Ultima actualizare: ieri, 23:30
Locale

5 motive să vizitezi județul Satu Mare. Recomandarea unui site din Ungaria

Unul dintre cele mai renumite siteuri de rezervări din Ungaria, Hotel Guru, a postat un articol cu principalele 5 motive pentru care merită să vizitezi județul Satu Mare.

Cele 5 motive, potrivit Hotel Guru, sunt:

Pentru a face un tur al orasului Satu Mare, resedinta judetului.

Fiind cel mai mare si cel mai important oras din judet, atractiile turistice nu puteau lipsi din Satu Mare. Printre cele mai cunoscute obiective turistice se numara Muzeul Judetean, Muzeul de Arta, Biserica Romano-Catolica si Biserica Reformata cu lanturi. De asemenea, nu trebuie ratate Templul Mare (unul dintre cele mai importante lacasuri de cult evreiesti din Transilvania), Turnul Pompierilor (ridicat la inceputul secolului XX), Statuia Lupoaica si Palatul Administrativ.

Pentru a vizita Castelul Karolyi din Carei.

Unul dintre principalele obiective turistice din judetul Satu Mare, castelul Karolyi este situat intr-un parc dendrologic din inima Careiului. Cu un aspect baroc bine intretinut ce inca isi pastreaza farmecul cavaleresc din Epoca Medievala, castelul are expuse in permanenta diverse colectii de arta.

Construit in 1792 pe locul unei foste cetati folosite in apararea domeniului impotriva turcilor, castelul avea sa adaposteasca de-a lungul anilor, in cele 40 de camere de pe cele doua nivele, circa 60 de persoane, dintre care 30 aveau radacini nobiliare, iar restul erau servitorii lor.

Din cauza unui furt care a avut loc la castel in anul 1918, in ziua de azi se mai gasesc putine obiecte de arta din perioada familiei Karolyi. Printre tablourile ramase se numara o pictura cu contele Karolyi Laszlo realizata in anul 1680, pe cand acesta era prefect al comitatului Satmarului. Pe langa obiectele celebrei familii, in expozitiile de arta de la castel mai pot fi observate piese de mobilier de epoca provenite de la diferite castele din Europa, trofee din Africa de Sud si figuri de ceara.

Pentru o cura de relaxare in Statiunea Tasnad.

Cea mai cunoscuta statiune cu ape curative din judetul Satu Mare, Tasnad este vizitata, de la an la an, de tot mai multi turisti veniti atat din tara cat si din afara granitelor romanesti. Statiunea are 3 bazine cu ape calde termale bogate in minerale, un bazin cu apa rece, precum si diferite spatii de agrement si de cazare.

Ideal pentru pacientii ce doresc sa isi trateze afectiunile reumatice si dermatologice, Tasnad este, de asemenea, un mare tezaur cultural, gazduind Muzeul Orasenesc, unde sunt prezentate etnografia, istoria si arheologia regiunii, dar si Biserica Reformata, un monument istoric realizat in stil gotic tocmai in 1476.

Pentru a vizita cetatea din Ardud.

Un alt obiectiv turistic interesant ce merita atentia vizitatorilor judetului Satu Mare este cetatea din vechea asezare Ardud. Invaluita de misterul legendei unei printese blestemate (fiica lui Francisc Rakoczi al II-lea), cetatea a ajuns sa fie sursa de inspiratie pentru romane si o mare atractie pentru pasionatii de castele bantuite.

Conform descoperirilor istorice, cetatea a fost construita in secolul XV de catre Bartolomeu Dragfy pe locul unei foste fortarete dacice. Bartolomeu Dragfy a fost succesor al voievodului Dragos Voda din Maramures, bucurandu-se de-a lungul vietii de o cariera militara infloritoare. El a fost “mare paharnic” al regelui Matei Corvin, alaturi de care a luptat in mai multe batalii importante, “mare camaras” al regelui Vladislav al II-lea si, de la varsta de 46 de ani, voievod al Transilvaniei. Priceput comandant militar, Bartolomeu Dragfy a fost, de asemenea, aliat lui Stefan cel Mare in celebra batalie din 1497 impotriva invaziei polonezilor, cand avea sa fie in fruntea unei armate de 12 000 de soldati transilvaneni.

Pentru a cunoaste istoria si cultura motilor din Apuseni la Muzeul Motilor.

Situat in Scarisoara Noua, Muzeul Motilor ne prezinta o colectie interesanta de piese si documente legate de viata de zi cu zi a motilor din muntii Apuseni. Intins pe doua cladiri, muzeul include o expozitie etnografica si o expozitie compusa din documente si fotografii ce ilustreaza istoria regiunii in care traiau motii din vremea dacilor si romanilor pana in perioada lui Avram Iancu.

”Situat în partea de nord-vest a României, la granița cu Ungaria și Ucraina și având ca vecine județele Maramureș, Bihor și Sălaj, județul Satu Mare este locuit de un mixt etnic compus din români, ucrainieni, unguri, romi și șvabi germani. Binecuvântat cu peisaje pitorești, nu mai puțin de opt rezervatii naturale, obiective istorice și clădiri impresionante, Satu Mare are, cu siguranță, cu ce să își impresioneze vizitatorii”, este precizat, alături de cele 5 motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Primul copil născut la Torino, în 2019, este o fetiță de etnie română

Primul copil născut la Torino, în Italia, în 2019 este o fetiță de etnie română. Aurora a venit pe lume...

Închide