Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

FOTO. Copii desculţi, în locuințe fără curent electric. Pachete de la sătmăreni!

Pachete de la sătmăreni! O sută de pachete pregăite de un grup de sătmăreni au ajuns zilele acestea la mai multe familii nevoiaşe din judeţul Sălaj.

Mai mulți sătmăreni s-au mobilizat şi în apropierea ajunului Crăciunului au făcut pachete pentru cei cu care soarta nu a fost prea darnică. Aceştia, au dăruit 100 de pachete în trei localităţi de lângă Zalău.

Beneficiari au fost mai multe familii a căror copii, şi nu numai, nu au ce să mănânce şi nici cu ce să se îmbrace. Oamenii trăiesc în beznă, fără curent electric şi căldură, iar ajutorul venit din partea grupului de sătmăreni a fost o bucurie imensă pentru ei.

Pentru copiii desculţi din Sălaj, Moş Crăciun a venit în acest an sub forma unui grup de sătmăreni, iar iniţiativa lor este una lăudabilă.

42 comentarii

  1. Dascalu Răspunde

    Ăsta-i din păcate viitorul României. Dați-le ajutoare căci aveți nevoie de ei pentru voturi, în loc să-i puneți la muncă, dacă vrei să-i chemi la muncă nu ai nici o șansă, că doar statul român îi ține în palme cu ajutoare sociale, în loc să-i pună la treabă, nu se mai poate așa ceva, e de-a dreptul jenant ce face statul român cu țiganii ăștia.

    • Samucu Răspunde

      Ma eu cred ca voi suferiti de ceva de nu va multumeste nimic. Daca pentru o fapta buna ajungem sa fim criticati, pentru una rea, ma intreb, o sa fim laudati?
      Eu va intreb, ce vina au copii aia care nu au iesit in viata lor din sat si nu stiu ce e aia civilizatie?
      Multumiti lui Dumnezeu ca nu v-ati nascut intr-una din familile acelea si nu mai tot comentati aiurea ca nu aveti voi habar de nimic, daca nu sunteti in stare sa dati o mana de ajutor apoi nu tot comentati !

  2. baiatu Răspunde

    DASCALU!!! actiunea de ajutorare care sa facut pentru acele familii sarace , nu face parte de nici un partid politic,
    Toate ajutoarele sunt facute de familii pe care Dumnezeu le-a binecuvantat , si ajuta pe cei saraci.
    Acele familii nu fac parte din nici un partid politic.
    Este mai usor pentru multi critici si oameni ratacici ca si dumnoeavoastra doar sa judecati,,,fara sa stiti nimic. mai bine va-ti apuca sa va cheltuiti pentru saraci,,,pentru bolnavi,,,mai mult de atat sa si mergeti pe la ei decat sa vorbiti ce nu stiti.
    Toate s-au facut pentru Gloria si Slava lui Dumnezeu

    • Roland Răspunde

      #baiatu: cu actiuni de astea, unice, nu rezolvi nimic. binecuvantatele familii penticostale ar face bine sa gandeasca. Are mare dreptate dascalu, iari cu chestia fara interes nu ne mai prostii. Orice cult (partid politic) are interes in a avea cati mai multi adepti.

      • Anonim Răspunde

        Te intreb pe tine , daca tu ai ales sa te nasti intr o familie normala sau a fosta Harul lui Dumnezeu care ti a dat sa ai o familie buna cu parinti care sa poate sa isi castige painea pt ca la randul lor si ei au avut Harul sa se nasca in familii care au putut sa le ofere conditii si putem merge generatii inapoi.
        Te intreb pe tine Roland daca bunicii tai erau in asa situatie cum sunt acesti oameni , parintii tai cu ar fi trait si apoi tu ?????
        Vb sa mearga la munca? Care din cei care au firma ar angaja un om fara nici o scoala ca muncitor ?

