Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Petric demisionează din PSD și se alătură lui Ponta

Anunț șoc în Partidul Social Democrat. Deputatul sătmărean Octavian Petric și-a anunțat demisia din partid, după 23 de ani. Petric a precizat că a luat această hotârăre radicală din cauza drumului pe care a luat-o partidul.

Redăm integral declarațiile deputatului Octavian Petric

,,S-au împlinit 23 de ani de când am intrat în politică și în Partidul Social Democrat, dar am decis azi să mă despart de drumul pe care a luat-o partidul. Nu mă mai regăsesc în PSD, un partid care nu mai reprezintă interesele românilor și în care nu mai sunt respectate principiile și valorile în care cred.

În urmă cu 23 de ani am intrat în PSD din dorința de a contribui prin expertiza pe care am acumulat-o în mediul privat la dezvoltarea județului Satu Mare, considerând că toți românii au dreptul la o viață mai bună. Am activat inițial ca simplu membru, am fost apoi 4 mandate consilier județean, iar acum sunt la al doilea mandat de deputat. Am contribuit alături de colegii mei la câștigarea mai multor runde de alegeri și am condus interimar organizația județeană în perioada alegerilor locale din 2016, când am obținut cele mai bune rezultate pe care partidul le-a avut în județul Satu Mare. Am încercat de fiecare data să-mi onorez promisiunile făcute și să fac mai mult decât atât.
Au fost ani frumoși, în care am cunoscut și am legat prietenii alături de colegi minunați, cu care am fost o echipă la bine și la greu, și atunci când am câștigat alegerile, și atunci când le-am pierdut.

Au fost ani în care guvernările PSD și liderii pe care i-am avut au marcat în mod pozitiv parcursul european al României și am fost mândru să fiu parte a unei echipe care privea spre viitor și construia România pe care ne-o doream toți.

Din păcate, în acești ultimi doi ani de când PSD a câștigat alegerile cu un program de guvernare consistent, la nivel parlamentar și public ni se impun 4-5 teme care nu au nimic de a face cu ceea ce am susținut toți în campania electorală. De 2 ani de zile nu se discută decât despre modificarea legilor justiției, a codurilor penale și de procedură penală, despre amnistie și grațiere.

Am încercat de mai multe ori să promovez proiecte legislative pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri care generează locuri de muncă și susține economia, dar acestea nu au fost prioritare pentru conducerea partidului.

Sunt mâhnit că în PSD, un partid în care vocea fiecărui social-democrat se putea face auzită, azi relația dintre conducere și membri este inexistentă. Nu mai poate vorbi nimeni și, dacă cineva îndrăznește să aibă o altă opinie, este pus la zidul infamiei!

În campania electorală, tema principală a programului nostru de guvernare a fost ”creșterea nivelului de trai al românilor„. Dar nivelul de trai a crescut doar pentru unii, nu pentru cei mulți! În schimb, avem o lege a salarizării unitare care a provocat discrepanțe uriașe în societatea românească, nemulțumindu-i chiar și pe cei care au beneficii majore de pe urma acesteia!
La nivel județean, nu pot să accept și să văd cum persoane certate legea, care au boicotat la ultimele alegeri partidul punând candidați împotriva candidaților noștri, revendică funcții în conducerea partidului, se erijează în negociatori în numele PSD și numesc persoane în funcții cheie, cu susținere de la București. Președinte PSD, Liviu Dragnea, cunoaște de mult timp situația de la Satu Mare, dar situația a rămas aceeași. Toxică!
În ansamblu, totul se rezumă la răfuieli, interese personale și de grup!

Pentru toate aceste motive, mă retrag azi din Partidul Social Democrat, urmând ca de luni să-mi depun adeziunea și să activez în grupul parlamentar al Pro România și să contribui alături de colegii mei la relansarea unei stângi autentice, care să reprezinte interesele tuturor românilor și nu doar ale unui grup restrâns.

Voi susține în continuare în Parlament legile care apără interesele românilor, așa cum le-am promovat în campania electorală, și voi vota inițiativele PSD care sunt benefice pentru români.

Cel mai mare regret este că, cel puțin pentru o vreme, nu voi mai fi coleg cu o mulțime de oameni competenți și dedicați, care au reușit să ridice comunitățile lor chiar și atunci când li se împotrivea toată lumea. Le mulțumesc colegilor mei din PSD Satu Mare, cu care de-a lungul anilor am fost o echipă fantastică la bine și la greu. Îi asigur pe primarii și aleșii PSD, pe șefii de organizații, că vom avea în continuare relații la fel de bune și vom colabora pentru a dezvolta comunitățile noastre.
Rămân în continuare un luptător al principiilor de stânga, alături de oamenii care mi-au acordat încrederea și voi încerca, la fel ca și până acum, să nu-i dezamăgesc.

Sper să ne reîntâlnim cu toții, în timp cât mai scurt, sub cupola aceluiași partid de stânga! Să lucrăm împreună pentru români și pentru România!

Până atunci, prefer să fiu numit de unii trădător de partid, decât să fiu un trădător de țară și de popor!”

7 comentarii

  1. serios Răspunde

    nu se mai termina cu sloganul !!!!!pt romani noi romani pt.binele romanilor ,da nu ti un pic rusine la nasul ala rosu /?…..nu ai dus destula palinca mai langalaule mai ai par pe limba?ial de mana si pe taurul colectivului ,si pe govor si merget-i ivartindu-va ja si pe kaika si sa va faceti un partid al vostru,,,,,,,acuma cand pute rahatul in p s d nui mergem cu romani ,pt romani da pana acuma unde dracu ai fost mai ardeleanule ne face-ti de rusine parvenitilor rusineeeeeeee sat-ti fie dinu patriciu,,,,huoooooooooooo,

  2. Alin B Răspunde

    Un semianlfabet strungar la UNIO SATU MARE ăsta a ajuns deputat .Ce oameni de doi lei ia voturi pe PSD și plecă la Cioloș. Foi de ul leu.

  3. Robu' Răspunde

    Wow! Mda, asta da! Mare pierdere! Misuna semianalfabetii de la o adunatura la alta! Doamne, altul care leaga cu greu o fraza! Astia ne reprezinta! Biata tara! Daaaaar, ne meritam soarta!

  4. Oswald Răspunde

    Bravo JFK -eiule,măcar mai ai o urma de bun simt!Sigur, nu ți-au mai ieșit pasentele ,ca si la alegerile trecute voiau sa te vexeze,dar demisia este pana la urma un act care te onorează si pentru asta ai respectul meu!Bravo!

  5. cârcotaş Răspunde

    Adică părăseşti pe dracu şi te duci la mumă-sa.Înţeleg că eşti în aceeaşi barcă cu Coica.Ai ,,întărit” echipa locală care şi ea doar pt. sătmăreni face nopţi albe,bla,bla,bla….

  6. Pop Dylan Răspunde

    Pagubă-n păpusoi !!Ori cu el,ori fără el cred că PSD Satu Mare n-a avut de castigat absolut nimic !Marile realizari ,ca să zic asa,sunt cele două excursii in Satu Mare ale ministrilor adusi de el, la un bograci,cărora le-a servit ”palțăul” fără niciun ”benefici” !!Probabil oamenii respectivi si-au dat seama cu cine au de-aface…

  7. Mirce Răspunde

    Govor nu doarme…….de cand il sapa la tovarasul dragnea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.