Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Mormane de gunoi în municipiul Satu Mare, la un pas de centrul orașului. În Ajunul Crăciunului!

Mai multe zone din municipiul Satu Mare au fost împânzite de gunoaiele care nu au mai avut loc în containerele umplute până la refuz. 

Mormanele de gunoi au invadat mai multe zone din Satu Mare, dar chiar și zona centrală a municipiului. Sătmărenii sunt revoltați de această situație, mai ales că vorbim de Ajunul Crăciunului.

,,Vasile Goldiș, la o aruncătură de băț de centrul orașului. Așa ne transmite Florisalul ,,Crăciun Fericit!” Bine că a ridicat tariful la abonament. Mulțumim din suflet”, a declarat o sătmăreancă, pentru Portal SM.

Un alt sătmărean a surprins aceeași problemă, într-o altă zonă a municipiului: ,,A lăsat moșul cadourile mai devreme”.

25 comentarii

  1. y Răspunde

    Pe strada Dâmboviței intersecție cu Goga înainte de pasajul CFR la fosta stație de transformare pentru troleibuze stă ditamai mormanul de gunoi de mai bine de o lună de zile. Nu este punct de colectare dar este imposibil să nu fi fost văzut de cineva de pe la Primărie sau Florisal. Vorbim de curățenie și colcăie șobolanii pe ditamai bulevardul.

  2. Ștefan Lucian Răspunde

    Mulțumim FLORISAL de colindă,tot municipiul arată la fel!!!

  3. satmareanul Răspunde

    City managerul e ocupat cu alte lucrari ! Prefectul nu are contact cu Garda de Mediu ca e ocupat cu Facebokul probabil ! Asa ca ce e de facut ?

  4. cârcotaş Răspunde

    Şi în CII e la fel.Dacă primăria nu vine cu o explicaţie plauzibilă…degeaba avem mall.

  5. Altu Răspunde

    Dar de cetățenii lipsiți de bunul simț care aruncă gunoaiele unde vor mușchii lor, și apoi plâng că e mizerie de ce nu spuneți nimic. Mergeți în țările civilizate gen Austria și o să vedeți atitudinea oamenilor față de curățenie. Noi românii din păcate suntem jegoși, adevărul supără dar asta suntem. Peste tot vezi numai gunoaie: pe câmp,în păduri, cursuri de ape , margini de drum etc. Și precis primarii le fac nu cetățenii corecți și onești. Sărbători Fericite tuturor!

    • Cacaduc Răspunde

      Unde stai? Nu de alta dar poate imi vei duce tu gunoiul la groapa de gunoi cand ii tomberonul plin cu zilele.

    • Un om Răspunde

      Nu ți-e rușine așa un pic? Să spui că noi românii suntem jegoși, tu nu pâine din România mănânci?…. Tot lăudați străinii, pai mergeți fraților și mutativa cu toții acolo și spalatile boașele și buzile mosorogilor lor. Rușine să le fie tuturor care își tot apostrofează neamul. … Și stai liniștit, am avut ocazia să călătoresc mai mult în ultimă perioadă și am văzut mormane de gunoi și în alte țări din europa. Aveți mulți impresia că acolo stau câinii cu colaci in coadă.

      • Altu Răspunde

        Nu,nu mie rușine,pt că asta suntem. Dă o tura prin oraș și ai să vezi gunoaiele lăsate peste tot,in parcuri,pe stradă etc . Vrei și poze , spune că ți le trimit. Asta se numește lipsă de civilizație, dacă tu ai această mentalitate așa vor fi și copiii tăi. Când i-am atras atenția unui individ că a aruncat pachetul de țigări pe jos am primit o înjurătură. Asta da civilizație. Cu oameni ca voi ne merităm soarta.

  6. DLM Răspunde

    “ALTU” MSG DOAR PT TINE
    nu cred ca in Austria se duce 1 data pe saptamana
    Plus daca e plin gunoiul u il tii in casa? Atunci despre ce plm vb?

    • Altu Răspunde

      Nu,in acele țări gunoiul îl sortezi tu acasă pe categorii, și într-o zi îți ia plasticul,in altă zi hârtia,gunoiul umed adică resturi de mâncare. Plus că dacă nu e sortat bine rămâi cu el pe cap. Cutiile de lapte sau conserve trebuie și spălate nu le arunci oricum. Și în anumite regiuni din Italia sunt aceste reguli chiar dacă sunt latini de ai noștri. Eu nu apar Florisalul sau primăria dar trebuie să vedem și partea noastră de vină.

  7. Vajk Răspunde

    In micro 14,si 15 la fel rusine Florisal.

  8. Nimeni Răspunde

    Din cate stiu eu duminica rampa de gunoi de la Doba nu lucreaza, asa ca unde sa duca gunoiul?

  9. Ardelean Răspunde

    Fix pix….sa plateasca fraierii in continuare, ca sa fie ok businesu lui Florisal, si intelegerea sa mearga inainte ca pana acuma. Poate vine inundatie si duce gunoiu.