        • Roland Răspunde

          #Anonom: In primul rand ar fi bine sa te indoctrineze predicatorul si cu harul de a-ti pronunta numele, asa e corect daca vrei sa discuti cu cineva. La prima parte al raspunsului unui anonim nu raspund fiindca nu vreau sa ma afund in probleme religioase/idiotenii. Care a ales sau nu sa se nasca unde si cum, cu voia sau cu harul domnului pe care-l venerezi nu o sa stii tu niciodata. Istoria ne arata si oameni care s-au nascut in conditii precare si au reusit sa duca o viata de sine statatori. Daca ai avea minima decenta sa te interesezi cat cheltuieste o comuna pe ajutoare sociale ai intelege de ce s-a exprimat dascalu’ ca atare.

          Faptul ca v-ati facut vazuti o data cu ajutoare pe la acesti humanoizi nu-i va pune pe un drum bun, nu va schimba situatia lor, maine v-au uitat (in cazul in care nu ati promis ca veniti din nou cu daruri). Reteta veche al misionarilor: hai cu daruri, hai sa-i indreptam.

          Munca este cate vrei omule fara nume, sunt destui la tara care nu au cu cine recolta, n-au cu cine sa-si faca munca de zi cu zi. Vor sa-i plateasca, n-au cui. E mai comod de stat in bordei sau prin bufete si mers o data pe luna la primarie dupa ajutoarele sociale si o data la 4 ani sa participi la cladirea viitorului acestei tari.

        • c-block Răspunde

          Lasă te rog dramatizările astea ieftine! Majoritatea ăstora care întind mâna nici pentru ajutorul social nu lucrează. Vin cu fel de fel de hârtii de la medic. Iar dacă făceau 10 clase că doar este obligatoriu alta ar fi discuția. Dar majoritatea nu au timp pentru prostii de astea și semnează cu dejtu’.
          Semnat – unul care provine dintr-o familie de semițigan și care a făcut școală, facultate și are servici. Țiganii m-au exclus dintre rândurile lor (sunt om alb pentru ei), românii mei toleranți nu mă acceptă (se vede culoarea). Dar astea nu mă mai afectează. Am pâinea mea și nu sunt obligat să cer nimic. Mentalitatea lor față de muncă trebuie schimbată și dorința de a face ceva bine nu tot să tot primească. Școală, școală, școală. E simplu.

  3. Nimeni Răspunde

    Oare cum ar arata acesti copii daca ar fi spalati, pieptanati, imbracati frumos, bine hraniti si educati? Si toate acestea s-ar putea face in zilele noastre doar intr-o, daca nu mai putin. Unde este oare Zana cea buna? Nu ne faci o poza cu ei asa?

  4. Nimeni Răspunde

    …intr-o zi…

  5. boby11 Răspunde

    Sint locuri de muncă….ex spalatorii auto…cu salarii bune dar e mai bine sa stai acasa. In ziua de azi este sarac doar care nu vrea sa muncească. Păcat de copii?

  6. Jan Răspunde

    Saracia este direct proportionala cu puturosenia.
    Statul Roman este 100% vinovat ca plateste nemunca.
    Si tot pe astia Statul Roman ii stimuleaza sa se inmulteasca in progresie geometrica…
    Este un atentat la fiinta poporului roman !!!!!!!!!

  7. Nimeni Răspunde

    @Jan. O fi, dar cu atatia copii e greu. In logica ta din doi puturosi vor iesi inca 5. Ceva trebuie facut. Cum ar fi ca o firma care promoveaza frumusetea sa se ocupe de caz, ce reclama si-ar putea face din pozele de dinainte si de dupa… Poate s-ar gasi si niste doamne mai cu bunastare si fara copii sa se implice.

    • nuconteaza Răspunde

      Si ei in ce punct si-au dat seama ca e greu? Inainte de a avea pe al 5-lea? Pana atunci aveau de toate? Hai sa fim seriosi… dar n-ar fi ajutor social, nu s-ar inmulti asa si ar fi mai productivi de asemenea. Sigur, ca ajutorul a venit din partea unor persoane si nu din partea statului, dar asta tot nu rezolva problema lor.. o doar amana… copii aia trebuie sa creasca, o sa ii creasca mai departe acele persoane? Sau incepem sa implicam statul?

