Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTOGALERIE. Centura Careiului este gata! Lucrările au fost recepționate

Recepția variantei de ocolire a municipiului Carei are loc în cursul zilei de astăzi, joi, 20 decembrie. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai executantului lucrărilor, firma ARL Cluj Napoca, și ai Poliției Rutiere, s-au întâlnit în această dimineață la sediul Primăriei Carei, de unde s-au deplasat la centura municipiului în vederea inspectării lucrărilor, informează Primăria Carei.

Potrivit Opinie de Carei, primarul Careiului, Eugen Kovacs, s-a declarat bucuros de finalizarea investiției, care va scoate traficul greu din centrul municipiului. Acest lucru va permite implementarea în bune condiții a proiectului de mobilitate urbană, care prevede și reabilitarea tronsonului din Drumul Național 19 aflat pe raza municipiului, respectiv Calea Mihai Vitezul și Calea 25 Octombrie.

Lucrările la centura municipiului Carei au fost începute cu în vara anului 2012. Valoarea totală a lucrărilor, conform CNADR, era de 72.976.189,00 lei, din care 62.029.761,00 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85% din valoarea totală eligibilă).

Iniţial, termenul de finalizare prevăzut era 15 martie 2014. Termenul a fost decalat de mai multe ori, reprezentanţii firmei Magenta declarând în ianuarie 2016 că lucrările vor fi finalizate în vara acelui an. În august 2016, aceeaşi firmă a anunţat că nu mai vrea să finalizeze lucrările. Pentru a nu bloca investiţia, CNADR a decis că va continua lucrările în regie proprie.

Pentru ca treburile să se complice şi mai mult, ulterior, CNADR a fost reorganizată în două companii distincte: Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de investiţii, respectiv Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va asigura întreţinerea infrastructurii finalizate. Finalizarea variantei de ocolire intră în atribuţiile CNAIR.

În luna decembrie a anului trecut, CNAIR a scos la licitație lucrările de finalizare a variantei de ocolire a municipiului Carei. Valoarea estimată a lucrărilor era de 14,805 milioane lei, fără TVA.

Câștigătoarea licitației a fost desemnată firma Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA, deținută de concernul austriac Strabag. La licitație au participat patru ofertanți. Valoarea de adjudecare a lucrărilor de finalizare a centurii Careiului este de 11,59 milioane lei, fără TVA. ARL Cluj poate să subcontracteze cel mult 1% din volumul lucrărilor.

Contractul încheiat între CNAIR și Arl Cluj prevedea următoarele lucrări: lucrări de terasament, montare de parapete rutiere, asamblare și instalare de structuri prefabricate, lucrări de marcaj rutier și lucrări de pavare și asfaltare. Termenul de garanţie al lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Carei este de trei ani.

Sursa – Opinie de Carei

Un comentariu

  1. x-ulescu Răspunde

    Da sa deschis circulatiei publice ? ca in ultimele saptamani toooot sa inspectat dar accesul este blocat pe centura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.