  10. Ardelean Răspunde

    Si lasati pe citymanajer in pace….e hoveru meu, nu stresati cu gunoaie, tevi de apa sparta si gropi in pod. E sarvatoare la el, si merge la patinoar sa se relax putin. Mukles la votanti, pana dupa Ujev, sa tihneasca la eloljarrok carnatii si torosu.

  11. s.m. Răspunde

    DLM.

    se ridica o data la dova saptamani. Hartia-carton se ridica o data la 3 saptamani, gratis si avem tomberon separat pentru hartie. Bio se ridica separat o data la 2 saptamani din tomberon separat pentru care platesc o taxa anuala care difera de marimea tomberonului in L, gunoj menajer se ridica o data la 10 zile in cazul in care scot tomberonul in fata casei si platesc la kg +o taxa de inchiriere anuala pentru tomberon. Plastic se strange in saci galbene si se poate duce la centre de colectare. AAA si paharele de plastic de ex pahar cu jaurt sau or ce alt ambalaj trebuie spalat inainte de al baga in sac. Deci?

    • c-block Răspunde

      Ce de comentarii! S.m. nu te supăra dar delemeu cred că nici săpun nu prea folosește. Suntem la ani-lumină de ce ar trebui dar și Florisalul ne oferă un servici de tot rahatul. Ne batem joc reciproc. Apoi când vor veni facturile majorate din cauza suprataxei și a gunoiului nesortat toți vom urla, doar asta știm.

  12. dan Răspunde

    ok ok dar cum rămâne cu oameni care cauta prin gunoaie și l-e arunca lânegă tomberon de cațe ori ati strigat la ei sau le-ați fugărit ca politia locala sta frumos la căldurica și pe telefon în loca sa facă ordine noaptea prin cartiere asta platim lenea

  13. Unu Răspunde

    Oricum, e sub orice critică Florisalul ăsta. Pură bătaie de joc ce fac în județul ăsta
    Dar chiar le nimeni din cei responsabili nu-i interesează și chiar nu văd ce fac cei de la Florisal. Ăștia nu merită absolut deloc plătiți, niște picioare serioase în cur și urgent o altă societate de salubrizare licitată care să facă treabă așa cum trebuie. Nu se mai poate astfel !!!

    • y Răspunde

      Acuși vreo 12-13 ani a venit Prigoană în persoană, s-a și asociat/înțeles cu Prodmecanica, a promis (pentru că le și are) că vine cu minim 100 de utilaje noi, da’ primarului nem kell, avem noi Flocisal. Între timp concurența Prodmecanica a dat în mod interesant faliment iar noi înnotăm la propriu în r@h@t. Pușcaș e hover cu oricare conducere locală. Money talks.

      • cârcotaş Răspunde

        Totuşi n-a fost întotdeauna aşa.Florisalul a acţionat bine în general dar acum s-o fi întâmplat ceva.Îs curios dacă vor ieşi cu o explicaţie plauzibilă.Am musafiri din alt oraş şi a trebuit să le dau locul meu de parcare iar eu mi-am dus-o între gunoaie unde era loc liber.

  14. Yflocisal Răspunde

    Firma asta pe care o numesti tu Flocisal, de cand ea si pana azi a dus la groapa de gunoi atatea pubele ca daca le-ai culca una langa alta ai putea inconjura Ecuatorul mai mult de o-data…ma,boule!

    • y Răspunde

      Ideea era că nu trebuie dus la groapă nici măcar jumătate, restul s-ar putea recicla lejer. Și dacă ar mai fi și ceva concurență …, ehei, altfel s-ar discuta. Am plăti clar mai puțin. Deja și acum după calculele mele plătim cam triplu față de cât se duce efectiv, pentru e după mc și nu pe kg. Și pentru că acel cântar la accesul la groapă mai mult nu merge, deci factura vine mai mult ex burtis. Dar nem bai. Tu plătești că ai de unde. Chiar și suprataxa votată de consilieri! Măi și mai boule! Florisal n-are nici un interes să ducă mai puțin. Facturează către Primărie cât mai mult și administrația locală plătește fără să crâcnească. Păi cine suntem noi să-l contrazicem pe marele Pușcaș? Așa se face profit.

  15. mipudeco Răspunde

    – Containerele nu sunt suficiente. Oamenii arunca si pe jos si din acest motiv.
    -Angajatii Florisal fac ce pot si ce vor. Nu cred ca urmeaza o regula de a curata langa container sau nu. Azi i-am vazut maturand si pe lângă. Alta data, nu.
    – Cei care imprastie gunoaiele de pe lângă containere în căutare de aur sunt si ei vinovati de mizeria de langa containere. Vin din judet (!) să care resturi sau mai stiu eu ce, dar înainte isi fac numărul.
    – Disciplina unor satmareni lasă de dorit: arunca pe jos mancare, ambalaje, rup bancile de putin timp instalate. Ma intreb si pe acestea cine le va inlocui, sunt scumpe. Cine ce are cu ele, nu se stie.
    -O data la doua saptamani. Florisalul s-ar putea indura sa duca mobila veche de pe langa containere: fotolii, scaune, paturi, usi, geamuri. Pentru aspectul unei capitale de judet, ar fi de facut mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.