  8. Eu Răspunde

    Dumnezeu mai are oamenii si in ziua de azi ,Glorie Lui Isus

  9. cârcotaş Răspunde

    Ajutoare sociale şi prezervative să le fie date când n-au copii şi să li se suspende când au copii.Altfel nu văd…

  10. Nimeni Răspunde

    @carcotas. Parca in Finlanda problema se trateaza altfel, copiii sunt luati de la cei care nu pot sau nu vreau sa se ocupe bine de ei. Eu cred ca solutii exista, pentru ca in varianta actuala raman pe capul nostru acest gen de copii si beizadelele pe cand cei cu potential ni-i primesc altii.

  11. c-block Răspunde

    Indiferent de ce facem sau spunem până nu rezolvăm problema de bază adică educația asemenea situații tot vor fi. Dar totuși trebuie să fii de-a dreptul inconștient să faci o armată de copii și să n-ai unde să stai!!!! Și încă n-am vorbit de restul: haine, mâncare, școală etc.!!! Câtă minte poate să aibă acest adult doar în acte să tot stea la mila noastră? Crunt este că aceste acțiuni mediatizate nu rezolvă problema nici măcar temporar. Doar cei care au dus aceste ajutoare se vor simți puțin mai bine sufletește de sărbători, atât.

  12. Riki Răspunde

    Ce faceti aici scriind cand ar trebui sa fiti la munca, cineva trebuie sa plateasca mentinerea acestor trantori.

    • c-block Răspunde

      Am liber băjatu’ lui mami! Dar dacă e să aleg, pentru ăștia n-aș lucra un minut, i-aș ajuta dar bani nu i-aș da în veci cum face statul nostru minunat. Știi și tu pe ce se duc banii pe alocații și ajutoare, nu? La unguri de ex. primăriile au srl-uri sociale unde sunt angajați cazurile astea cu carte de muncă. Lucrează ce pot și iau salar. Dacă nu, ciuciu bani!

  13. Un putregai Răspunde

    Izvorul cu două ape – din aceeaşi gură ies atât binele, cât şi răul!
    Amândouă apele curg din aceeaşi gură, adică omul poate cu gura să laude virtutea, dar poate şi să o defaime; poate să laude pe Dumnezeu, poate să-L şi hulească; poate să ridice pe cel căzut, poate să-l şi doboare pe cel ce s-a îndreptat; poate să îmbărbăteze, poate să şi slăbească; poate să călăuzească pe calea dreaptă, poate să şi ducă la rătăcire.
    Izvorul cu două ape este omul. Cu o apă învie, cu cealaltă omoară. Cu una curăţeşte, cu cealaltă murdăreşte. Amândouă apele curg din aceeaşi gură, adică omul poate cu gura să laude virtutea, dar poate şi să o defaime; poate să laude pe Dumnezeu, poate să-L şi hulească; poate să ridice pe cel căzut, poate să-l şi doboare pe cel ce s-a îndreptat; poate să îmbărbăteze, poate să şi slăbească; poate să călăuzească pe calea dreaptă, poate să şi ducă la rătăcire. În cartea înţeleptului fiu al lui Sirah stă scris: „De vei sufla în scânteie se va aprinde şi de vei scuipa peste ea se va stinge: amândouă ies din gura ta” (Sirah 28, 14). Maria, sora lui Moise, a cântat cu gura laudă lui Dumnezeu când a izbăvit pe poporul Său şi a înecat pe prigonitorul Faraon, zicând: „Cântaţi Domnului, căci cu slavă S-a proslăvit!” Aceeaşi Maria a cârtit mai apoi împotriva fratelui său Moise, drept care a şi fost pedepsită de Dumnezeu şi a devenit leproasă. Vedeţi cum din aceeaşi gură ies atât binele, cât şi răul?

