Ultima actualizare: azi, 13:19

Locale

FOTO. Un italian, traficant de migranți indieni, prins la Satu Mare

Un italian, traficant de migranți indieni, a fost prins la Satu Mare. Polițiștii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi faţă de doi bărbaţi care au încercat să sprijine trei cetăţeni indieni să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 20 decembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 22.00, polițiștii au observat, pe raza municipiului Satu Mare,  un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia, în care s-au îmbarcat trei cetățeni de origine afro-asiatică.

Polițiștii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, care a fost depistată și oprită pentru control la scurt timp.

Deoarece în aceasta se aflau doar șoferul, un cetățean italian, Vincenzo N., în vârstă de 39 de ani și un cetățean indian cu drept de ședere pe teritoriul Italiei, Vijay M., în vârstă de 30 de ani, polițiștii de frontieră au luat măsuri de supraveghere a împrejurimilor.

De asemenea, au fost informaţi colegii de la  IPJ Satu Mare pentru efectuarea de verificări suplimentare în localităţile apropiate, cei trei cetățeni de origine afro-asiatică fiind reținuți de către un echipaj de politie pe raza localității Pelișor, jud. Satu Mare.

Aceștia au fost preluaţi de polițiștii de frontieră și conduși la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetățeni indieni, cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Italia și Germania, însă nu posedă viză Schengen, motiv pentru care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ajutați de cele două persoane depistate anterior în autoturismul Audi A4, înmatriculat în Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetățeni indieni, iar cele două persoane din autoturism – cetățeanul italian și indianul cu drept de ședere în Italia – sunt cercetate pentru trafic de migranți.

La final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Un comentariu

  1. Pop Dylan Răspunde

    Indieni ????!!!! Pai aia au ”acces direct” in Marea Britanie,fara viza,fara invitatie doar bilete de avion !!Ori poate aveau chef de aventura ??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.