Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Luna Șes va deveni Valea Prahovei. În primăvară porneşte telescaunul!

Luna Șes va deveni în primăvară asemena Văii Prahovei. Informația aparține unuia dintre cei care se ocupă de promovarea stațiunii și traseelor montane, șeful de formație din cadrul Salvamont Satu Mare, Alex Costin.

El a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că deja sunt autocare cu turiști care iau la pas zona turistică, iar după punerea în funcţiune a telescaunului, vârful Pietroasa va putea fi comaparabil cu Bucegiul.

“În momentul în care se va da drumul la instalaţie, vârful Pietroasa va deveni practic un al doilea Bucegi. De ce? Volumul foarte mare de turişti. Este singura zonă pentru vestul ţării. La fel se întâmplă în Bucegi unde marea majoritate vin pe Valea Prahovei. Din primăvară va fi un iureş, un aflux mare de turişti vor veni în vârful Pietroasa. De aceea dezvoltăm traseele turistice, să fie în siguranţă. Foarte mulţi vor urca cu telescaunul şi vor dori să coboare la o plimbare. Trebuie să fim pregătiţi atât din punct de vedere al intervenţiei  cât şi a siguranţei lor, să ajungă în parcarea de unde au plecat. De aceea este extrem de importantă omologarea unor astfel de trasee. Deja nu mai avem probleme cu rătăciţi în zona Izvorul Ţiganului-Soci. În ultima lună am scos patru persoane. A fost noroc, mai ales că zona a fost populată cu urşi care sunt destul de agresivi. Am avut un caz acum cinci ani când o femeie a fost atacată în zona respectivă. Nu este de glumit, noi facem totul ca să prevenim”, a spus Alex Costin.

În acest an deja numărul turiştilor la Luna Șes s-a triplat, comparativ cu 2017. Deja au fost omologate două trasee turistice la Luna Șes și urmează să fie amenajate și altele.

Potrivit acestuia, la Luna Şes se mai încearcă amenajarea unui heliport, astfel încât în cazurile grave intervenţia să se facă cu elicopterul.

Deocamdată nu se ştie când se va deschide şi pârtia de schi de la Luna Șes. Cert este că mai sunt de efectuat o serie de lucrări adiacente pentru pârtie, chiar dacă în primăvară vor fi finalizate lucrările la pârtia propriu zisă.

10 comentarii

  1. Xxl Răspunde

    Sa va fie Rușine ….

  2. Jan Răspunde

    Traseele turistice sint date de natura.
    Nu aveti nici un merit ca exista.
    Cind face primaria macar o pietruire grosiera pe caile de acces la terenurile vindute ,chipurile ca fiind intravilane, cind in realitate sint si acum, dupa zece ani o pasune ?
    Subsriu si eu: sa va fie rusine !

    • Unu' Răspunde

      Tu, bag samă, ești doar un mâncător de semințe, care mergi la pădure odată pe an să prăjești un grătar și să bei o bere la pet, pe care oricum îl lași în natură!
      Sau ești un tăietor ilegal de lemne de prin oșenime care-și strică jipu’ neînmatriculat furat de prin Anglia sau Italia!?!?
      Habar n-ai ce muncă e în spatele realizării celor de la Salvamont dar îți bați fălcile aiurea-n tramvai!
      Dacă te oboseai măcar să citești, îți dădeai seama că nu e vorba de fudula voastră de primăriță ci despre un serviciu relativ nou înființat în județ, de care aveam mare nevoie noi ăștia iubitori de natură, nu tu, drujbistule!

      • matroz Răspunde

        @unu,unu”:Hai sa fim un pic realisti:marii realizatori salvamont satmareni au preluat munca de vre-o doi ani a celui ce a fost inaintea lor la CJ, dat afara de Pataki pentru ca nu stia limba maghiara.Daca intrebati de munca,ar fi fi bine sa puneti intrebarea despre banii pe care cei din Carei i-au invartit in incercarea de-a prelua fraiele.Si mai ales de unde…Cat despre Boer…
        Asa-i, iubitorii de natura erau obstructionati de lipsa lui Boer in peisaj!

  3. Doamne.... Răspunde

    Bucuresti va deveni pasul tihuta… in primavara porneste metroul. Cum sa devina luna ses valea prahovei ma?

  4. hai valea Răspunde

    hai valea ! toti prostii si imbecilii emit pareri si scot pe gâtlej numai minciuni si ineptii!Despre ce statiune vorbim frate?Despre gaura neagra a bugetului Satmarean?La cati bani au fost pompati in hotia numita “Luna Ses” ce ati facut voi ?Ati mazgalit trei copaci cu vopsea si gata valea prahovei ! Prosteala ieftina ,hotilor!Parca-l vad pe Bura,apoi pe Stef si la final taranca Fedorca “anul acesta se va schia “!Hai valea putorilor!

  5. Jan Răspunde

    #unu – esti prost rau de tot !
    Nimeni nu s-a referit la serviciul salvamont ci la autoritatile locale …de la Bura la Fedorca….
    Dar un prost ca tine nu poate pricepe…

  6. Adrian Cozma Răspunde

    Luna Ses trebuie inchisa!

    • sula Răspunde

      Luna Ses este inchisa ! Dar chiar si asa inchisa este deja cat Valea Prahovei care este inca deschisa!Spun inca deschisa, deoarece sigur sa va inchide atunci cand Luna Ses o sa se deschida (2050 posibil).Mai mult ca sigur ca odata cu marea deschidere o sa se inchida si jumatate din vaile din Austria,Italia,Franta ,etc.Se pare ca deja Fedorca discuta despre construirea unui aeroport la Negresti pentru turistii care pur si simplu o sa navaleasca sa bata potecile marcate si nemarcate vegheate de salvamontistii astia minunati care au pictat cinci cruci in trei copaci creend doua trasee mirifice de …o ora ,astfel revolutionand turismul montan la nivel european.

  7. sebi Răspunde

    Aatâtea cutre pesedisate au ajuns în funcții că o să trebuiască vre-o 2 ani să-i spulberi pe toți . Am înțeles că a nivel local listele se fac deja , să fie pregătite , care la pușcărie ,care înapoi la coda vacii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.