    Ca atare, creştine, fii consecvent în bine. Şi când îl vezi pe drept, nu stinge prin scuipare dreptatea lui, ci aţâţă scânteia dumnezeiească din el, ca să fie cât mai luminoasă. Şi când îl vezi pe păcătos că se pocăieşte pentru păcatele lui, nu-i pomeni păcatele pentru care se pocăieşte, şi ceea ce leapădă de la sine – zdrenţele păcatelor – nu arunca din nou pe el. Fiindcă păcatul lui va cădea asupra ta şi vei fi judecat ca şi când l-ai fi făcut tu, nu el. Nu-l murdări pe cel ce a început să se spele, ci ajută-l să se curăţească. Nu îl speria pe cel ce a apucat calea virtuţii, ci îmbărbătează-l. Fiindcă potrivit celor ce ies din gura ta în această lume vei fi judecat la înfricoşătoarea Judecată a lui Dumnezeu.
    Bravo celor care sau mobilizat și au dus la bun sfârșit această acțiune de caritate.
    E bine că întotdeauna să ne gândim la aproapele nostru. Așa ne adunăm comori in cer. Căci de aici nu ducem nimic cu noi decât faptele..

    • cârcotaş Răspunde

      Măi nene…Le zici bine!Să m-ai vii pe la noi!Da’ nu-ţi mai zice ,,putregai” că nu se cade.

    • Rodica Răspunde

      Zici tu ceva , dar te-ntreb cati dintre noi se …..aliniaza in totalitate la ceea ce spui ? Si mai intreb daca adevar graia parintele Arsenie Boca intr-una din scrierile sale in care zicea sa-i ajuti pe cei batrani si fara sprijin , pe copii abandonati , pe cei lipsiti de puteri ( aici se referea la cei mai putin sanatosi) , dar sa nu te-duri de tigani , sa nu-i ajuti , sa nu le dai pomana ? Oare de ce ? Cred ca stim cu toti raspunsul si nu e cazul sa fim ipocriti ! Si sincer , m-am saturat sa ….tinem atatia trantori , poate mai sanatosi ca multi dintre noi , cei ce muncim zi de zi , nu de alta , da noi picam de prosti si ei sunt cei destepti ! Prost e cel ce da , nu cel care cere ! Incercati sa-i integrati in societate , oferiti-le un loc de munca , pretindeti-le conditii minime de igiena , icercati sa-i scolarizati , sa vedeti daca reusiti ! Mai discutam peste vreo 20-25 de ani , sa vedem cine va plati …pensia noastra ! Sigur , astia nu !

  14. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Trebuie să înțelegem că banii nu cad din copaci, ci trebuie muncit pentru ei.
    Foarte bine dacă oamenii aceștia au mulți copii, dar e responsabilitatea lor, nu a altora de a le asigura un trai decent, or, dacă nu sunt în stare să le asigure un trai decent, există soluția casei de copii.
    Creștinesc e să îl ajuți pe cel ce nu se poate ajuta singur (bătrâni abandonați, persoane cu handicap sever), iar pe alții nu. Că doar sunt atâtea locuri de muncă!
    Iar pentru pocăitul de mai sus: trebuie să îi învățăm că pâinea se câștigă prin sudoarea frunții, așa zice în Biblie!

    • Un putregai Răspunde

      Dacă te referi la mine, cetățene turmentat să ști că nu sunt pocăit, sunt ortodox. Dar de ce vezi rău că niște copii amărâți , poate sau bucurat și ei pentru o clipă de sfintele sărbători. Și nu uita ce spune Mântuitorul,,
      De nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în Împă­răţia lui Dumnezeu” (Matei 18,3). Mântuitorul spune, de asemenea: „Lăsaţi copiii să vină la mine” (Matei 19, 14). Părinţii le pot deschide uşa cerului – sau le-o pot închide. Ei vor răspunde pentru asta, dar noi oamenii dacă avem cătuși de puțin un bob de credință, trebuie sa ajutăm. Iar pentru cei care nu cred in Dumnezeu, să nu uite că au conștiință, care ori de câte ori greșesc (ceea ce e firesc până la urmă, doar suntem supuși greșelii) îi mustră conștiința. De judecată oricum nu scapă nimeni. Așa că puneți ✋ de la ✋ și haideți să lucrăm binele. Și încă ceva dacă vreți sa știți nici cei din casele de copii nu o duc grozav. Ar fi bine ajutați și ei pe cat se poate. Și o îmbrățișare venită din inimă face foarte mult. Iertare, sărbători cu pace!

