Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Cât de buni sunt poliţiştii sătmăreni? 143 felicitaţi, 30 sancţionaţi

Cât de buni sunt poliţiştii sătmăreni? Raportul Inspecotoratului de Poliție Județean Satu Mare arată că pe parcursul anului trecut 143 au fost avansați sau au primit felicitări, deci sunt pe partea pozitivă, în vreme ce 30 au primit sancțiuni, de la atenționări la tăierea salariului, deci pe partea negativă.

“Pregătirea personalului s-a realizat în grupe de pregătire de specialitate, iar managementul eficient şi eforturile depuse de întreg personalul au condus la menţinerea disciplinei în rândul efectivelor. Aceste premise au contribuit la obţinerea de rezultate bune şi foarte bune, astfel că 15 cadre au fost avansate în gradul profesional următor înaintea expirării stagiului minim.(5 ofițeri și 10 agenți), un polițist a fost recompensat cu „Emblema de onoare a Poliției Române” și au fost adresate 127 felicitări scrise celor care s-au evidențiat în activitatea desfășurată. De asemenea, la nivelul inspectoratului au fost declanșate 14 cercetări prealabile, au fost constituite 7 consilii de disciplină și s-au aplicat 28 de atenționări, o mustrare scrisă și o diminuare a salariului”, precizează IPJ.

Pe parcursul anului precedent 10 de cadre au încetat raporturile de serviciu cu unitatea, din care 7 prin pensionare, 1 la cerere, 1 prin demisie și 1alte măsuri, iar 18 polițiști s-au mutat în alte structuri ale Poliției Române. Au fost organizate o serie de concursuri care au urmărit completarea deficitului de personal.

Astfel: 4 ofiteri, 3 agenți și 2 angajați ca personal contractual, au fost încadrați din sursă externă, 1 agent a fost reîncadrat iar 3 ofițeri și 63 absolventi ai scolilor de agenti de poliție, respectiv din Academia de Poliție au fost repartizati unității.

Statul de organizare al Inspectoratului este ocupat în proporție de 87,07%. Din totalul funcțiilor ocupate 16,32 % sunt de ofițeri, 66.86% de agenți și 3,89% de personal contractual.

 

2 comentarii

  1. Lili Răspunde

    “Statul de organizare al Inspectoratului este ocupat în proporție de 87,07%. Din totalul funcțiilor ocupate 16,32 % sunt de ofițeri, 66.86% de agenți și 3,89% de personal contractual.”
    Cam slab la aritmetica cel/cea care a scris aceste informatii!
    Cei 87,07% reprezinta procentul la care se face raportarea si este considerat 100%, pentru a defalca apoi cati ofiteri, agenti si personal contractual. Altfel diferenta de 12,93% nu exista???

  2. Marius Răspunde

    E greu cu matematica Lili dragă, ce să mai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.