Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Hipermarket din municipiul Satu Mare, amendat drastic de DSVSA

Inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au continuat și în această săptămână acțiunile de verificare în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități catering, baruri și chioșcuri alimentare din incinta unităților de învățământ din județ. DSVSA a desfășurat controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, din care 1 avertisment. Un hipermarket din municipiul Satu Mare a fost sancționat cu o amendă de 5.000 de lei, pentru nerespectarea normelor sanitare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare. De asemenea, un avertisment a primit Piața Agroalimentară Satu Mare pentru comercializarea directă către consumatorul final într-un spațiu neamenajat.

În urma acțiunilor de verificare, în Piețele Agroalimentare din județul Satu Mare, a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale, cantitatea de 39,1 kg carne de porc, în valoare de 977,5 lei. Cantitatea de carne a fost confiscată și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

17 comentarii

  1. Jan Răspunde

    De ce nu ati “dirijat” carnea confiscata catre un adapost de ciini , stiind ca mor de foame…
    Explicati de ce distrugeti un aliment impropriu pentru consum uman, dar fara nici o problema pentru animale ?

  2. y Răspunde

    Eu știu că voi scrieți ce primiți de la DSVSA ca și comunicat dar informația asta pentru noi, cititori este fix o labă tristă dacă nu dați date concrete. Noi de aici nu am aflat nimic concret. Cumpărătorul cum să se protejeze? Adică puteați să scrieți că în Europa pe dreapta după colțul la care s-a ușurat câinele vecinului o superhypermegachestie a fost amendată pentru tralala și blablabla vândută aiurea.

    • dingdong Răspunde

      Pentru ca legea nu permite.

      • y Răspunde

        Știu, dar nu este OK. Ne pun viața în pericol și nu cred că este ceva involuntar, accidental. Așa primesc amenda și gata plătesc. Poate era prevăzut din start la cheltuieli, tot ce este posibil în țara asta. Sau vezi și situația recentă de somon afumat infestat cu Listeria. Sau sutele de mii de ouă cu Fipronil. Caz din noiembrie anunțat abia acum. Fipronil care atacă sistemul nervos și este suspectat de efecte cancerigene încă nedemonstrate. Dar să nu cumpărăm din piață de la țăranul pe care îl cunoaștem, nu? Eu cred că dacă legea ar permite publicarea denumirii celui în culpă în cazuri grave de rușine ar mai remedia treaba și ar fi mult mai atenți. Așa scapă ușor. Părerea mea.

  3. Norick Răspunde

    5000 de lei amenda pentru un hypermarket vi se pare drastic ??? Este bancul saptamanii…. 🙂 🙂 🙂
    Conducerea inca o multumit cu lacrimi in ochi si a mai facut un ‘pachetel’ pentru agenti…. :-)))

    • y Răspunde

      Exact @Norick, la asta mă gândeam și eu când spuneam că poate au și cheltuieli de această natură prevăzută în buget. Ne pun viața și sănătatea noastră în pericol, a tuturora. Iar dacă chiar se întâmplă ceva grav, atunci vai ce rău le pare tuturor! Și peste o zi-două continuă unde au lăsat, nu schimbă nimic. Cu puțină “publicitate” poate devine și suflețelul lor mai sensibil un pic. Sfinția Sa Dollarul și Euro, asta este punctul lor sensibil. Amenda asta este vax, fix pix. Chiar dacă ar fi de zece ori atâta la ce au făcut s-ar descurca.

      • Norick Răspunde

        N-ai ce face . O dată ce ai lăsat să-ți intre în casă nu scapi de ei niciodată…:-)

  4. Jan Răspunde

    De astia cu capital strain, nu au curajul sa se lege decit asa de forma.
    Pe unul cu capital romanesc, il termina ,,,

  5. Jan Răspunde

    Sa lamurim si treaba ca “nu permite legea” :
    Intr-adevar daca un produs confiscat este infestat cu ceva transmisibil, normal ca se impune distrugerea.
    Dar o carne din poata se confisca me motiv ca nu a tinut-o in vitrina de inox si sticla…deci nu prezenta nici un pericol sa o valorifice ca pe orice marfa confiscata, catre un centru de ciini… oricum vezi cum se sting de pe picioare de foame.

  6. Jan Răspunde

    Scuze : “…carne din piata se confisca pe motiv…

  7. Rodica Răspunde

    Măi ăia care scrieti articole ; voi stiti ce inseamna drastic ? Pai 5000 lei amenda la ditamai hardughia de multinationala este exact picatura dintr-o pipeta in ocean ! Unde mai pui si faptul ca daca este achitata in termenul legal ( am impresia ca acum este de 15 zile ) achita jumatate din ea ; asta in cazul fericit in care nu o contesta cu armata de avocati angajati numai pe probleme din astea , din care statul roman vede exact nimic ! Si-apoi nu-nteleg pe cine , de cine protejati ? Ca nu dati niciodata numele marketului cu pricina sau a produselor cu probleme ! Si-atunci intreb – cum ne protejati voi , pe noi , consumatorii ? Da de ce nu se sisteaza activitatea – asta ca masura complementara amenzilor – fiindca exista o ordonanta de urgenta in acest sens ? Ori s-au dat legi si ordonante doar pentru fraierii cei mici platitori de taxe si impozite ! Sunteti de-a dreptul ridicoli ! Faceti si din jurnalism o comicarie de doi bani . Intr-o democratie – cum se pretinde a fi si la noi – legile se respecta de catre toata lumea ; iar presa , media , este in slujba dreptatii , corectitudinii , onestitatii si protejarii cetateanului !

    • .Bună seara Răspunde

      Ești noaptea minții!

      • Rodica Răspunde

        Inainte de-a afirma despre cineva ca e noaptea mintii , ar trebui sa pricepi tu asocierea celor doua cuvinte , asociere care-i apartine lui Confucius , si care face referire la ignoranta unora ! In rest , ce sa-ti spun , tu ai putea fi dimineata urmatoare dupa noaptea mintii !

  8. Ciprian Răspunde

    Nu stiu de ce va mai chinuiți să scrieți despre o problema care pe noi consumatorii nu ne ajută cu nimic…nu credeti ca ati transpirat degeaba si ati umplut o pagină cu un articol fără interes

  9. y Răspunde

    Dimpotrivă @Ciprian, informațiile ar fi foarte utile doar că ni se refuză sau cel puțin nu avem acces oficial la ele. Așa că acest articol este exact cum am mai spus, o labă tristă sau fix pix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.