  15. a Răspunde

    Astia care tot luati numele domnului si habat nu aveti ce faceti… maine faina va fi vanduta pt un paharel…
    Ia luati parintii la niste joburi, investiti in ei, nu in pomeni.
    Statul… Romania… membra UE si ce o mai fi tara asta, trebuie sa institutionalizeze acesti copii. Iar cultul credincios poate ii adopta pe cativa.
    Solutia este pe Pamant, nu in Cer. Acolo dupa… Acolo sus mai vedem noi.

  16. Nimeni Răspunde

    Parintii pot fi condamnati, dar ce vina au copiii? Vrem sa devina ca si parintii lor? Si daca vor deveni la fel si vor face la randul lor copii si acestia sa devina la fel ca si parintii lor? Ne vom trezi in plus cu inca 25 de trantori? De aceea zic ca societate ar trebui sa intervina. Nu cred ca se vor sinchisi sa foloseasca prezervative sau alte metode contraceptive. Nu este numai problema lor ci si a noastra. Exista solutii in alte tari, nu trebuie decat sa le aplicam, ceea ce facem acum, dupa cum ati vazut mai sus e o mare prostie.

    • nuconteaza Răspunde

      In momentul in care tu ai dat daruri si ajutoare acestor familii, copii exact asta invata. Ei vad ca , daca nu muncesti si nu-ti bati capul , dar faci multi copii.. esti in drept de a primi acele daruri/ ajutoare la randul tau. Si da, e foarte probabil ca peste o generatie sa ne trezim cu 25 de puturosi. De aceea eu zic sa incetam cu “ajutoarele” astea. Ne facem rau noua. Vor sa manance? Sa munceasca! N-au bani de 3 copii? Nu face 5! Ii destul de simplu. Sa zicem ca e fapta consumata (copii traiesc), ok… acum ei ce educatie primesc? Pe ce bani ii cresti? Ah da.. noroc cu statul (bata-l soarele de stat). Solutia e sa dovedeasca ca au un venit permanent, ceea ce inseamna loc de munca + ca acei copii frecventeaza scoala si ca invata… si atunci se vede ca se straduiesc din greu sa se zbata si atunci merita acele ajutoare sociale… altfel ii crestem pe nimic. Fara suparare pentru oricine e in aceasta situatie, dar exista institutie care se ocupa de astfel de familii/persoane pentru a ajuta in a reusi in aceasta viata, ideea e ca familia trebuie sa puna osul. Raspunsul nu e usor, dar nici foarte complicat.

    • nuconteaza Răspunde

      @Nimeni Sa nu ma intelegi gresit prin faptul ca iti scriu tot la comentariile tale.. .n-am nimic cu tine, dar ai unele intrebari la care cred ca pot avea o parere constructiva.

  17. a Răspunde

    Statul trebuie sa ia acei copii… iar voi daca ii doriti ii adoptati. In alt caz, finantati, ca tot aveti dolari, o casa de copii. Ii duceti la scoala, ii pregatiti de viata. Iar parintii pusi la munca , nu la pomana.
    Aceste pomeni sunt algocalmin la un picior rupt. (gest omenos de scurta durata).
    Dau 100 lei la zi pe persoana cand am de lucru pe langa casa, sa vad vine careva?

  18. Calin Răspunde

    Trebuie urgent puși la muncă acești cetățeni și statul român să nu mai cheltuie aiurea atâția banu cu ei, foarte mulți sunt apți de muncă !!!

  19. Unu Răspunde

    Nici mie nu-mi convine ca, contribuabil să muncesc în trei schimburi și să întrețin niște putori, fiindcă așa vrea statul român, nu este corect.

