Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTOGALERIE. Moment emoționant. Mani Gyenes, cu lacrimi în ochi în fața colegilor

După o experiență mai puțin reușită la Raliul Dakar, din cauza unei accidentări, Emanuel Gyenes a revenit astăzi acasă, în municipiul Satu Mare. Riderul a fost primit ca un adevărat campion, primire ce l-a emoționat până la lacrimi.

Emanuel Gyenes a fost primit cu aplauze și multă căldură în această după-amiază, marți, 22 ianuarie, la locul de muncă. Riderul sătmărean a fost întâmpinat de către conducerea Autonet, precum și de foarte mulți colegi.

Cu toate că a pornit încrezător la această ediție a Raliului Dakar, accidentarea suferită la braț l-a împiedicat să obțină un rezultat foarte bun. Mani a declarat că încă din prima zi a avut dureri foarte mari la mână, fiind nevoit să ia zilnic pastile. Lucrurile au început bine, evoluțiile sale au fost constante în primele zile, însă totul s-a încheiat după o căzătură.

“Am încercat să îmi protejez mâna dar cum m-am rostogolit probabil că m-am lovit. A venit un coleg din spate, mi-a ridicat motocicleta, am văzut că navigaţia s-a deteriorat, m-a ajutat, mi-a pus toate la loc. I-am spus că poate să meargă iar eu mi-am mai continuat drumul 10 km când am spus că mă opresc puţin să îmi mai treacă din durere. Am mai luat încă o pastilă de durere, dar de acolo pur şi simplu nu am mai putut să mă ridic şi am fost nevoit să chem elicopterul. A fost o decizie foarte grea, dar a trebuie să o fac. Îmi pare foarte rău. Sunt dezamăgit că am făcut eforturi foarte mari şi nu am reuşit să ajung la finish”, a spus Mani.

Riderul a mai spus că nu și-ar fi dorit o asemenea primire, însă colegii sunt alături de el.

 

15 comentarii

  1. sarmareanu' Răspunde

    De catigi de nu castigi, tortu se da, marketing 🙂

  2. Pitti Răspunde

    Amu, io nu am treabă, dar de câțiva ani, lui Mani nu prea ii iese raliul ăsta! Mai bine ar face ca fotbaliștii bătrâni care devin antrenori: sa caute un puști care să continue ce a început el! Ca vine o vârstă si nu mai poti mare lucru!s

    • Unu' Răspunde

      Da pe tine cât plm te-a costat tot raliul ăsta?!? I-ai dat tu un bănuț dintr-al tău?!?
      Omul a concurat după o operație la braț! Are montată o tijă metalică!
      PLM de cârcotaș, în viața ta n-ai reușit să realizezi nimic, dar comentezi ca prostul!

  3. Vasile Răspunde

    Felicitări şi baftă maximă anul viitor.

  4. Nezezon Ludovic Răspunde

    Probabil multi sunt tentati sa minimalizeze performanta si rezultatele lui Emanuel Gyenes… Raspund tuturor ca nu stiu, habar nu au ce inseamna sa fii sub stresul intrecerii 24 de ore din 24, nu stiu ce inseamna sa mergi la limita posibilitatilor motocicletei si pilotul sa se tina de ghidon, sa nu capoteze. Cartitorilor le spun numai ca omul acesta inca are rezerve, este tanar, are nevoie numai de sustinere, ceea-ce a fost promisa in continuoare. De ce nu stie natiunea asta, care este numai un punct mic pe harta pamantului sa aprecieze un sportiv, care in motociclism de teren a ajuns in elite, nu pot intelege, ca doar este clar ca primul loc in sportul cu motor este doar la indemina firmelor mari, cu vanzari de sute de milioane de euro. Deci sa ajunga cineva in primele 20 de locuri este extraordinar, dintr-un oras mic dintr-o tara mica. Deci cartitorii nu au dreptate, probabil nici nu au avut de-a face cu sportul cu motor, asa ca le pot spune numai atat:-ciocul mic! Felicitari firmei Autonet, felicitari sportivului, ce spun altii este numai praf in ochi.

  5. Driver Răspunde

    Ptr boul de nezezo…sigur esti un lingau de a lui misi…in rest 0 barat toata firma de Nef!!

    • qwerty Răspunde

      cum vă suportă pământu’ măi oameni, ce naiba vă face să fiți atâta de răi, de înrăiți, de pus pe ceartă, bătaie…?

  6. a Răspunde

    Si Manu asta e ca si Halep. Mare speranta care tot o da in bara.

  7. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Oameni buni sunteti niste de penibili de nu a mai vazut lumea. Orasul, tara este reprezentat la un concurs international, poate ce mai dificil din domeniu si voi veniti permanent cu critici, stand in fata ecranelor fara a sti ce inseamna sa participi la astfel de competitie. Asteptati mai departe vara sa stati pe terase, rasfoind feisbucul, dand seruri ce faine sunteti. Nu pot intelege pe cei care permanent isi exprima frustrarea la orice articol. Sunteti singur? Cautati-va un partener sau faceti ceva ca sa ajunge si voi intr-un articol, dar sa fie pe merit fara girofaruri in spate.
    La minus 2 grade va bagati in casa sau birou si nu stiti ce sa faceti de chinuri, dar daca ar trebui sa suportati in cateva ore o doferenta de temperatua de 50-60 de grade gen concursul Dakar!!!!!!
    Orice se face in judetul sau municipiul Satu Mare voi gasiti un vinovat sau un motiv pentru care acest lucru nu este bun sau daca exista performante atunci respectivul este un lingau sau fraier.
    Va in curajez sa dovediti prin fapte ca voi nu apartineti de acest grup de lingai.

  8. Stefan Răspunde

    Felicitari Mani!! “Sportivii” din spatele nickname-urilor si din fata tastaturii, doar atata pot. Nu-s de luat in seama. Sanatate si succes la anul!! Bravo Mani, felicitari Autonet pentru incredere si sustinere!!

  9. satmarean Răspunde

    Felicitări Mani ! Și tuturor celor care te susțin! Sănătate multă și cât mai multe competiții! Cu siguranță cei mai mulți din marii campioni cu care tu ești coleg în această cursă extraordinară, nici nu au auzit de Satu Mare. TU duci numele orașului nostru în lume, cu multă demnitate. MULȚUMIM!!!

  10. a Răspunde

    Sunt eu mai prost.. in care statistica? Din punctul de vedere al unui afon in aceasta competitie, ori concurentul are probleme (slab pregatit, nesansa, ghonion) ori e slab inzedtrat competitional ( motoreta, piese, service sau cum se numeste. )
    Fara rezultate, afonii nu aplauda.
    Era un comentariu mai sus… antrenor? De ce nu?

    • Norick Răspunde

      Eu nu zic , ca esti prost… doar rautacios si /sau invidios. Sau poate doar un troll….
      Asa ca fapt divers Halep este pe locul I (unu) la ITF pentru anul 2018 . Ce mai vrei ??
      Cat despre Mani .. no comment , dar hai spune-ne si noua tu pana unde ai ajuns intr-o competitie ?? Poate am auzit deja despte tine si poate nu din stirile politiei locale… :-)) Stai calm hombre si nu fii rau…:-)
      P.S. Felicitari Mani ! Eu personal apreciez rezistenta ta… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.