Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Spectacol de gală la Teatrul de Nord. Maestrul Grigore Leșe a cântat pentru sătmăreni

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Teatrul de Nord Satu Mare și în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Eminescu”, a organizat astăzi, duminică, 13 ianuarie, un spectacol excepțional, intitulat „Tradiție și Avangardă” invitat fiind Grigore Leșe.
Evenimentul face parte dintr-o o serie de evenimente pentru a celebra Ziua Culturii Naționale. Introducerea în atmosfera serii a fost făcută de către managerul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo și de către poetul Felician Pop. ,,Avangardă” reunește lumi muzicale diverse, frânturi de istorie și trăiri sufletești autentice. Sunt aduse împreună nestemate ale muzicii românești tradiționale, adunate, cântate și horite de Grigore Leșe, alături de lucrări consacrate din muzica universală occidentală și lucrări de inspirație folclorică scrise de compozitori români, interpretate de Mihaela Pletea – soprană, Maria Chifu – fagot și Olga Podobinschi – pian.
Marți 15 ianuarie, la ora 10.00, se vor depune coroane și jerbe de flori la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, moment urmat de un program artistic dedicat memoriei poetului nostru național. În încheierea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale va avea loc o depunere de jerbe la Monumentul Limbii Române aflat în curtea Muzeului de Artă Satu Mare.

4 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    O zdreanta de om ! L-am vazu la Targu Lapus o stricat tot spectacolul cu arogata lui, de parca cine-i el un needucat si figurant ,ma scarbit !

  2. cârcotaş Răspunde

    Leşe-un culturnic cu accente de penibilitate.Dacă ar cânta doar,ar mai fi cumva.

  3. Otelarul Răspunde

    Si totuși… Teatrul a fost arhiplin! Am văzut mulți oameni de calitate pe acolo! Cam toata intelighentia culturală a Satmarului!

    • cârcotaş Răspunde

      A fost intrare liberă.Dacă iubesc muzica adevărată să meargă la filarmonică.De obicei această ,,lume bună” iese din casă atunci când în urbe sosesc notorietăţile.I-am văzut şi la reprezentaţiile lui Florin Piersic şi am surprins aberaţii comportamentale ale unora dintre ei.Aşa simte lumea bună că e şic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.