Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Prima carte motivațională scrisă de o sătmăreancă, la numai 23 de ani. Campioană la culturism

Sătmăreanca Rebeca Istrate a debutat astăzi cu cartea motivațională Învinge răul prin bine, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din municipiul Satu Mare. Este prima carte de acest gen scrisă de o sătmăreancă, la vârsta de numai 23 de ani.

Cartea tinerei a fost apreciată drept una ce încearcă să ne pună în matca noastră firească.

”Cartea se citește ușor, dar nu repede. Nu poți să o citești nici în diagonală, nici să sari paginile, pentru că, în permanență, autoarea este într-un dialog cu cititorul. Ea nu scrie pentru ea, nu scrie pentru sine. Ea nu vrea să arate ce știe sau cât de bună este. Nu se străduiește niciodată să facă măcar un joc de cuvinte, să dea bine. Scopul este mult mai profund, și anume acela să poată intra în rezonanță ea, autoarea nevăzută, cu nevăzutul cititor. Și prin intermediul sentimentelor și senzațiilor pe care le transimte, să încerce să ne pună în matca noastră firească.

După ce termini cele 100 și ceva de pagini pe care le are cartea, este imposibil să nu cazi pe gânduri. […] Suntem într-un teatru existențial. Din nefericire, tot timpul corinta de pe scenă este trasă, și noi suntem spectatorii la o piesă care n-are loc niciodată. Iată, vine Rebeca și deschide acea cortină, și spune: aveți curajul să vă uitați la piesa de teatru a vieții voastre”, a spus scriitorul sătmărean, Felician Pop.

Despre carte au mai vorbit Nadia Baciu, Loredana Știrbu, Bianca Buie-Negrean și autoarea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.