Ultima actualizare: azi, 13:37

Locale

Contract al Primăriei Satu Mare, anchetat de DNA. Procurori interceptați și puși sub supraveghere

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a pus sub supraveghere si interceptare pe seful Parchetului Curtii de Apel Oradea Aurel Mascas, ,,la pachet” cu alti trei procurori din Oradea si Satu Mare, scrie luju.ro. Potrivit sursei citate, totul a început în urma unui contract de reabilitare a infrastructurii rutiere, în valoare de aproape 10 milioane de euro și atribuit de Primăria Satu Mare în perioada 2010 – 2013. Contractul ar fi făcut obiectul unui dosar anchetat de procurorii DNA, dosar în cadrul căruia au fost interceptați mai mulți procurori și afaceriști sătmăreni. In final, cauza a fost clasata de procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea.

Totul ar fi început în data de 19 noiembrie 2014, atunci când la Parchetul de pe lângă judecătoria Satu Mare s-a înregistrat un dosar penal având ca obiect comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu. Concret, infracțiunile care au făcut obiectul dosarului sunt comise în legătură cu modalitatea de executare a unui contract de achiziții publice încheiat între Primăria Satu Mare și Societatea Comercială Construcții Drumuri S.A. Satu Mare, controlată de către omul de afaceri Stelian Popa.

Contractul în valoare de 43 de milioane de lei a fost încheiat pe o perioadă de 4 ani (2010 – 2013) și a avut ca obiect reabilitarea rețelei stradale din municipiul Satu Mare. Cercetările ar fi vizat faptul că angajați ai Primăriei Satu Mare și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu cu prilejul efectuării controalelor pe faze determinante.

Potrivit julu.ro, la data de 19 noiembrie 2014, procurorii DNA au suspectat faptul că mai mulți procurori, în frunte cu procurorul general al Parchetului Curții de Apel Oradea, Aurel Mascaș, ar încerca să măsluiască acest dosar. Astfel, în aceeași zi, la data de 19 noiembrie, procurorii Aurel Mascaș, Radu Bodea, Păunel Galoș si Florin Betea au fost pusi sub interceptari si supraveghere. De menționat că în dosar au mai fost interceptați Mircea Govor și patronul firmei S.C. Construcții Drumuri S.A., Stelian Popa.

Cauza a stat “in lucru”, pana in 6 martie 2017, cand procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea a dispus clasarea cauzei in care vizati erau procurorii Aurel Mascas, Radu Bodea, Paunel Galos si Florin Betea, pe motiv “fapta nu exista” si “fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Iarasi e o poveste fara cap si c*r terminata-n coada de peste.

  2. Coica Răspunde

    Se pare ca denunator e govorache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.