Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Două noi cazuri de pestă porcină, confirmate la Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat astăzi şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a  confirmării a două noi cazuri de pestă porcină africană în gospodării individuale în satele Cehal respectiv Orbău.

Prefectul, în calitate de preşedinte al Unităţii Locale de Decizie (ULD) Satu Mare, a supus aprobării membrilor CLCB Decizia nr. 2/2019 prin care s-a aprobat Planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcină africană în exploataţiile din localităţile Cehal şi Orbău, judeţul Satu Mare şi a dispus transmiterea de urgenţă a acestuia către Unitatea Locală de Sprijin  de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale Cehal.

Planul aprobat stabileşte zonele de restricţie, protecţie şi supraveghere precum şi măsuri de restricţie pentru mişcarea animalelor în această zonă.

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    In lipsa unui ochi magic, atata putem constata ca virusul apare si reapare pe ici pe colo, transmitandu-ne un mesaj clar cum ca nu are de gand sa ne lase-n pace. Atat virulenta lui, ajutat fiind de un purtator extraordinar de mobil cum e mistretul sau poate de vreo inaripata, omul nefiind exclus, iti face clar portretul unui adversar redutabil in fata caruia victoriile vor deveni iluzii. Probabil avem tot atatea mijloace de reactionare cate avea Papa Romei pe vremea ciumei bubonice. Va trebui sa ne consolam de aici incolo cu neputinta noastra in lupta cu acesti pradatori minusculi care desi nu au creier sunt totusi niste opere geniale incredibile ale viului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.