Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Un sătmărean, în conducerea partidului lui Cioloș. Contestat de clujeni

Printre cei 50 de membri care formează Consiliul Naţional al PLUS se numără şi sătmăreanul Sandu Băbăşan, fost membru PRM. Potrivit surselor Adevărul, mai mulţi delegaţi PLUS din Cluj i-au trimis o scrisoare lui Dacian Cioloş în care i-au cerut să renunţe la Sandu Băbăşan. Scrisoarea nu a avut niciun efect, Băbăşan fiind păstrat de Cioloş pe lista propusă pentru Consiliul Naţional şi validată ulterior de Congres.

În scrisoarea obţinută de Adevărul, cei 20 de delegaţi PLUS din Cluj susţin: ”Regăsim cu regret un nume care ridică mari probleme pentru imaginea partidului şi a preşedintelui său. Este vorba de Sandu Băbăşan. Acesta a fost o persoană cu un rol important într-un partid nefrecventabil (PRM), fiind mandatar financiar al partidului. De asemenea, este fratele lui Sergiu Băbăşan ( fost candidat PRM la Primăria Satu Mare, inculpat penal). În acest caz însă asocierea dintre Sandu Băbăşan şi Sergiu Băbăşan rezultă din rolul lui Sandu Băbăşan în cadrul SC KYO INC SRL. Considerăm că asocierea numelui lui Dacian Cioloş şi a partidului PLUS cu persoane asupra cărora planează suspiciuni rezonabile şi care au avut un rol important în PRM ridică mari probleme de imagine, cu un mare potenţial de discreditare a lui Dacian Cioloş şi a PLUS”.

                                                                                      Foto – Sandu Băbășan

Contactaţi de Adevărul, reprezentanţii PLUS susţin că Sandu Băbăşan nu a fost membru PRM, în ciuda celor afirmate chiar de către delegaţii PLUS din Cluj. Conducerea partidului le cere contestatarilor să se adreseze Comisiei de Integritate.

Dacian Ciolos  a devenit sambata presedintele PLUS, functie pentru care a fost singurul candidat, cu un indemn la implicare si la depasirea modelului politic al divizarii si clivajului. A fost optiunea a peste 99% dintre cei 1.557 de delegati care au votat.

Consiliul Naţional al PLUS e format din 50 de oameni propuşi de Dacian Cioloş şi validaţi de Congresul partidului. Printre ei se numără Vlad Voiculescu, Dragoş Tudorache (fost ministru de Interne), Dragos Pîslaru (fost ministru al Muncii), Alin Mituţă, Valeriu Nicolae, Liviu Iolu şi Bogdan Deleanu. Din rândul membrilor Consiliului Naţional vor fi aleşi 10 oameni care vor forma Birou Naţional.

                                                                                              Dacian Cioloș, alături de Călin Culcean, liderul PLUS de la Satu Mare

14 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Ferească ăsta este in Plus are tulburări de personalitate.

    • Popi Răspunde

      Nu se poate crea un partid nou cu oameni din PSD că și Culcean .Acest personaj dubios vrea doar să aibă asigurat spatele indiferent de situația politică.

  2. y Răspunde

    A candidat pe listele PRM la primăria Satu Mare. Dar a cochetat și cu defuncta PDL. La vremuri noi oameni vechi. Nu mai zic nimic.

  3. Ion Răspunde

    :))))))))))) apoi plusul lui ciolos o sa cam iasa pe minus :)))))))))))))))))))) Babasaaaaaaan :)))))))))))))))))))))))

  4. Popan Diu Răspunde

    Incep sa iasa ”lipitorile” din namol…Le miroase a sange proaspat !

  5. NC Răspunde

    Băbășan, Călin Culcean, s.a.am.d.
    Sunt mulți oameni capabili care au fost la întâlnirea cu Cioloș în Satu Mare dar au renunțat sa mai spere la ceva nou și curat când au văzut cu cine se aduna. Păcat, lumea spera la mai mult de la Cioloș

  6. Merlin Răspunde

    Dacă e cu Băbășan e moartă din fașă. Păcat

  7. suciu emil adrian Răspunde

    Cand apar in fata evazionisti precum Culcean realizezi de ce am ajuns unde suntem

  8. jan Răspunde

    Sa intelegem cumva ca “Plus”-ul asta e format numai din maicute de la manastiri…?!

  9. gheorghe Răspunde

    Dacă cineva şi-a închipuit vreodată ca în politica din romanica intra cineva cu interes pentru cetățean,acum este momentul sa se lămurească.În spatele FIECĂRUI partid stau anumite persoane cu interese foarte mari.Sunt împinși în față unii oameni (marionete)care execută în timp ,,tot ceea ce trebuie”.Interesele oamenilor care sunt chemați să voteze și care speră că,,cu ăstia va fi mai bine”sunt pe ultimul plan.Nu vă amăgiți oameni buni nici PLUS nu face rabat de la aceste lucruri.Resuscitează,rebrănduiesc persoane trase pe linie moarta (politic)crezând ca astfel oamenii vor veni buluc sa-i voteze.Profesioniștii şi specialiștii adevărați lipsesc sau dacă exista in partid,nu sunt luați în seamă.Aşteptăm să vedem limpezirea și clarificarea listelor…eventual dacă ești interesat sa vezi pe cine sau cu cine votezi,te informezi din surse credibile și înainte de a merge la vot concluzionezi:
    -să le dăm o şansă şi ăstora ca doar no fi foc….Nu poate fi mai rău decăt este acum.
    -şi dacă merge mai bine (puține şanse,deoarece psd alde udmr va face în aşa fel incat redresarea economica a țării să fie f f grea sau imposibilă)o sa te feliciți…Mă de data asta am nimerit-o.
    -dacă merge prost (sunt destule şanse sa fie aşa)…O sa zici (a câta oară?)mai bine nu votam când și ăştia sunt ca şi ceilalți.
    În țara aceasta şi VOTANT RESPONSABIL este greu să fii!!!

  10. Adrian Cozma Răspunde

    Culcean este un tepar ordinar!

  11. Alina Răspunde

    Calcanul Babasan&Micul= țepari notorii+ traseisti politici!
    Culcean= papagal descreierat !
    Halal Plus (minus) !

  12. cârcotaş Răspunde

    L-aş fi întrebat pe Cioloş ce-i diferenţiază de USL?Nu de alta dar a creat încă o poartă pt.oportunişti într-un partid ,,Speranţă” care se decredibilizează în doi timpi şi trei mişcări.Altminteri în politică nu intră decât puţine foaite de oameni.Una din aceste foaite este cea a lui Băbăşan.Mai este nucleul de profesionişti în care ne punem speranţa că vor face curăţenie.Începuturile sunt grele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.