Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO/VIDEO. Aglomerație infernală în Pasajul Soarelui. TIR blocat în mijlocul drumului

Aglomerație infernală în pasajul Soarelui din municipiul Satu Mare. Un TIR s-a defectat și a rămas blocat în mijlocul drumului.

Totul s-a petrecut în această după-amiază, iar aglomerația la această oră este una infernală. De câteva zeci de minute se încearcă punerea în mișcare a mastodontului.

Circulația este îngreunată pe ambele sensuri.

19 comentarii

  1. Bravo tati Răspunde

    Ce bine iti sta cu Teslaul la depanat camionul!!! Avariile sunt extraoptiune sau inca n-ai gasit unde sunt in meniu?

  2. Altu Răspunde

    Oricum, de când cu Mallul Nepi, traficul e dezastru. Nu zic,a schimbat fața zonei dar era mai bine in afara orașului.

    • y Răspunde

      Asta ziceam și eu. E tare îngrămădit acolo și dacă Doamne ferește s-ar întâmpla ceva eu nu-mi dau seama cum se poate evacua zona. Mission imposible.

      • cârcotaş Răspunde

        Parcă tu ziceai că era mai bine să se facă pe L.Blaga în prevăzutul Carrfour.Dacă ar s-ar fi făcut acolo se putea aflui de pe centură,se putea face ,,centura mică” Blaga-Amaţiului podul 3.Ei,dar nu se rezolva problema cu ciulinii de pe terenul actual al mall-ului.Asta-i problema mare care s-a rezolvat:e curat!Lipsă de idei şi strategie de dezvoltare suprapusă peste deziderate mărunte,imediate şi de faţadă.Sigur,totul pus la cale de ,,specialişti” în urbanism.

  3. Aredelean Răspunde

    Mastodontu ala nu avea cumva un obligatoriu la stanga, de care l-a durut, la fel ca pe fartatzii lui, in basca? Si vad ca nici militzia nu s-o prins de asta, ca altfel se laudau cu amenda.

  4. Ardelean Răspunde

    Draga Stiu-ule, bouleanu de la volan a ignorat indicatorul cu obligatoriu la stanga dinainte de Billa, deci avea interzis. Dar pe de alta parte, zilnic trec pe acolo zeci de camioane si militizia rutiera sta la cafea. Au trimis si ei cucoana aceea in galben sa dea telefoane in stanga si dreapta de disperare, ca ar fi trrbuit sa scrie procesul verbal de amenda dar nu avea plaivaisul la ea, si nici n-are habar cum se scrie unul. Curat chin pentru fufa…

    • y Răspunde

      @Ardelean, cifra exactă este de 40-50 TIR-uri pe oră! Date oficiale, fără Florisal, Transurban și Apaserv. Dar degeaba ne agităm, până nu înțelege administrația locală faptul că orașul este pentru oameni noi putem răci gura cât vrem și degeaba. Am băgat și mallul în buricul târgului. Ne vom îneca în circulația noastră proprie cea cotidiană,fără traficul de tranzit.
      Acum un an și jumătate pe cod portocaliu de caniculă era interzis pentru camioane de peste 7,5 tone între anumite ore. Pe Goga exact pe aici circulau în veselie. Când am zis asta unui “organ” prezent în zonă mi-a replicat că din partea lui au voie. Exact această mentalitate ne omoară cu zilele și până nu scăpăm de asta nu vom avea o țară ca afară, nici măcar la nivelul Mátészalka.

    • altu fara bmw Răspunde

      Aproape 2 ore au încurcat circulația din zonă, polițusta de la circulație dădea în disperare telefoane și atât. Jalnic. Dacă scria o amendă babană să vezi tu ce repede dispărea camionul firmei din mijlocul drumului! Dar cine sunt eu? Și cine este patronul?

    • Unu' Răspunde

      Nu fii așa agresiv, tu nu ai dreptate!
      Pe direcția Lucian-Blaga Careiului, TIR-urile au obligatoriu înainte, nu la stânga!
      Uite aici: https://www.google.ro/maps/@47.7798488,22.8825026,3a,75y,309.03h,95.21t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCQiQI-hSV4w6Fl7xvsHL4A!2e0!7i13312!8i6656

      • y Răspunde

        Nu sunt agresiv, știu și eu că așa e cum spui, dar acum câțiva ani ani (vreo 5 parcă) încă aveau interdicție. Interdicția aia brusc a dispărut pe timpul lui Coica. Nu țin minte să fi anunțat cineva undeva. Nu mașinile grele sunt problema în sine ci faptul că sunt obligați să traverseze orașul. Ei pierd mult timp prețios, noi îi înjurăm că ne încurcă (și asta așa este) dar orașul din tranzit nu câștigă nimic. Chiar cât timp mai trebuie ca să scoată traficul greu din oraș? Și ca să traduc totul în limbal strict economic. A făcut cineva un calcul cam cât ne costă să tot reparăm în regim de Sisif arterele principale din cauza traficului greu? Eu zic că ieșim net în câștig în momentul în care ei nu mai tranzitează deloc orașul. Imediat am avea bani pe cheltuieli importante pe care în veci nu ne ajunge bugetul!

        • Unu' Răspunde

          @y: Răspunsul anterior era pentru Ardelean!
          Vă dau dreptate! Nu are ce căuta traficul greu într-un oraș așa strâmtorit cum e sătmarul nostru, care nu a fost gândit pentru un asemena trafic auto!
          Mai strângem din dinți, poate-poate în 3-5 ani scăpăm de o mare parte din trafic, odată cu inaugurarea centurii!

        • matroz Răspunde

          @y,unu’:mai tineti minte niste indicatoare care avertizau despre taxe obilgatorii in oras?Ele parca mai exista!@y:atunci inchidem orasul,daca scoatem total traficul greu?Si unde?Si ce are Mátészalka in incompetenta edililor nostri?

          • y

            @matroz, nu închidem orașul dar de ce să ne tranziteze zilnic 1200 de camioane în viteză care nu au treabă cu noi? Nu opresc, nu cumpără, eventual carburant și un sendviș la benzinărie și atât și pleacă. Mai mult îi încurcăm. În momentul în care centura de ocolire va fi funcțională (sper să apuc) nu vom recunoaște orașul. Taxa pe care ne plătesc pentru tranzit trafic greu este nesemnificativ.

    • stiu Răspunde

      Un vin cad sau o țuiculiță trece iarna .O zi buna si pace pe drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.