Ultima actualizare: azi, 20:35
Locale

Mortalitate infantilă ridicată la Satu Mare. Organizația Salvați Copiii solicită sprijinul cetățenilor

În Regiunea Nord-Vest, rata medie a mortalității infantile a fost în 2017 de 7,1 la mie. Defalcat pe județe, în Bihor rata mortalității a fost de 6 la mie, în Bistrița-Năsăud de 8,8 la mie, în Cluj de 4,8, iar în Satu Mare de 7,8 la mie (date aflate în lucru la INS, decembrie 2018).

În România, aproape 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de asistență medicală adecvată încă din primul minut de viață, pentru a supraviețui și pentru a recupera decalajul, astfel încât să facă față mediului extern. Datele arată că 90% dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de săptămâni) supraviețuiesc în țările dezvoltate, iar în regiunile slab dezvoltate 90% dintre acești copii mor (Raport WHO Born too soon).

Numai din fondurile colectate între 2012 și 2017 din direcționarea a 20% din impozitul pe profit, Organizația Salvați Copiii România a dotat maternitățile din România cu aparatură medicală necesară salvării copiilor născuți prematur, în valoare totală de  1.679.504 de euro.

În Regiunea Nord-Vest, Organizația Salvați Copiii România a donat 24 de echipamente medicale, imperios necesare supravieţuirii nou-născuţilor din secțiile de neonatologie din localităţile: Oradea, Cluj-Napoca, Baia Mare, Zalău, Satu Mare și Bistrița. În total, investiția s-a ridicat la suma de 192.000 de Euro.

În ultimii șapte ani, Salvați Copiii România a investit aproape 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe ale țării cu aproximativ 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de prematuri.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.