Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

TOP. Satu Mare, printre județele cu cele mai mici pensii

În România există puţin peste 3,56 milioane de pensionari care au ieşit la pensie la limită de vârstă, veniturile medii ale acestora fiind de 1.340 lei. Diferenţele dintre veniturile acestora sunt însă majore, ajungând şi la aproape 800 de lei într-o zonă „mai bogată”, faţă de una „mai săracă”, scrie adevărul.ro. Județul Satu Mare se află în topul județelor cu cele mai mici pensii.

Potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), în decembrie, în România existau 3.567.418 pensionari care au ieşit la pensie la limită de vârstă, din care mai mult de jumătate sunt femei. Pensia medie pentru cei pensionaţi la limita de vârstă a fost de 1.340 lei, iar cea a femeilor de 1.179 lei. Astfel, potrivit CNPP, în județul Satu Mare sunt 76.463 de pensionari, plata pensiilor este de 75.142.781 de RON, iar pensia medie nu trece de 1.000 de lei.

În cele mai sărace judeţe pensia nu atinge 1.000 lei. Astfel, cea mai mică pensie medie este înregistrată în judeţul Botoşani, unde aproximativ 79.000 de pensionari încasează lunar 946 lei. Pensii mici primesc şi cei circa 55.000 de pensionari din Giurgiu – 954 lei, Bistriţa – 979 lei, Satu Mare – 983 lei, Vaslui 979 lei, Vrancea – 974 lei.

Redăm mai jos tabelul cu pensiile medii pe fiecare judeţ. Tabelul cuprinde doar pensiile medii obişnuite, nu şi pensiile speciale.

 

 

4 comentarii

  1. adevarul Răspunde

    depinde, daca ai “cunostinta” ai pensie mai mare, sa traiasca coruptia!!!!!!!

  2. sebi Răspunde

    Pensia medie în cazul unor categorii speciale de pensionari a fost in 2017 de 17.132 lei, din care 15.897 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat. Ce puii mei au lucrat astia in plus fata de amaritii de mai sus de au pensie si de 15 ori mai mare ?

  3. Nimeni Răspunde

    In sistemul nostru de pensii, bazat pe…nici dracu’ nu stie pe ce, se folosesc tot felul de formule de calcul; probabil pentru satmareni se aplica o formula in care pensia este direct proportionala cu radacina patrata a inversului distantei dintre Satu Mare si Capitala.

  4. cârcotaş Răspunde

    ,, tabelul cu pensiile medii pe fiecare judeţ,, nu conţine judeţul Satu Mare,Sălaj…şi o0mulţime de alte judeţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.