Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Episcopia Romano-Catolică vrea să construiască blocuri în fostul lac Pescăruș

Episcopia Romano-Catolică Satu Mare vrea să transforme fostul lac Pescăruș într-un complex de blocuri. Investiția ar urma să includă, pe lângă locuințe, zone plantate și terenuri de sport.

Terenul pe care ar urma să se ridice noul complex de blocuri are o suprafață de peste 17 mii de metri pătrați.

,,Pe terenul situat în intravilanul municipiului Satu Mare, pe o suprafață totală de 17.133 metri pătrați, beneficiarul lucrării, Episcopia Romano-Catolică din Satu Mare, intenționează realizarea investiției Plan Urbanistic Zonal – în vederea construirii: locuințe colective, amenajări exterioare, zone plantate, terenuri sportive. Vecinătăți: pasaj Fabricii, stația de carburanți Mol, drum acces, vama inferioară”, se arată în anunțul de intenție pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

Sătmărenii sunt invitați să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului până cel târziu la data de 28 ianuarie.

15 comentarii

  1. Jan Răspunde

    O porcarie !!!
    Pescarusul trebuia pastrat de primarie ca lac de agrement cu zona verde de plimbari si relaxare in timpul liber.
    Si acum vad , cu ochii mintii, barcutele de agrement plutind pe lac…ce imagine…
    Cum sa smulgi naturii o asemenea bijuterie si sa faci blocuri !
    Vad ca mai nou biserica in loc sa se ocupe de cele sfinte, a intrat in zona afacerilor pamintene…

    • y Răspunde

      @Jane, pentru informarea ta corectă vreau să-ți spun că Pescărușul nu era pe teren public niciodată doar că pe timpul împușcatului nimeni nu s-a complicat cu asemenea “mărunțișuri”. Iar apa din lac era direct din rețeaua de apă potabilă pentru că lacul nu este eganș, pierde apă. La prețul actual al apei potabile nu ne putem permite asemenea lux.

      • Jan Răspunde

        @y – Eu stiu asta.
        Nu contest proprietatea.
        Biserica l-a primit legal dupa Revolutie.
        Cu ce nu sint eu de acord este transformarea acelui spatiu verde intr-unul de beton si sticla.
        Biserica poate face o afacere si cu un spatiu verde nu numai cu locuinte.
        Aici e rolul Primariei care emite acordul si autorizatia…
        Cit despre apa…nu era alimentat din reteaua de apa potabila ci cu ajutorul unor pompe , din So.es.
        In ziua de azi nu se mai pune problema izolarii hidro ca sa nu mai piarda apa.
        Deci s-ar putea pastra natura…si chiar valorifica.

  2. Ar Răspunde

    Or fi luat exemplu de la ortodocsi, au vazut ca se strange banu gramada. Ei de ce sa fie mai fraieri…

  3. Cetatean Răspunde

    Serios? Dar ce complex de blocuri a construit biserica ortodoxă? Și pe terenul primăriei, adicä domeniul public?! Cum a devenit episcopia catolică proprietara lacului Pescăruș? Există vreun consilier local care să răspundă la această întrebare?

    • Adrian Cozma Răspunde

      Ca o fost al lor desteptule. Biserica ortodoxa nu construieste blocurti intradevar. Ei cheltuie banii STATULUI pe Maybach-uri si pe Catedrala Neamului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Rodica Răspunde

    Satmarenii sunt invitati sa trimita observatii …….bla,bla,bla , ca oricum nu se tine cont de ele ! Pai mai conteaza parerea noastra din moment ce ziceti voi – beneficiarul lucrarii intentioneaza ……. (n-am mai redat textul) . In concluzie , din moment ce avem un beneficiar al lucrarii , ma-ntreb ce se mai schimba ? Lucrarea , beneficiarul , … ? Bine mai , da Tarr nu mai face fata ? Sau lucreaza sub acoperire ? Totusi ar fi interesant sa ne spuneti din ce bani va construi episcopia , cine este proprietarul terenului (terenurilor) pe care se va construi ; daca exista un proprietar ,cum a intrat in posesia acestui teren (ce contract exista – de vanzare-cumparare , concesiune , inchiriere ?) , temeiul legal in baza caruia s-au facut tranzactiile , plus multe alte chestii care cer un raspuns . Deja vad enoriasii romano-catolici stand la coada sa ….finanteze lucrarile sau sa dea cu sapa si tarnacopul ….. pentru bunasarea beneficiarilor lucrarii !Si uite-asa , udmr nu se dezminte ! Incet, incet ……. .

    • Rodika Răspunde

      Rodika, iarasi ai diaree la gura… ai acolo un nr cadastral al terenului. Dute la ocpi si poti afla cine e proprietarul. Proasta rautacioasa ce esti

      • Monika Răspunde

        Bine zici. Daca era biserica ortodoxa in cauza nu era problema probabil mai si radea pe alocuri tanti sub mustata.

      • Rodica Răspunde

        Inainte de-a da lectii cuiva , DU-TE tu pe la scoala ! Pe urma poti face prost pe cine doresti , dar sa nu uiti sa-ncepi cu tine lista ! Mai discutam dupa ce-ti iei bac-ul ……; de fapt , ce bac , ca se-nvata scrierea si ortografia in clasele primare ! Nici macar n-ai nevoie de 12 clase !

        • Rodika Răspunde

          Ai mentalitatea tipic PSD-ista. Vorbesti langa subiect.

          • Rodica

            E ultima lectie pe care ti-o dau pro bono – se spune corect vorbesti PE langa subiect ; sau ai impresia ca m-am asezat …..langa subiect si de-acolo fac comentariile ! Aveau batranii o vorba care se potriveste bine in acest context – du-te si bate coasa ! Cand mai sustii ceva sa aduci si argumente , nu sa folosesti texte sablon , gen mentalitate psd-ista , ca asta se poate intoarce ca bumerangul la tine , gen – mentalitate udmr-ista !

          • y

            Citeam atent cum vă certați între voi. Subliniez, nu eu am comentat mai sus. Adevărul este că tu ai început stimată @Rodica să derapezi de la subiect și să dai lecții gratuite de gramatică a limbii române. Fii pe pace, parcă astăzi este sărbătoare, nu?
            Iar pentru tine @Rodika atâta vreau să spun că nu știi bine, chestia astea cu vorbitul pe lângă subiect nu este tipic pesedistă ci mai degrabă securistoidă. Se preda pe vremuri pentru cadre. Las-o pe @Rodica să sărbătirească, oricum n-o convingi.

  5. Satmarean Răspunde

    No, cine-i bucăți fraierilor, aci-i mâna lui Tare și a lui Kereskenyi. Ce nu vi clar proștilor?. Vai, Vai, mă ei de gândire și viziune !!!

  6. Bio Răspunde

    Normal e nevoie de spatii verzi,zone de agrement in oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.