Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Taxa de salubrizare crește cu mai puțin de 1 leu

Consilierii locali au votat creșterea tarifului de salubrizare. Astfel, tariful va crește în 2019 cu 87 de bani pe lună, de la 7,39 lei/persoană/lună la 8,26 lei/pe persoană/pe lună. 

Creșterea este impusă prin Ordonanța de urgență a Guvernului 74/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

În tariful nou aprobat a fost inclusă contribuția pentru economia circulară în cuantum de 30 lei/tonă aferentă anului 2019 pentru deșeurile ce urmează a fi eliminate prin depozitare.

În baza principiului „poluatorul plăteşte”, contravaloarea contribuției pentru economia circulară se suportă de către persoana a cărei activitate a generat deşeurile, care le încredinţează în vederea eliminării finale prin depozitare.

7 comentarii

  1. Ciprian Răspunde

    Poate creste si calitatea serviciului…

  2. Unu Răspunde

    O pilă de cal, poate să scadă cu mai mult de un leu, nu să crească, la ce servicii fac jenant !!!. Nici vorbă să mai crească tariful, nici gând de așa ceva, Exclus, categoric!!!

  3. comentator Răspunde

    Legislația îi obligă să majoreze pentru că nu a scăzut cantitatea care se duce la Doba ci a crescut și nu recuperăm decât niște procente infime din gunoi, vreo 95% ajunge la groapă așa vărsat. Pentru asta cine răspunde? Dacă s-ar colecta cum trebuie și Florisal nu și-ar bate joc de noi și de legislație nu era nevoie de mărire ba din contră, scotea profit din gunoiul selectat. Dar asta nu interesează pe nimeni. Noi plătim ca boii, gata problena s-a rezolvat. Prefectul trebuie să atace HCL-ul ăsta, este în bătaie de joc și împotriva intereselor comunității. Așa în veci nu o să avem colectare selectivă. De ce nu obligă autoritățile Florisalul să respecte legislația în vigoare?

  4. Satmareanul Răspunde

    Cum poti sa zici ca 95% merg la depozitare, cand defacpt din aia 95% tiganii din zona il selecteaza manual, si tirurile ies incarcate cu hartie, pet si altele, unde intra banii aia? de ce la groapa de gunoi masina de gunoi depoziteaza direct gunoiul fara sa fie ttrecut prin echipamentele de sortare? de ce sa investit atatia bani ? De ce nu se intervine? cred ca multi au de castigat din gunoi si nu doar Florisalul, spuneti cine sunt familiiel de romi din zona care dimineata vin ina fata porti de la groapa de gunoi si toata ziua fac sortarea manuala? este voie asa ceva, va rog vreau si eu sa ma duc sa sortez … multumesc!

    • comentator Răspunde

      Hai să traduc doar ție. Din gunoiul rezultat de la populație cam 95% ajunge pe groapă. Că acolo se mai sortează este altă treabă, dar ce se reciclează acolo este nesemnificativ per total. Aici este buba mare. Dar 50%, repet doar 50% ar trebui depus definitiv. Până la această valoare noi suntem la ani-lumină. Dacă ar fi așa nu s-ar mai plăti taxa asta votată recent.

  5. Unu Răspunde

    Sa-i ……… de tigani, dar puneti-i odată și odată la lucru, nu numai ajutoare peste ajutoare, este uluitor ce se intampla cu tiganii ăștia ordinar si puturos, mancai-ar soponu sa-i manance amu ia ni !!!

  6. Mos craciun Răspunde

    Da ce fac consilierii PSD ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.