    • cârcotaş Răspunde

      Lasă mă că întreţii tu şi pe alţii care nu sunt putori ca ăştia.Bagă mare!Pensiile speciale aşteaptă contribuţia ta.

  20. Nimeni Răspunde

    Parlamentarii nostri prefera sa se lupte intre ei si sa faca spectacol politic decat sa se aplece atent la problemele reale ale societatii, probleme care din pacate nu dispar, ba din contra se amplifica si numai vezi ca apar in diverse locuri batai cu sabii de parca am fi in evul mediu. Mai nou unii dintre acestia apeleaza si la droguri ca alcoolul este prea urat mirositor. Figuratie, joc de glezne, spectacol politic si totul din contributia noastra.

    • y Răspunde

      Parlamentarii fac gargară ieftină și doar atât. Să vezi tu ce hover erau pe vremuri pereme și udemere acum vreo 10-12 ani în spatele cortinei! Dar nici restul nu-i mai breaz. Îi doare-n cot sau nici măcar atât.

  21. Nimeni Răspunde

    Cica la nivelul judetului ar fi vreo 17500 de romi, voi credeti asa ceva? Daca nu vrem sa vedem adevarul in fata e ok, dar la ce ne ajuta asta? La ce ne ajuta ca ei se dau unguri sau romani, la ce ne ajuta ca din frageda pruncie invata sa fure? Caracterul omului se formeaza la varste mici, metoda alocatiei nu mai este actuala. Cine schimba lucrurile? Nu e bine nici pentru ei si nici pentru noi ceilalti.

  22. Bravo Răspunde

    Poate data viitoare vor ajuta persoane cu studii superioare ce traiesc in aceleasi conditii si chiar in Satu Mare.
    Da, fratilor fara curent,apa potabila, fara ajutoare sociale,fara somaj sau un loc de munca.In orasul Satu Mare!!!

    • nuconteaza Răspunde

      Nu sunt locuri de munca in judetul Satu Mare. Tu vorbesti serios? Mai da “o cautare” pe google. Mai saptamana trecuta erau vreo 2000 de locuri de munca in judet! Si evident nu toate se platesc cu 1000 euro net pe luna. Dar daca nu este carte.. de unde asa salar? Sunt destui cu studii superioare si muncesc pe minim pe economie sau putin mai mult. Dar si asta e un inceput, treptat cu vechime si experienta apar alte oportunitati si/sau creste salarul la locul de munca respectiv… de unde trebuie sa incepi. Sunt si locuri de munca care nu necesita facultate.. numa zic… o meserie buna iti poate baga in buzunar 1000 euro net linistit

  23. c-block Răspunde

    @Nimeni, eu cred că cifra reală este de cca. 50.000 pe județ, dar mulți se declară ba unguri ba români și mulți nu au acte deloc, deci nici nu au fost recenzați. Școala poate ajuta, adică să știe carte ca să învețe măcar o meserie. Dar să se și țină de treabă. Cei de la protecția copilului și de la primării sunt complet depășiți de situație. Ce poate face o persoană sau 2-3 într-o comumă ca Supur, Turulung, Socond etc. cu sute sau chiar mii de țigani? Și asta în situațua optimă când presupunem că vor să facă ceva.

  24. Nimeni Răspunde

    Lumea din jurul nostru se indreapta spre o noua etapa de dezvoltare in care inteligenta va fi atributul esential, la noi se intampla lucruri foarte ciudate, suntem inlocuiti unul cate unul de indivizi analfabeti, de beizadele limitate, de oameni fara caracter, de galagiosi si scandalagii. Nu poti face fata noilor provocari decat cu oameni cultivati, cu oameni asezati, cu oameni inteligenti si muncitori. Ne trebuie inca atatea lucruri, se pot face acestea cu oameni inculti si analfabeti? Timpul trece incet dar sansele noastre scad rapid de a pune lucrurile la punct, pentru ca maine e deja prea tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.