Ultima actualizare: azi, 16:24

Locale

Eliberat de 3 ori, un violator în serie a ajuns din nou după gratii, dar cu pedeapsa micșorată

Violatorul în serie care a fost eliberat de nu mai puțin de trei ori pentru bună purtare și care a continuat să facă victime, a ajuns din nou după gratii, dar cu pedeapsa micșorată, titrează Bihoreanul. Noua sentință dezvăluie detalii de-a dreptul șocante.

S-a dat verdictul final în cazul violatorului în serie Petru Hera – Cristea, care în toamna anului 2017, după ce fusese condamnat în trei rânduri şi eliberat tot de atâtea ori înainte de ispăşirea integrală a pedepselor, a încercat să-şi agreseze sexual propria mamă. Noua sentinţă dezvăluie detalii şocante: statul l-a despăgubit pentru condiţiile de detenţie necorespunzătoare, iar recent, datorită Legii recursului compensatoriu, pedeapsa i-a fost redusă cu 180 de zile!

Violator în serie

Despre Petru Cristea-Hera, fratele unui poliţist din Tărcaia, BIHOREANUL a scris în mai multe rânduri. Prima oară în septembrie 2010, când a încercat să violeze o orădeancă de 22 de ani pe podul CFR dintre cartierul Dragoş Vodă şi pe strada Făcliei, întâmplarea fiind surprinsă de doi adolescenţi care au salvat-o, ba l-au şi prins pe obsedat, predându-l Poliţiei. Hera era la al doilea atac în doar câteva luni. În acelaşi an, în ianuarie, încercase să violeze o femeie din Rieni, mamă a unui poliţist orădean.

Bărbatul comisese ambele tentative într-o perioadă de probă, după ce în octombrie 2009 fusese eliberat condiţionat, cu un rest de pedeapsă neispăşit de 1.310 zile – adică aproape 4 din cei 10 ani de detenţie la care fusese condamnat în 2004, tot pentru viol.

O nouă tentativă de viol

În urma celor două tentative din 2010, Hera a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Nu i-a executat integral, fiind eliberat condiţionat, din nou, pe 8 octombrie 2013, la recomandarea unei comisii din Penitenciarul Târgu Jiu, cu un rest de pedeapsă neefectuată de 520 de zile.

În primăvara anului următor a ajuns, însă, din nou după gratii. Pe 17 mai 2014, în duminica Paştelui, la 5 dimineaţa, a urmărit o orădeancă pe “podul intelectualilor” şi, profitând că în zonă nu era nimeni, a încercat s-o violeze. Tânăra de 24 de ani a reuşit să scape doar pentru că brusc a apărut un trecător, iar agresorul a fugit, fiind prins în nici două ore cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din centrul oraşului.

Arestat preventiv, Hera a rămas după gratii pe parcursul anchetei şi al procesului, finalizat pe 11 noiembrie 2014 printr-o nouă condamnare. În ciuda gravităţii faptei şi a statutului de recidivist, a primit o pedeapsă blândă, de doar 3 ani de închisoare, la care s-a adăugat o rămăşiţă din condamnarea anterioară, de 520 de zile, adică 1 an şi 5 luni.

Oricât pare greu de crezut, nu şi-a ispăşit întreaga pedeapsă nici de această dată. Deşi în mod normal perioada de detenţie i s-ar fi încheiat abia în 2018, la cererea comisiei pentru liberări condiţionate de la penitenciarul Satu Mare, Judecătoria din acest oraş i-a dat drumul pe 21 septembrie 2017. După numai câteva săptămâni, a comis-o din nou, încercând s-o violeze chiar pe femeia care i-a dat viaţă.

Din nou în închisoare

Dezgustătorul eveniment s-a întâmplat pe 10 octombrie 2017. Acasă fiind, în satul Borz din comuna Şoimi, bărbatul şi-a atacat mama, care a reuşit totuşi să scape. Apoi s-a făcut nevăzut, fiind găsit două săptămâni mai târziu în gara din Cluj.

Arestat din nou şi trimis încă o dată în judecată, Hera a fost condamnat întâi, pe 15 octombrie 2018, de către Judecătoria Beiuş, la 4 ani plus 359 de zile, adică rămăşiţa “iertată” pe 21 septembrie 2017, când fusese eliberat condiţionat – din condamnarea încasată pentru tentativa de viol din primăvara lui 2014, cea din centrul Oradiei.

Violator cu pretenții

Pe 28 decembrie 2018, Curtea de Apel Oradea a schimbat verdictul dat la Beiuş, scăzând pedeapsa la 4 ani şi 179 de zile. Motivul? Potrivit deciziei publicate în rezumat pe portalul instanţei, judecătorii au fost obligaţi să ţină cont de pretenţia violatorului care, invocând Legea recursului compensatoriu, a cerut diminuarea pedepsei cu 180 de zile, aferente unei perioade de 912 zile petrecută “în condiţii necorespunzătoare” în Penitenciarul Satu Mare din ianuarie 2015 până în toamna lui 2017.

Sursa – Bihoreanul

3 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Asta-i paradoxul “Justitiei Independente”… violatorul este recompensat pentru “buna purtare”.

    • Unu' Răspunde

      Nu justiția e vinovată, ci infractorii din parlament împreună cu acoliții lor, care încearcă să dilueze sistemul juridic pentru a scăpa mai ușor de pedepse!
      Pentru curioși, aruncați o privire la reportajul BBC cu Meleșcanu!

  2. Jan Răspunde

    Acuma sa-mi fie cu iertare, dar unuia care incearca sa-si violeze propria mama, ar merita sa i se taie p..a !
    Nici un animal nu face asta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.