, nu există drumuri blocate în județul Satu Mare.

Mircea Tămaș, directorul Sucursalei Satu Mare a Societății de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord a făcut o informare privind evenimentele care au afectat recent instalațiile energetice din județul Satu Mare. Vârful perioadei de criză a fost atins în data de 16 decembrie 2018 când 4 linii de înaltă tensiune (20kV) au fost integral deconectate, afectând aproape 21000 consumatori din județ.

Electrica a mobilizat în teren 19  echipe de intervenție, care au remediat pagubele produse în special de ruperea conductorilor din cauza vegetației îngreunată de zăpadă și căzută pe liniile aeriene. În acest moment în județ mai există 2 defecțiuni – una care afectează comuna Bârsău, integral – aproximativ 800 de gospodării și una în satul Adrian. Până la ora 18.00, Electrica estimează că va asigura energie electrică tuturor consumatorilor din județul Satu Mare.

La finalul întâlnirii, prefectul Darius Filip a solicitat responsabilitate şi seriozitate din partea instituțiilor şi companiilor cu atribuţii directe privind asigurarea utilităților către gospodăriile populației precum și în ceea ce privește serviciile de sănătate publică și circulația rutieră.

Un comentariu

  1. a Răspunde

    S-a trezit domnul? Duminica oare ce facea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.