Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Spitalele înșelate de Hexi Pharma, despăgubite. Satu Mare n-a cerut niciun leu

Spitalele din România care au fost înșelate de Hexi Pharma vor fi despăgubite, mai puțin Spitalul din Satu Mare. Procesul intentat companiei care a furnizat dezinfectante la aproape toate spitalele din ţară şi care a fost găsită vinovată pentru „prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii” a fost finalizat ieri. Compania Hexi Pharma a fost condamnată și primește o amendă penală de 2,6 milioane de lei. Judecătorii au mai dispus dizolvarea companiei.

În cadrul acestui proces, 125 de unităţi sanitare din întreaga ţară s-au constituit părţi civile pentru a-şi recupera prejudiciul. De altfel, doar şapte judeţe nu au fost reprezentate într-unul dintre cele mai importante procese din sistemul sanitar, şi anume Arad, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi şi Satu Mare.

Judecătorii au decis și condamnarea fostului director al companiei. Florin Dinu a fost condamnată în primă instanță la 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, Mihai Leva, fost director de producție, a fost condamnat la 3,8 ani de închisoare cu executare.

Dacă decizia rămâne definitivă, atât Hexi Pharma cât și Florin Dinu trebuie să plătească despăgubiri către 125 de spitale care au cumpărat pe parcursul mai multor ani produse la această companie. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Scandalul Hexi Pharma a început în luna mai 2016. Fostul patron, Dan Condrea, s-a sinucis la scurt timp de la începutul anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.