Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

RETROSPECTIVĂ. 2018, anul marilor șantiere la Satu Mare

Anul 2018 a reprezentat și anul marilor șantiere în municipiului Satu Mare. După un 2017 în care totul era încă pe hârtie, 2018 a debutat în forță cu două dintre cele mai așteptate proiecte: startul lucrărilor pregătitoare pentru centura Sătmarului și construirea noului mall NEPI.

Centura Sătmarului

În luna februarie a acestui an lucrările la Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare au început deja să fie vizibile, iar primăvara a debutat cu lucrări din ce în ce mai intense la același obiectiv, imaginile publicate la acea dată demonstrând că totul decurge cât se poate de serios.

Venirea toamnei a însemnat și trecerea la următorul pas în ceea ce privește dezvoltarea centurii Sătmarului, și anume la începerea construirii celui de-al patrulea pod peste Someș.  A început să se lucreze intens la noul pod peste râul Someș, în zona Hotelului Dana, pod ce va fi cuprins în centură. Finalizarea acestui obiectiv este preconizat undeva la jumătatea lui 2019.

La jumătatea lunii octombrie, Asociația Pro Infrastructură a postat imagini din avion cu Centura Sătmarului din care poate fi văzut trasul exact dar şi stadiul lucrărilor.

Din cei aproape 20 de km ai centurii, 14 km vor fi la profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul vor avea o singură bandă pe sens. Proiectul mai cuprinde două noduri rutiere denivelate și un pod peste râul Someș în lungime de 650 m.

Termenul de execuție este de 18 luni, dar o estimare realistă pentru finalizarea șantierului este trimestrul IV al anului 2020, din cauza volumului mare de muncă și a complexității lucrărilor rămase.

Satu Mare Shopping City

Tot la începutul acestui an, mai exact la începutul lunii martie, s-a dat startul construirii mult așteptatului mall NEPI. După aproximativ două luni de la startul lucrărilor au început să se vadă și primele rezultate, iar anunțul că Satu Mare va avea mall în mai puțin de 9 luni de zile nu mai părea, la jumătatea lunii mai, unul fantezist.

În această vară deja totul a devenit clar: Satu Mare va avea mall nou în acest an, iar deschiderea oficială va fi de Moș Nicolae. Anunțul a fost făcut în data de 1 august de conducerea Primăriei, iar sătmărenii visau deja cu ochii deschiși.

La începutul toamnei a început deja construirea sensului giratoriu de lângă mall, dar și prezentarea brandurilor care urmau să vină la Satu Mare, iar la jumătatea lunii noiembrie au apărut și primele imagini din interiorul noului Shopping City.

În cele din urmă, deschiderea a avut loc în Ajun de Sf. Nicolae într-o atmosferă de mare sărbătoare.

Așadar, anul 2018 s-a dovedit a fi anul marilor șantiere la Satu Mare, iar cum proiectele nu s-au terminat aici, șantierele vor continua și în 2019.

 

3 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Ati uitat de podul Decebal , cel mai spectaculos si maret santier ! ?

  2. Unul Răspunde

    Da, dar din păcate nimic benefic pentru traficul acesta haotic și infernal din municipiul Satu Mare. Rușine. Careiul a reușit o centură de ocolire a orașului și Satu Mare nu, nemaivorbind de faptul că nu s-a mai construit nici un pod peste râul Someș. Jenant de tot, rușine !!!

  3. a Răspunde

    Careiul a fost un oras de evitat la ce cratere au avut si carpeli.
    Primar incompetent ce a asteptat 10 azi sa se faca o centura, ca sa traga un asfalt in centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.